Obavijesti

Kolumne

Komentari 25

Ostojić: Bolje (ih) spriječiti (da dođu u bolnice), nego liječiti

Ostojić: Bolje (ih) spriječiti (da dođu u bolnice), nego liječiti
1

Ministar zdravlja imao je još jedan briljantan plan: Smanjio bi broj kreveta u bolnicama i tako smanjio broj bolesnih. Tisuću mu retorti, zašto narod ne ozdravlja?

VIDEO

Godina je 3014. Hrvatsku su od početka 21. stoljeća posjetili Bog, Borg, Klingonci, oba Elvisa (Presley i J. Kurtović), ali su svi pobjegli jer u Hrvatskoj, kao i na Mjesecu, nema života.  Samo su se Hrvati prilagodili tim neuvjetima jer više ne mogu ni pobjeći iz Hrvatske. Političari se množe, dok se narod dijeli. Na vlasti je NeoKukuriku vlada.

Zvjezdani nadnevak 20. ožujka - Hrvati još nisu otkrili matematiku, jer da jesu, lako bi izračunali neke stavke koje bi im život značile. 
Primjerice, Hrvat Igor Štagljar potrošio je u pet godina samo 5 milijuna kanadskih dolara ili 25 milijuna kuna kako bi istražio lijek za rak pluća koji bi mogao liječiti već za nekoliko godina. Hrvati ovako troše: Predsjednikov ured na godinu spiska 43 milijuna kuna, u pet godina 215 milijuna, a nikakve koristi od toga. O troškovima saborskih zastupnika da ne govorimo. Ipak, svi oni provode istraživanja vezana za razne vrste rakova. Najdraže im je istraživati jastoge na sto načina iz državnog proračuna. 

Zvjezdani nadnevak 22. ožujka -  Guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić, u narodu poznatiji kao Parkirač rumene kadulje, krivo je parkirao svoj službeni auto, a kaznu je platila Hrvatska narodna banka. Ovaj Mjenjač rumene kadulje nedavno si je povisio plaću jer je kriza, a da on ne bi bio u krizi. Inače, Hrvatska već ima Ekonomski institut pa nije jasno čemu će joj HNB, koja ionako ničemu ne služi jer novčarska vlast u Hrvatskoj pripada privatnim bankama. 

Zvjezdani nadnevak - 26. ožujka - Hrvatska je konačno postala pravna država. Naime, u Narodnim novinama objavili su poništenje desetak diplomskih radova raznih ljudi od kojih se ističe diplomski rad Milijana Brkića Vase. Vlast je zadovoljna, likuje, ismijava ovog visokorangiranog člana oporbenog HDZ-a. Još samo da procesuiraju čovjeka iz komisije koji mu je prvo potvrdio da je diplomski u redu, a onda se nakon nekoliko godina sav usafunjan od znoja probudio i shvatio da je Vaso plagirao uradak. Vlast za diplomski rad Marine Lovrić Merzel ne pita.

Zvjezdani nadnevak  27. ožujka - Da je Hrvatska pravna država još su jednom potvrdili revni organi. Naime, carinici su u Istri ulovili tri okorjela kriminalca, pripadnika kartela kuka, odnosno šparoga. Ovi bestijalni kriminalci brali su šparoge, sakateći ove jadne i nevine samonikle biljke, u nekim krajevima poznatije kao kuke, da ih prodaju te a od crkavicom kupe kiflu, da daju djeci koja su im gladan po školama. Inače, ovo je mali  korak za Kukuriku vladu, a još manji za borbu protiv kriminala. 

Zvjezdani nadnevak  27. ožujka - Ministar zdravlja Rajko Ostojić bez premca je u svemiru. Nakon niza pokusa nad liječnicima i pacijentima, odlučio je pa je povukao svoju briljantu ideju - da broj bolesnika u Hrvatskoj smanji tako što bi smanjio broj kreveta. Akcija Bolje (ih je) spriječiti (da dođu u bolnicu), nego liječiti, doživjela je propast u startu. Koliko je bolesno hrvatsko društvo svjedoči činjenica da ni alternativna medicina tu ne može ništa. Ni Commander Data, čiji su logički sklopovi opet pregorili od muke. Data se oporavlja u bolnici na drugom kraju galaksije.

Zvjezdani nadnevak 28. ožujka - Krenulo je. Nešto se, ipak, kreće naprijed. U nedjelju će Hrvati pomaknuti kazaljku s dva na tri sata. Ovaj golemi skok u budućnost jedino je što se kreće naprijed, osim broja nezaposlenih. Inače, Hrvati su tisuću godina sanjali neovisnu državu da bi im političari priuštili da u njoj mogu tisuću godinu sanjati bolje sutra. I put od tisuću godina počinje prvim satom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu