Obavijesti

Kolumne

Komentari 110

Ronko će na vlasti držati HDZ samo da SDP s njim ne koalira

Ronko će na vlasti držati HDZ samo da SDP s njim ne koalira
1

Ronkov model borbe protiv toga je jedinstven. Odnosno, bio bi jedinstven kad ne bi bilo Tomislava Sauche. Ovaj bivši i zatvorom ucijenjeni SDP-ovac također je dizao ruke za HDZ u Saboru

VIDEO

Ovo ne bi uspio smisliti ni slavni filmski zločinac Dr. Evil.

Zdravko Ronko, SDP-ovac iz Požege, istupio je jučer iz stranke i poručio da će u Hrvatskom saboru podržavati Plenkovićevu vladu kako bi spriječio svoju sada bivšu stranku - da koalira s HDZ-om.

Kome nije jasno, evo kraće verzije: Ronko će držati HDZ na vlasti kako SDP ne bi došao u priliku nakon izbora formirati vlast s HDZ-om.

Taman kad se zahuktala afera Hotmail i nakon ostavke Martine Dalić zaoštrilo pitanje odgovornosti premijera Andreja Plenkovića, okorjeli požeški SDP-ovac Ronko skrenuo je pažnju na Davora Bernardića i njegove "zločinačke planove".

"Nemam ja ljubavi prema vladajućima", objasnio je Ronko. "HDZ su moji protivnici, takmaci, bili i bit će. Ali, kako Bernardić ne bi uništio stranku možda bih čak bio spreman i podržati Plenkovića da ne dođe do izbora da se osujeti Bernardićev plan".
To je kao da se ponudio popiti svu rakiju u birtiju kako bi spasio svoje drugove od trovanja alkoholom. 

Analogija čak i nije promašena s obzirom da su SDP-ovci danas objasnili kako je Ronko na tu ideju došao nakon što je „prije par dana sjedio s Milijanom Brkićem“. Tko zna što su konzumirali.

Uglavnom, samo dan uoči Bernardićeve najave da će tražiti raspuštanje Hrvatskog sabora zbog afere Hotmail, Ronko je poručio da će krenuti u spašavanje Plenkovića kako bi SDP spasio od koalicije s tim istim Plenkovićem.

Da se čovjeku zavrti u glavi. Kao od lošeg vina.

"Ja to nisam mogao više podnijeti, Bernardić uništava stranku, gura određene interese koji kod mene ne prolaze. Želi svesti stranku na 20 zastupnika i ući u koaliciju s HDZ-om. Razara stranku i svi vide što od SDP-a ostaje", opet pokušava objasniti Ronko.
Pa onda vlastitim primjerom dodatno smanjuje broj tih zastupnika i prijeti ulaskom u koaliciju s HDZ-om. Kako bi spasio stranku - od HDZ-a.

Ronko možda nije u krivu kad tvrdi da je Bernardić štetočina. I da kuje planove o koaliciji s HDZ-om. Nije u krivu ni kad upozorava da pokušava srezati stranku na dvadesetak mandata jer prema tome se i kreće SDP-ov rejting. I nije Ronko jedini koji to tvrdi. Evo, i udovica Ivice Račana navodno bježi iz SDP-a.

Ali Ronkov model borbe protiv toga je jedinstven.

Odnosno, bio bi jedinstven kad ne bi bilo Tomislava Sauche. Ovaj bivši i zatvorom ucijenjeni SDP-ovac također je dizao ruke za HDZ u Saboru, pravdajući se kako to čini u interesu Hrvatske jer pad Vlade i novi izbori ne bi bili korisni za Hrvatsku.

Pa se on žrtvovao tako što spašava HDZ. 

A sad se i Ronko žrtvuje tako što će spašavati HDZ.

A usput će obojica zapravo spasiti svoje zastupničke plaće, znajući da se nakon izbora više njih neće dočepati.

No ovako je veselije: Bernardić ruši rejting SDP-a i u Saboru traži rušenje HDZ-a samo kako bi nakon narednih izbora što slabiji koalirao s tim istim HDZ-om.

I tako, HDZ je uzeo svojim ljutim suparnicima – ili najboljim koalicijskim partnerima - već dva zastupnika (Milanka Opačić se još službeno nije prešaltala), a do kraja mandata ostalo mu je još 34. 

Taman po jedan mjesečno za ostanak na vlasti još tri godine.

Tako će se najbolje pripremiti teren za postizborno koaliranje s kompletnim SDP-om. Odnosno, što od njega bude ostalo pod Bernardićevim mandatom.

Zasad požrtvovni Ronko golim rukama spašava svoju stranku od te katastrofe. Hrvatska može odahnuti.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 110
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode