Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Škoro odmah na Kolindu: S par udaraca odredio ton kampanje

None Foto: Davor Javorović/PXL

Miroslav Škoro nije ni ušao u predsjedničku kampanju, a već je udijelio predsjednici par niskih udaraca: "ona je bila tajnica, dok je on bio konzul" i "svatko bi mogao biti dobar predsjednik, pa i neki prolaznik na kolodvoru"

"Ona je bila tajnica, ja sam bio generalni konzul".

Ova rečenica označila je ulazak Miroslava Škore u kampanju za predsjednika Republike.

Nevina, gotovo usputna rečenica pjevača, vinara, estradne zvijezde i čini se nove uzdanice političke desnice dala je ton njegovu ponovnom ulasku u politiku.

Upitan na N1 da prokomentira Kolindu Grabar Kitarović, Škoro je odgovorio: "To je gospođa koju sam vidio dva puta u Ministarstvu vanjskih poslova. Ona je bila tajnica, a ja sam bio generalni konzul pa sam dolazio i sreo je u hodniku, mislim da smo si rekli dobar dan".

I još ovo: "Svatko može biti dobar predsjednik, vjerujte mi ponekad mi se čini kada bi došli i na željeznički kolodvor u Vinkovce i uzeli prvo osobu na koju naiđemo, da isto ne bi bila loš predsjednik".

Za nekoga tko se pravi uglađen i fin, Škoro je pokazao da može dijeliti vrlo bolne verbalne šamare.

Šamari koji bole

Nije još ni pošteno ušao u predsjedničku kampanju, kao što je iznebuha osvanuo u HRT-ovoj anketi o kandidatima, a već je Kolindu sveo na svoju mjeru: ona je bila tajnica dok je on bio konzul i svatko može biti dobar predsjednik, jer to Kolinda nije bila.

Od svih šamara ovaj bi Kolindu trebao najviše boljeti.

I to upravo zato što dolazi od kandidata koji bi joj direktno konkurirao za biračko tijelo desnice.

A kad je Škoro već počeo s komparativnim prednostima u odnosu na aktualnu predsjednicu, dodajmo ih još. On je, primjerice, doktorirao prije Kolinde, bio je diplomat prije Kolinde, više cvijeća je primio na pozornicama od Kolinde, više je pjevao od Kolinde (premda ona mahnito nadoknađuje zaostatak), prije se skompao s Bujancem i Thompsonom, prije se odrekao ustaštva nego Kolinda...

I Škoro je, baš poput Kolinde, iznenada osvanuo u anketi o predsjedničkim izborima prije nego što je uopće postao kandidat. I to baš na inicijativu HRT-a.

Nije smiješno

Mnogima je Škorina kandidatura bila smiješna, ali Kolindi sigurno nije. Nije ni Lovri Kuščeviću koliko god sve pokušao okrenuti na šalu. Uostalom, da ga se privatno pitalo za koga bi on radije glasao, za Škoru ili Kolindu, mučio bi se s odgovorom.

Kao što bi se, uostalom, mučio i njegov stranački šef Andrej Plenković. Bi li radije glasao za predsjednicu ili za njezin poraz?

Škoro bi mogao biti onaj kandidat iznenađenja - i kandidat osvete - kojeg je desnica najavljivala nakon što je Mate Radeljić dobio otkaz u slastičarnici, na kavi s dužnosnikom SOA-e. On je, slikovitije, kandidat uzvanika iz Kolindine VIP lože.

On priznaje da je nacionalist, ali se odrekao ustaštva. S Thompsonom je pjevao i dijelio kumstvo, ali se na vrijeme distancirao. Ostvario je zavidnu estradnu, pa i medijsku karijeru na repertoaru i na stilu koji prirodnije sjeda konzervativnom, desnom biračkom tijelu. Svakako je u tome bio prirodniji od predsjednice.

Bio je kandidat Sanaderova HDZ-a na izborima za gradonačelnika Osijeka, ali je na vrijeme pobjegao od takvog HDZ-a. Za razliku od Kolinde.

Miroslav Škoro mogao bi biti uvjerljiv kandidat, ali još više mogao bi biti otrovan suparnik Kolindi Grabar Kitarović.

Za to si je dobrim dijelom ona sama kriva: svojim estradnim mandatom širom je otvorila vrata estradnim kandidatima. 

Ali na toj estradi moglo bi biti veselja.

Ostale kolumne Tomislava Klauškog pogledajte ovdje.

Komentari (93)
  • Ovaj je (priča se) toliko škrt da sam sebi naplaćuje koncerte...

    24. 5. 2019,   13:57
  • Slavonac više ne smije ni tamburu uzeti u ruke i zapjevati, a da Škori ne plati porez, fino se on politikom okoristio!

    24. 5. 2019,   14:03
  • Nisam 100% upućen, ali moguće da ga Kolinda ipak šije po tome što prije od Škore šalje djecu na školovanje u inozemstvo.

    24. 5. 2019,   14:15