Obavijesti

Kolumne

Komentari 33

Srušili bi Plenkija, ali po onoj: 'Pazi, tako da ostanem nevina'

Srušili bi Plenkija, ali po onoj: 'Pazi, tako da ostanem nevina'
1

Protiv Plenkovića maršira danas široka fronta protivnika, koji nisu zbijeni i nemaju udarnu snagu, a nemaju ni vođu. Oni su dobrovoljni davatelji tuđe krvi. Žele ga srušiti, ali bez rizika

VIDEO

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava prosvjeduje protiv nerješavanja ratnih zločina iako njegova stranka vedri i oblači domaćim krivosuđem. Koja god su nedjela htjeli goniti, gonili su; koja su htjeli poštedjeti, poštedjeli su. Proces protiv HDZ-a rasteže se u nedogled, slučaj Tomislava Sauche tretira se kao najkompleksnija pravna materija, Glavaš je pravednik među narodima, politiku Vlade o Agrokoru podupiru sve sudske instancije, od Trgovačkog do Ustavnog suda.

Očito je da Penava prosvjeduje iz drugih razloga. Najlogičnije je pretpostaviti da je on istureni frontmen desne sekcije HDZ-a, koja želi srušiti Plenkovića, no Penava je rekao kako je Plenković najbolji premijer najbolje vlade, pa se čini da bi njegova avantura mogla biti i solo dionica u koju se Plenkovićevi protivnici pokušavaju na silu ugurati. Ima li tu Milijana Brkića, zagonetka je, premda su neki njemu bliski šatoraši stali uz prosvjed.

Karamarka nema na vidjelu, iako se neki kunu da tu vide njegove prste. Stier i Kovač su distancirani. Moguće je da je Penava, koji ne spada u vodeće partijske intelektualce, pogurao prosvjed iz nekih svojih lokalnih interesa, vjerujući da će ga zadržati na granicama njegove “jurisdikcije”, ali se stvar otela kontroli.

Protiv Plenkovića maršira danas široka fronta protivnika, koji nisu zbijeni i nemaju udarnu snagu, a nemaju ni vođu. Oni su dobrovoljni davatelji tuđe krvi. Rušili bi Plenkija, ali bez rizika, po sistemu “pazi, tako da ostanem nevina”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prosvjedovali bi protiv njegove vlade, ali uz tvrdnju da je ona najbolja. U carstvu slijepih jednooki je kralj, a Plenković u rukama ima dobre karte. Ima stranku i vladu, jedini među njima može dobiti izbore.

Uskoro će krojiti liste za EU izbore, što će uvećati njegovu moć - svi će mu se htjeti dodvoriti, Kolindu je već pacificirao, a ako mu netko sruši vladu, eto njega nazad s SDP-om.

A protivnici su mu se poredali u sjajnoj formaciji, napadaju ga jedan po jedan - tako će ih se najlakše riješiti...

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.