Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Stipu voli državna odvjetnica, no Dragu baš i ne. Ali zašto?

None Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Evo, sad već poznati sinjski branitelj Stipe Perković zvani Tabak odlično je prošao. Prvo je na Facebooku napisao da novinare Indexa treba ubiti, a zatim policiji rekao da je tu večer malo popio

Ovo postaje omiljena isprika: 'A ne znam što mi je bilo. Znate, bio sam pijan'. I očito pali.

Evo, sad već poznati sinjski branitelj Stipe Perković zvani Tabak odlično je prošao. Prvo je na Facebooku napisao da novinare Indexa (kaže on da blate branitelje, poštenog ministra branitelja i predsjednicu) treba ubiti. Onda je policiji smjerno rekao da je tu večer imao rođendan, da se malo popilo pa su ga ponijele emocije. Emocije da malo prijeti ubijanjem.

Pohvalno je da se Stipe, kako kaže u obrani, brzo predomislio, tri sata kasnije izbrisao debilni (op.a.) post i ispričao se novinarima, a s Indexa kažu da nije.

Sućutna zamjenica državnog odvjetnika iz Splita, izvjesna Jelena Maraš, uzela je sve to u obzir i dodala još činjenicu da je gospodin Stipe nekoliko puta odlikovani branitelj. Pa je odbacila kaznenu prijavu. Poziv na ubojstvo novinara nije zastrašivanje. A što će, Jelena?!

Pa nije moralna vertikala Stipe zvani Tabak opasni terorist Dragan Dolenc iz Koprivnice. To je onaj isti tata Dolenc koji je u još veljači nazvao Ured predsjednice i očajnički tražio pomoć oko operacije svoje teško bolesne kćeri Vanese. Kad su ga uputili da im se pismeno obrati i da ne može do predsjednice, Dragu su, a možemo se prigodno poslužiti Stipinim opisom, malo ponijele emocije pa je rekao: “Ma, najbolje bi bilo da ja odem na Rebro, bacim bombu i zakoljem doktora”.

E, Drago je vrlo loše prošao. Istražna sutkinja, nakon prijave iz Ureda predsjednice, odredila mu je 30 dana istražnog zatvora. Nije se slomila Draginim objašnjenjem kako je sve izjavio u neviđenom revoltu zbog sporog liječenja ozbiljno bolesne kćeri. I da, naravno, nije imao namjeru klati i bacati bombe.

Ovo Dragu Dolenca i nas sve uči da uvijek postoji odgovornost za javno izgovorene ili napisane riječi. Stipu Perkovića ne uči baš ništa. Osim da postoje kaste.

Komentari (74)
  • Dvostruki kriteriji, nažalost. Trebali su ovog odlikovanog branitelja koji krade Bogu dane, ubire masnu mirovinu, pije i banč. fino isto baciti u hladovinu na mjesec dana pa da vidiš kako bi sljedeći put promislio da li će prijetiti smrću nekome. Strašno što sve ovdje prolazi.

    10. 8. 2018,   11:43
  • Svaka čast poštenim braniteljima! Ali ovakva Hrvatska se pretvara u privatnu državu privilegiranih partijaša, kvazidomoljuba i kvazibranitelja... sve ono što su radili komunisti da bi sačuvali vlast, danas to rade njihova opozicija, a po metodama braća, tj. "velki Rvati i katolci"...Ja sam za vrijeme Juge bio narodni neprijatelj, a danas me etiketiraju kao jugokomunistu i orjunaša...Jer mi se ne sviđa kamo najnajnajdomoljubniji HDZ-HNS-SDSS vodi Hrvatsku koju sam i sam branio! (i nisam svoje domoljublje naplaćivao)

    10. 8. 2018,   11:49
  • Sve to odobrava merino narod svojom sutnjom.

    10. 8. 2018,   11:51