Obavijesti

Kolumne

Komentari 246

Što se uči djecu na karnevalu? Kako spaljivati gayeve i Srbe...

Što se uči djecu na karnevalu? Kako spaljivati gayeve i Srbe...
1

Prije dvije godine na dječjem karnevalu u Kaštelima spaljena je gay slikovnica. Lani je spaljena lutka Milorada Pupovca u srpskoj nošnji. A ovoga vikenda u Imotskom spaljena je lutka gay para udomitelja djece.

VIDEO

Prije dvije godine u Kaštelima na dječjem (!) karnevalu spalili su slikovnicu "Moja dugina obitelj" koja govori o djeci iz istospolnih obitelji.

"Tradicija je", tumačio je tada gradonačelnik Denis Ivanović, "da se svake godine spali krnje koji je kriv za nedaće".

Znači, za nedaće stanovnika Kaštela kriva su bila djeca iz istospolnih obitelji.

Ovoga vikenda, pak, u Imotskom su otišli korak dalje i u karnevalskoj povorci koju su činila i vrtićka djeca (!) spalili lutku gay para udomitelja djece, s prigodnom petokrakom na glavi. 

"Ostali smo konzervativni, držimo se tradicije. Daj dite materi, kako bi se reklo. Mislimo da je to ispravno", izjavio je predsjednik KD "Bakove svečanosti" Milivoj Đuka.

I tako, dva puta u posljednje tri godine istospolni parovi i gay zajednica proglašeni su glavnim krivcima i spaljeni na karnevalskim lomačama, i to u sklopu dječjih karnevala ili na čelu povorke koju su činila mala djeca.

To je današnja Hrvatska. Priprema terena za sutrašnju Hrvatsku. 

Spaljivanje manjina

Priprema za zemlju u kojoj će se čitave društvene skupine proglašavati nepoćudnima i opasnima, i na koja će se svaljivati krivnja za sve probleme u društvu. 

Prošle godine u Kaštelima su spalili lutku Milorada Pupovca, ali ne saborskog zastupnika koji drži HDZ na vlasti, već Pupovca u srpskoj narodnoj nošnji kao personifikaciju srpske manjine u Hrvatskoj.

Ako nisu Srbi, onda su gay udomitelji.

Ne spaljuju se moćnici, kriminalci, mafijaši, korumpirani političari, lokalni šerifi i svi oni koji im zagorčavaju život, sustavno uništavaju ovu državu i snose najveću odgovornost za osiromašivanje ili, u slučaju Imotskog, biblijsko iseljavanje. 

Kao fašizam

Umjesto toga, spaljuju se predstavnici čitavih - i to manjinskih - društvenih skupina, oni koji se ne mogu braniti i sami se jedva uspijevaju izboriti za dio svojih prava.

Kako to izgleda kad većina spaljuje manjinu?

Kao fašizam.

Spaljivanje Zorana Milanovića u Brodarici bilo je neukusno, no kad se narod ne zna rugati političarima, onda je najlakše baciti ga na lomaču. Ipak, Milanović je predsjednik države. Najviše rangirani dužnosnik.

A smisao karnevala i jest u tome da se ljudi simbolički "osvećuju" onima koji im se čitavu godinu zamjeraju.

Kao izbori u HDZ-u

Međutim, paljenje društvenih skupina ne spada u duh karnevala, ne poklapa se s veseljem, slavljem i humorom, već izaziva mržnju i potiče na nasilje. Danas prema gayevima, jučer prema Srbima, a nekada i prema novinarima i ljevičarima.

Karneval u Hrvatskoj ponekad doista podsjeća na unutarstranačke izbore u HDZ-u.

Ali na HDZ-ovu kampanju za dolazak na vlast.

Ipak, najgore od svega jest činjenica da se ovakva javna spaljivanja gayeva odvijaju u sklopu dječjih karnevala, pred očima djece, iste one djece koju ovakvim paradama žele "vratiti materi", pa ih stoga uče kako mrziti i spaljivati one koji su po nečemu drugačiji.

Pa čak one koji se vole. Ili vole djecu koju udomljavaju.

Učimo djecu

Glavni meštar karnevala u Mainzu otvoreno je kritizirao njemačku neonacističku stranku AfD i poručio kako se "djeca više neće za njih smrzavati, neće više crkavati na bojnom polju i neće se boriti do samog kraja dok oni sjede u führerbunkeru". "Naša je prva građanska dužnost zaštititi ih od vas".

U Hrvatskoj, međutim, djecu se uči spaljivati manjine. Nacionalne ili seksualne, svejedno. I prema potrebi.

Hrvatski fašnik sve više podsjeća na "fašistnik".

Ostale kolumne Tomislava Klauškog pogledajte ovdje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 246
VIDEO

Kukavička šutnja: Zašto biskupi ne kažu DP-u da im program nema veze s kršćanstvom?
KOLUMNA DADE MILASA

Kukavička šutnja: Zašto biskupi ne kažu DP-u da im program nema veze s kršćanstvom?

Plus+ NOVI EXPRESS Trebali bi nedvosmisleno reći da Domovinski pokret nema nikakve veze s kršćanstvom i da je njihov program apsolutna suprotnost evanđelju i socijalnom nauku Crkve, piše Dalibor Milas

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana