Obavijesti

Kolumne

Komentari 67

Sve je transparentno osim pozadinskih dogovora u Vladi

Sve je transparentno osim pozadinskih dogovora u Vladi
1

Građani su se naplaćali subvencija, nagledali korupcijskih afera i političkih dogovora ispod stola. Plenković je postao premijer kao političar čistog obraza i ruku

VIDEO

Premijer Andrej Plenković obećao je potpunu transparentnost u radu svoje vlade, ali kako se pojavi bilo koji slučaj u kojem se vrte milijuni, ispada da rade potpuno suprotno. Iako su tvrdili da je “lex Agrokor” napisan u ministarstvima, ispalo je da je postojala tajna skupina za koju je premijer ne samo znao nego je i osobno sudjelovao na sastancima.

Poslije su članovi skupine Borg zaradili na Agrokoru. U ovom slučaju, iako se radi o astronomskim iznosima, važnije je što su i premijer i Vlada cijelo vrijeme govorili neistinu kako bi to skrili od očiju javnosti. Otkrilo se isto tako da je ideja otkupa Ine od Mađara dionicama HEP-a također došla od dvojca koji je tajno i izvan Zakona o Vladi angažirala Martina Dalić.

Sad na vidjelo izlazi i da je Vlada još početkom godine znala za muljaže u Uljanik grupi, ali je to prešutjela i dala jamstvo svih nas od 96 milijuna eura. Jamstvo koje ćemo, kako stvari stoje, morati i platiti. I dan danas Vlada ne daje sve podatke o planu restrukturiranja, jamstvima, malverzacijama i ulupanim potporama. Uljanik će u svakom slučaju, propao ili nastavio raditi, koštati građane nekoliko milijardi kuna i oni su zaslužili znati sve informacije. Ako ih Vlada ne daje, opravdano je pitanje radi li se o nekim tajnim dealovima kao u Agrokoru?

Sad je procurio i plan da bi se već sljedeće godine mogla zatvoriti rafinerija Sisak, a opet nema jasnih reakcija Vlade, pa se opet postavlja pitanje pozadinskih dogovora. U Petrokemiji će država trebati preuzeti stotine milijuna kuna dugova i prepustiti tog posrnulog diva u privatne ruke, ali i tu je javnost uskraćena za sve informacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Građani su se naplaćali subvencija, nagledali korupcijskih afera i političkih dogovora ispod stola. Plenković je postao premijer kao političar čistog obraza i ruku. Upravo to ga je jedva spasilo od pada Vlade proljetos. Ali ovakvim načinom rada ta “pozlata” se rapidno brzo ljušti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.