Obavijesti

Kolumne

Komentari 97

Teško da će građani vjerovati našoj policiji, ali i odvjetništvu

Teško da će građani vjerovati našoj policiji, ali i odvjetništvu
1

Približava se nova sezona, Turističkoj zajednici ostaje samo pozvati DORH da im ustupi svoj autorski rad za slogan o brendiranju jedinstvenosti Hrvatske.

VIDEO

Hrvatska je jedinstvena država. Ali ne samo po prirodnim ljepotama. Valjda se samo u Hrvatskoj od uređenih država može dogoditi da šef elitnog policijskog odjela sa svim prikupljenim dokazima prijavi svog nadređenog, zamjenika ravnatelja policije, za probijanje tajnih istraga. I da se osam godina kasnije baš nikome od njih dvojice ništa ne dogodi.

Slučaj je to u kojem je Božo Barbarić, šef riječkog PNUSKOK-a, službeno prijavio Milijana Brkića da je preko posrednika odao organizatorima elitne prostitucije u Zagrebu da su pod nadzorom. Barbarić je i danas na istome mjestu i vodio je zadnja uhićenja u Uljaniku, a Brkić je drugi čovjek HDZ-a i potpredsjednik Sabora. DORH je utvrdio kako nema nikakve potvrde da je Brkić ili bilo tko drugi bio umiješan u odavanje tajne. I pojeo vuk magare. Nikakvu odgovornost ne snosi onaj tko je, po tome, teško pogriješio optuživši nadređenog. Niti onaj tko je prozvan. Svjedoci su navodno rekli jedno pa promijenili mišljenje, tko zna zašto i pod čijom sugestijom su lagali ili prvi ili drugi put. Nitko nije kriv, idemo dalje.

Građaninu koji bi trebao vjerovati policiji i DORH-u ostaje samo odmahnuti rukom i pitati se koga oni prave ludim. Ne može oboje biti istina. Ne mogu oba biti u pravu. Ne može se dogoditi da se ništa ne dogodi nakon takvih teških optužbi. Ili ipak može. U jedinstvenoj Hrvatskoj. U toj Hrvatskoj može se dogoditi i da bivši policajac, Franjo Varga, samo s vozačem u ministarstvu, sazna da je pod tajnim istragama. I to zato što je pokušao kompromitirati i najvišu sudbenu, izvršnu vlast i Uskok.

Prema optužnici, sve su to njih dvojica, bez pomagača, sami odradili jer su sposobni. Da, ali samo u jedinstvenoj Hrvatskoj. Isto tako i bivši vođa navijača ima sam toliku snagu da ruši potpredsjednika Vlade fotomontažama. Približava se nova sezona, Turističkoj zajednici ostaje samo pozvati DORH da im ustupi svoj autorski rad za slogan o brendiranju jedinstvenosti Hrvatske.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu