Obavijesti

Kolumne

Komentari 93

Tko još misli da ljubavnice nisu ozbiljno političko pitanje?

Tko još misli da ljubavnice nisu ozbiljno političko pitanje?
1

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić i predsjednik Ivo Josipović našli su se ovoga vikenda u žestokoj i nadasve svrsishodnoj svađi oko tračeva i ljubavničkih trokuta.

VIDEO

Neka još netko kaže da ljubavnice političara nisu ozbiljno političko pitanje.

Evo, glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić iskoristio je ovoga vikenda priliku da u intervjuu Večernjem listu, kao najbliži suradnika šefa stranke, optuži samog predsjednika Republike da mu preko svog prijatelja Marka Vojkovića pakira medijsku priču o ljubavnom trokutu sa sutkinjom Županijskog suda u Zagrebu.

Odmah zatim prozvani Ivo Josipović iskoristio je priliku da za predsjedničkom govornicom na Pantovčaku odgovori na te optužbe. "To su zaista besmislice i ne znam što bih na to rekao. Gotovo nisam vjerovao kada sam pročitao", kazao je Josipović okupljenim novinarima nakon kave s građanima.

Ali je ipak povjerovao, pa u intervju Večernjem listu uzvratio taj podmukli udarac Karamarkovu prijatelju. Te usput natenane objasni ideološko usmjerenje svog frenda Vojkovića i sve oko toga. Tako su riječi Vase Brkića dobile političku težinu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ljubavnice na VONS-u

Pritom Josipoviću to nije bilo prvi puta da problem "ljubavnica" diže na državničku razinu. 

U prošloj predsjedničkoj kampanji obratio se direktno Stipi Mesiću, tražeći od njegova tadašnjeg savjetnika za nacionalnu sigurnost Saše Perkovića - a ne policije - da ga zaštiti od paraobavještajnog materijala u kojem se navodno spominju i nekakve ljubavnice.

A nakon dolaska u Ured predsjednika iskoristio je priliku da na sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost pokrene pitanje dilanja prljavog i kompromitirajućeg paraobavještajnog materijala, opet protiv njega.

Sada pak svjedočimo pravom obratu: Vaso Brkić optužuje upravo Josipovića da preko svog prijatelja Marka Vojkovića istu stvar radi drugima. 

Tko onda kaže da ljubavnice nisu ozbiljna tema? Kad se njome zdušno bave čelni ljudi ove države.

Oliver i Dijana 

Recimo, bivši ravnatelj policije Oliver Grbić sigurno ne bi rekao da je to sporedno i nevažno političko pitanje, nakon što je teško stradao zbog otkrića njegove veze s Dijanom Čuljak, osobom koja je bila pod istragom Uskoka.

A nešto slično nije govorio ni Igor Dragovan kad je u javnost procurila priča o njegovom famoznom ljubavničkom trokutu, fotkama na mobitelu i zavjeri na HRT-u.

A da ne spominjemo sad predsjednika Francoisea Hollandea čije su afere čak i u liberalnoj Francuskoj postale državnički problem broj jedan.

Nije ga htio spominjati ni Ivo Josipović u nedavnom intervjuu Globusu. Na pitanje novinara što misli o toj aferi, predsjednik je žestoko odbio odgovor: "Ne zanima me taj Hollandeov slučaj, ne želim o tome razgovarati ni jednu sekundu. To su sasvim privatne stvari, mene ničiji krevet ne zanima".

Ali eto, Milijan Brkić očito misli drugačije.

Ne tako davno predsjednik države borio se protiv tračeva obavještajnog podzemlja, a sad se Vaso Brkić bori protiv navodnih tračeva predsjednika države. I tko kaže da nam je politika suhoparna?

S time da ova naša nema miris samo po parfemu, nego zaudara na korupciju. 

Nije sve u ljubavi

Nije Brkića pogodila priča o ljubavnom trokutu sa sutkinjom samo zbog ćudoređa, nego zbog mogućeg utjecaja na proces Fimi medija. Niti se kod Olivera Grbića radilo o sapuničastoj trakavici, već o opravdanoj sumnji da on kao ravnatelj policije štiti osobu osumnjičenu za kriminalne radnje. 

Niti je bio problem u tome što se Ivo Josipović borio protiv kompromitirajućih tračeva u kampanji, to je njegovo pravo kao građanina, već je problem bio u tome što je zaštitu tražio kod institucija koje su zadužene samo za pitanja nacionalne sigurnosti i zaštitu države od, štobisereklo, vanjske ugroze, a ne za pitanja o tome gdje će se istresti nečiji prljavi veš.

Jadranki Kosor, primjerice, sigurno ne bi palo na pamet govoriti kako bi "u Ustav možda trebalo ugraditi zabranu političarima, osobito demokršćanima, da imaju ljubavnice", što su neki protumačili kao aluziju na Tomislava Karamarka, da je taj isti Karamarko nije izbacio iz stranke.

To te ja pitam

"Zašto se ne piše o ljubavnicama političara", kazala je Kosor. "Mislim da bi čitatelji više voljeli znati s kim je premijer nego s kim je Severina. To ja vas pitam".

Kosor, na našu žalost - ili možda sreću -  nije dala odgovor. Niti se njezinu pozivu odazvao netko od njezinih dobro upućenih kolega. 

Ali zato se može utješiti činjenicom da su predsjednik države i glavni tajnik HDZ-a poveli žestoki, pravednički i nadasve svrsishodni rat oko ljubavničkih trokuta. 

Tomislava Klauškog pratite i na Facebooku

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 93
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje
Evo kako usamljenost utječe na tijelo i psihu - nije bezazleno
JESTE LI USAMLJENI?

Evo kako usamljenost utječe na tijelo i psihu - nije bezazleno

Istraživanja pokazuju da, ako se netko osjeća usamljeno, njegovi bliski prijatelji i obitelj imaju 52 posto veću šansu da se i onu počnu osjećati usamljeno