Obavijesti

Leće za "život u uredu" - pronađite pravo rješenje

Leće za "život u uredu" - pronađite pravo rješenje
12

Imate li naočale za čitanje? Dobro je da ih imate, no one vam ne mogu omogućiti optimalan vid dok radite ispred zaslona. One vam mogu ugroziti vid i utjecati na ispravno sjedenje.

Problem je u tome što obične naočale za čitanje imaju najbolju vidnu oštrinu, na cca. 30 do 40 cm i da bi oštro vidjeli zaslon računala, korisnici se moraju približiti na tu udaljenost, što je neprirodan položaj tijela, te izaziva razne fiziološke teškoće. Drugo rješenje je za rad na računalu imati dodatne naočale. U tom slučaju korisnici moraju mijenjati naočale pri svakoj promjeni pogleda.

Oko 80 % zaposlenih svoj radni dan provedu ispred zaslona računala. Kako svaki kontinuirani napor i navika uglavnom sa sobom nose i negativne posljedice, ni cjelodnevni boravak ispred računalnog zaslona nije iznimka. 

Zaposlenici s takvim zadacima uglavnom imaju izražene subjektivne vidne smetnje. No, uz subjektivne javljaju se i one objektivne.  Naime, nemoguće je, za oko koje je s godinama izgubilo sposobnost akomodacije,  jednakom oštrinom vidjeti predmet koji je na različitim udaljenostima, odnosno koji je na srednjoj ili maloj udaljenosti.  Rješenje, na sreću, postoji.

Zeiss leće za ured mogu vam osigurati udobnost pri radu čak i nakon osam sati boravka u uredu, a nabaviti ih možete u svim Ghetaldus optikama. Svi smo se, ne jedanput, suočili s glavoboljama i crvenim očima, osjećajem svrbeža i peckanja u zjenicama. Uzrok je lako shvatljiv - oči su nam se za vrijeme rada kontinuirano naprezale i umarale. Malo bismo čitali s papira, potom bismo pogled prikovali za računalni zaslon, a ništa manje napora nije potrebno ni za razgledavanje i komunikaciju s kolegama u uredu. Možda su to, jer su dio rutine i svakodnevice,  činjenice na koje ne obraćamo previše pozornosti, no svakako bismo trebali. Prije ili kasnije, osjetit ćemo loše posljedice nedovoljne brige o stanju svojih umornih očiju. Zeiss leće za ured osiguravaju najbolju vidnu oštrinu na blizinu, te na srednju odaljenost i to do maksimalne udaljenosti od 4 m. Što to znači za vas? S jednim naočalama možete raditi na računalu, s tim istim naočalama možete čitati zabilješke, ali i pratiti sastanak u uredu…..

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zeiss leće za ured pružaju nam jasan i opušten vid u područjima između blizine i srednjih udaljenosti te čine svakodnevne poslovne situacije puno ugodnijima. Zahvaljujući novoj tehnologiji, maksimalne srednje udaljenosti (M.I.D.) naočalne leće za ured mogu se prilagoditi specifičnim potrebama korisnika – bilo da se radi o radu u uredu ili aktivnostima u slobodno vrijeme. Uz Zeiss individualnu tehnologiju, nema potrebe da se oko prilagođava naočalama, naočale s prilagođavaju oku korisnika i njegovim potrebama.

Prednosti spektra ZEISS naočalnih leća za ured su dobra oštrina vida za pogled od bliže (u praksi:čitanje) do srednje udaljenosti (u praksi računalni zaslon ili radni stol), sa širokim rasponom pogleda; opušten i prirodni pogled u uredu i za bilo koje aktivnosti na maloj i srednjoj udaljenosti; ugodan položaj glave i tijela; prilagođenost individualnoj udaljenosti vida za raspon od bliže do srednje udaljenosti. Tri razine djelovanja osiguravaju najbolji odabir leće, kako bi se zadovoljile osobne tj. specifične potrebe korisnika. Nabaviti ih možete u bilo kojoj poslovnici Ghetaldus optike. 

Savjet  više….

Kako biste ispravno brinuli o svojim očima i u vrijeme dok radite, na računalu prije svega, uz korištenje Zeiss leća za radni prostor uložite još malo dodatnog napora koji će vam se itekako isplatiti. Podesite tj. smanjite svjetlinu ekrana. Ne pojačavajte ju nikada na maksimum, to izaziva dodatan stres i napor vašem oku. Radije upalite svjetlo u prostoriji u kojoj se nalazite. Također podesite monitor tako da vam, kad gledate ravno, pogled pada iznad ruba monitora. I naravno – obavezno koristite umjetne suze pošto vam se oči dodatno isušuju za vrijeme zime i sezone grijanja. Zaslon računala mora se nalaziti na udaljenosti od 60 do 70 cm. Sve nabrojene „sitne“ korekcije pomoći će vam da radno vrijeme provedete ugodno i uz punu produktivnost. Jer, podsjećamo na činjenice s početka teksta - većina ljudi, koji svakodnevno i dugotrajno rade na računalu, imaju neki od simptoma tzv. Computer Vision Syndroma (CVS): nemogućnost fokusiranja, „peckanje" i umor očiju, glavobolju, zamagljen vid, "bježanje" slike pred očima, dvostruku sliku, bolove u vratu i ramenima te u ručnom zglobu. Ne manje važno, gledajući u računalni zaslon, smanjuje nam se broj treptaja. Posljedica su izražena suhoća očiju, pečenje, svrbež, pojačano suzenje. U normalnim okolnostima, u minuti trepnemo od 15 do 20 puta, a prilikom rada za računalom broj treptaja smanjuje se čak i za pet puta. Sve nabrojeno govori dovoljno samo za sebe – zaštita očiju zbog radnih napora ultimativna je obveza svakog tko je odgovoran prema vlastitome zdravlju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.