Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

10 prirodnih ljepota koje će vas ostaviti bez daha - kao iz bajke

Priroda ponekad može postaviti najljepše predstave, čovjek samo treba stati i primijetiti ih. Zapanjujuće stijene u kombinaciji sa zalaskom sunca čine prizore nezaboravnima

1. Dugine planine, Peru

Vinicunca, poznata kao Planina sedam boja ili Dugina planina se nalazi u Cusco regiji u Peruu. Kako bi ljudi došli do nje, najkraća je trosatna vožnja od Cusca, uz penjanje od otprilike 10 kilometara uz planinu kako bi stigli do vidikovaca.

Razlog zašto su planine raznobojne je zbog leda koji je u prošlosti pokrivao to područje, a sa zatopljenjem počela se topiti voda koja se miješala s mineralima u zemlji, pretvarajući Zemlju u mnoge boje. Crvena područja su zbog utjecaja hrđe, žute su zbog željeznog sulfida, ljubičaste su od oksidiranog limonita, a zeleni dijelovi su pod utjecajem klorita, piše portal Travel+Leisure.

2. Zalazak sunca na Tegal Wangi plaži, Bali

Priroda ponekad može postaviti najljepše predstave, čovjek samo treba stati i primijetiti ih! Zapanjujuće stijene u kombinaciji sa zalaskom sunca čine nezaboravan prizor. Na ovoj divljoj i još uvijek skrivenoj plaži, koja se nalazi na zapadnom rubu južnog poluotoka Bukit mogu se vidjeti najljepši zalasci sunca na svijetu. 

KRENUO JE IZ VARAŽDINA 2015. Autostopom do Novog Zelanda: 'Put mi je donio ljubav života'

Plaža Tegal Wangi nazvana je po hramu smještenom na vrhu vapnenačke litice koja gleda na obalu, a do njega se dolazi asfaltiranom cestom desno od ulaza u resort Ayana Resort i Spa u Jimbaranu.

3. 100 km pješčenjaka u Cedar Mesi, Utah, SAD

Arheološka nalazišta u Gulchu otkrivaju tisuće godina ljudskog prebivališta, prvenstveno kao dom naroda predaka Puebla, a dan danas se tamo mogu pronaći ostatci njihovih domova i žitnica. 

Flash poplave poplave ove prolaze nekoliko puta godišnje  Grand Gulch labirint zaštićenih kanjona.

4. Pećina Majlis al Jinn, Indonezija

Ovo je druga najveća pećina na cijelom svijetu! Udaljena je 100-ak kilometra od Muskata, a otkrivena je 1983. godine.

Dostupna automobilima s pogonom na četiri kotača, ova špilja postala je vruća točka za sportaše, najviše base skakače. Mala rupa na vrhu baca zraku svjetlosti u ogromnu špilju, piše Go Social

5. Dolina u Nacionalnom park Wrangell–St. Elias

Jarke boje u ovoj dolini su nevjerojatne.

6. Vulkanski kamen u Salar De Arizaro

Izlazeći iz puste slane ravnice Salar de Arizaro u provinciji Salto u Argentini, čudan je stožac čiji oblik i položaj navode da je u pitanju vulkanski pepeo, a njezino postojanje je vjerojatno je povezano s vulkanskom aktivnošću duboko ispod površine što ga čini iskrivljenim, i kao nedovršenim.

7. Ružičasta jezera - Zapadna Australija

Foto: YouTube

Ova zapadnoaustralska žućkasto-smeđe-ružičasta jezera su prizor za gledanje. Najpoznatije ružičasto jezero je jezero Hillier, smješteno na obali Srednjeg otoka, koji spada u dio arhipelaga Recherche.

8. Veličanstvene planine u Kini

Foto: Instagram

Nacionalni park Zhangjiajie u Kini posjetiteljima pruža nevjerojatne vidike na predivne šume i planine, vraćajući ih u neko davno doba.

9. Padajući bazeni, Bali

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Jordan Hammond (@jordhammond)

10. Aurora Borealis, Iceland

Veličanstveno sjeverno svjetlo, zelenkasto svjetlo, koje se poigrava na nebu, da biste vidjeli mora biti mračno i hladno, te ne smije biti oblaka. Polarno svjetlo uzrokuje Sunčev vjetar.

Nastaje u trenucima kada Sunčev vjetar pogodi Zemljinu magnetosferu, odnosno kada kad se elektroni Sunčevog vjetra na visini od 80 - 150 km sudaraju s atomima iz gornjih slojeva atmosfere.

OTKRILA IH JE FOTOGRAFIJA: Lady Gaga i Bradley su se spetljali na premijeri? Na usnama mu trag njezina crvenog ruža

Komentari (14)
  • Prva slika je photoshop i nema veze sa duginom planinom u Peruu. Radi se o Dolini smrti. Dajte se sredite malo.....

    2. 3. 2019,   10:59
  • Prva slika je wooow

    2. 3. 2019,   09:52
  • Prva slika nema veze s Vinicuncom ali s obzirom na lika na “fotografiji“ nazvati cemo ju „u iščekivanju Pere“

    2. 3. 2019,   11:29