Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

10 razloga zašto treba što više jesti naranču u zimsko vrijeme

None Foto: Dreamstime

Sezona je naranči i treba ih iskoristiti maksimalno. Osim što čuvaju zdravlje očiju, crijeva i želuca, one su odlične za uklanjanje štetnih toksina iz tijela

1. Puna je vitamina C - on se povezuje sa smanjenim rizikom od različitih vrsta raka, pomaže u borbi protiv slobodnih radikala koji oštećuju DNA te je odličan protiv virusa.

2. Jača imunitet - zbog vitamina C naranče su dobre za opći imunitet. 

3. Uklanja toksine iz organizma - zbog velike količine minerala u sebi naranča je odlična za izbacivanje štetnih toksina iz tijela. 

POGLEDAJTE VIDEO:

4. Pomaže u borbi protiv umora - vitamin C iz naranče nam vraća snagu nakon napornog dana ili iscrpljenosti uslijed bolesti. 

5. Smanjuje rizik od raka - istraživanja su pokazala da jedenje citrusa može smanjiti rizik od pojave raka usne šupljine, grkljana i želuca. 

'POPUT BOŽIĆA U ČAŠI' Kuhano vino po receptu Jamie Olivera - odmah će vas ugrijati

6. Sprečava kožna oštećenja - antioksidansi iz naranče štite kožu od utjecaja slobodnih radikala koji pospješuju i starenje kože. 

7. Održava krvni tlak u normali - naranče su bogate i vitaminom B& koji pomaže u proizvodnji hemoglobina, a i zbog dobre koncentracije magnezija održava krvni tlak u normalnim vrijednostima. 

Young beautiful fashion model with Lemon. studio shot. | Autor: Khosrork Foto: Khosrork

8. Kontrolira razinu šećera u krvi - vlakna iz naranče, te jednostavni šećeri koje sadrži održavaju razinu šećera u tijelu normalnom. Ti sastojci sprečavaju nagli rast ili pad razine šećera u krvi. 

PAZITI S DOZIRANJEM Klinčić: Četiri razloga zašto bi svi trebali koristiti ovaj začin

9. Čuvaju oči - naranče su bogat izvor karotenoida. Prisutnost vitamina A u njima prevenira bolesti očiju povezane sa starenjem, pomaže očima apsorbirati svjetlost te čuva membrane u očima zdravima. 

10. Odlične protiv zatvora - sadrže razgradiva i nerazgradiva vlakna koja pomažu crijevima i želucu da rade bez problema. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Komentari (1)
  • naranče su super voće volim sok od naranče ,,

    7. 12. 2019,   17:38