Obavijesti

Lifestyle

Komentari 44

10 super kućanskih trikova koji će uštedjeti i vrijeme i novac

10 super kućanskih trikova koji će uštedjeti i vrijeme i novac
1

Čišćenje i održavanje doma oduzima puno vremena, energije i obično traži velika ulaganja u različita sredstva za čišćenje. Donosimo par trikova kako svesti troškove i uloženo vrijeme na minimum

VIDEO

  • Čišćenje perilice rublja od kamenca: Nisu vam potrebni skupi proizvodi za čišćenje kako biste očistili perilicu za rublje. Obični alkoholni ocat će očistiti sve nečistoće. Ulijte 2 decilitra u pretinac za prašak za rublje i upalite duži program pranja. Kad završi, perilica će sjajiti kao da je nova.
Fotolia
  • Uklanjanje mrlja na odjeći: Još je jedan trik je vezan za perilicu rublja i ocat. Ako imate djecu i često se borite protiv mrlja, pogotovo na šarenoj odjeći, ocat će vas spasiti. U prašak za pranje dodajte alkoholni ocat, trećinu količine praška koji ste stavili. Rublje će biti čisto i bez mrlja, a boje se neće ispirati.
  • Uklanjanje dlaka: Ako imate pse kojima otpada dlaka vjerojatno ste često imali problema sa začepljenim filterom u perilici. Kako biste to izbjegli, alkoholni ocat dodajte u pretinac za prašak. Dlake se više neće lijepiti za vašu odjeću pa će i filteri duže biti čisti.  
    POGLEDAJTE VIDEO:
  • Čišćenje kade: Uzmite bočicu sa raspršivačem i u nju ulijte pola običnog deterdženta za pranje suđa i pola toplog bijelog octa. Nemojte protresti, nego samo lagano promiješajte otopinu. Nasprejajte kadu i pustite da odstoji 30 minuta. Isperite i obrišite. Pranje kade odsad će biti daleko lakše.
  • Čišćenje prozorskih profila: Kako bi spriječilo dugotrajno čišćenje, pospite sodu bikarbonu po unutarnjem dijelu okna i dodajte malo octa. Mješavina će odmah početi stvarati mjehuriće. Pustite 10-ak minuta da odradi svoje. Mješavina će izgristi nečistoću na profilima, a vi ćete na kraju samo prebrisati sa suhom krpom. 
  • Pranje igračaka: Ako imate djecu, vjerojatno vam je kuća prepuna igračaka, od kojih se većina povlači po podu. Na njima se skuplja prljavština, prašina i bakterije. Kockice, autiće i slične sitne male igračke stavite u vrećicu za pranje kojih ima u gotovo svim drogerijama. Stavite sve igračke u nju, čvrsto zavežite i ubacite u perilicu.
  • Tragovi markera i flomastera na podu: Uzmite malo paste za zube i namažite na mrlju od flomastera. Potom, obrišite s krpom od mikrofibre. Obični marker ćete obrisati ako ga posprejate lakom za kosu ili dezodoransom. Pričekajte minutu, dvije i obrišite s mokrom krpom.
24sata
  • Eksplozije u mikrovalnoj: Prerežite limun na pola, stavite u šalicu i dodajte malo cimeta u prahu. Stavite mješavinu u mikrovalnu na najnižu temperaturu 10 minuta. Limun će dezinficirati površine, a cimet će pomoći pri uklanjanju neugodnih mirisa. Na kraju samo prebrišite unutrašnjost mikrovalne s mokrom krpom.
  • Masne površine: Nemojte gubiti energiju za struganje masnoće s kuhinjskih površina, pogotovo s nape, hladnjaka ili donje strane kuhinjskih visećih elemenata. Pomiještajte ulje i prašak za pecivo dok ne dobijete gustu pastu. Stavite mješavinu na masne površine i ostavite 5 do 10 minuta. Nakon toga samo obrišite mokrom krpom.
  • Čišćenje prašine: Stavite par kapi ulja na papirnati ručnik i prijeđite preko prašnjave površine. Nakon toga prebrišite površinu još jednom. Na njoj će se stvoriti tanki sloj ulja koji će istovremeno odbijati prašinu i davati lagani sjaj namještaju.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku