Obavijesti

Lifestyle

Komentari 27

10 životnih mudrosti koje nam otkrivaju šaolinski svećenici

10 životnih mudrosti koje nam otkrivaju šaolinski svećenici
1

Oni znaju kako pronaći i zadržati pozitivnu energiju, znaju zašto ne treba žuriti niti razmišljati previše... Život je previše kratak da bismo se pojeli iznutra sitnicama koje možda i nisu važne

VIDEO

Kako živjeti u skladu sa sobom, ljudima oko sebe i prirodom? Odgovor na to pitanje nije lagan, ali vodi duševnom miru, životnom skladu i zdravlju. Svećenici iz hrama Šaolin znaju odgovor na njega i savjetuju kako proživjeti život kvalitetno i pozitivno.

10 mudrosti šaolinskih svećenika:

  • Ne razmišljajte previše Nije dobro puno brinuti o svemu i svačemi i analizirati sve oko sebe. Suzdržite se od previše razmišljanja, posebno ako se radi o negativnim stvarima. To troši previše životne energije, a ne vodi ničemu. Osim toga, na taj način ćete brže ostarjeti.
  • Malo pričajte, a puno radite Velika većina ljudi može se svrstati u dvije grupe - u one koji više rade i one koji više pričaju. Bolje je puno raditi, a manje pričati. To donosi duševni mir.
  • Radite 40 minuta pa se odmorite 10 Ako duže vrijeme gledate u nešto dok, npr. radite na računalu ili obavljate neki fizički posao, tada narušavate zdravlje svojeg vida i unutarnjih organa. Bez pauze ćete poremetiti i svoj unutarnji mir. Zato se držite pravila - radite 40 minuta pa se odmarati 10.
  • Kontrolirajte osjećaj sreće Lijepo je biti sretan, ali ne gubite kontrolu nad sobom zbog toga jer tako uništavate energiju u plućima.
  • Ne brinite previše I nemojte se puno ljutiti niti gomilati bijes u sebi jer tako uništavate jetru i crijeva. 
  • Ne prejedajte se Jedite umjereno jer ako pretjerujete s hranom, poremetit ćete rad slezene. Ako malo ogladnite, pojedite malu porciju. 
  • Ne žurite Kad nešto radite, radite to polako. Ako nekamo idete, ne žurite. Šaolinski svećenici kažu ovako: "Idite polako i prije ćete stići do cilja".
  • Prakticirajte Qi gong To su posebne vježbe disanja, koncentracije itd. Ako ste stalno okupirani samo fizičkom aktivnošću i ne radite Qi gong, postat ćete jako nestrpljivi i nervozni. Tijelo će vam izgubiti balans, odnosno poremetit ćete sklad Yin i Yanga. 
  • Nije dobro ni samo meditirati Ukoliko niste fizički aktivni već samo ležite ili meditirate, ponovno ćete izgubiti sklad između Yin i Yanga, a to nije dobro za vaše tjelesno i duševno stanje.
  • Šaolinski Kung Fu pruža sve Bit ovog treninga je da se napravi sklad između Yin i Yanga. I pri tome, nije važno koliko dugo se vježba - sat vremena ili nekoliko sati na dan, prenosi Atma.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru