Obavijesti

Lifestyle

Komentari 38

100 jela za seks: Oživite strast i dovedite partnera do ludila...

100 jela za seks: Oživite strast i dovedite partnera do ludila...
1

Večera za dvoje chefa Pažanina sadrži pregršt sastojaka s afrodizijačkim svojstvima - školjke, peršin, korijander i jagode. Otkrio nam je i kako složiti slasni desert sa smokvama i mascarponeom

VIDEO

U potrazi ste za jednostavnim, a slasnim jelom koje možete sami pripremiti za Valentinovo? Zamolili smo chefa Ivana Pažanina da nam osmisli 'afrodizijačku bombu' kojom svatko može osvajati srca. Isprobali smo njegov recept za rižot od pjenušca i školjki i romantična večera za dvoje bila je na stolu u svega pola sata.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:16

Baza jela su brbavice koje su spremne za svega nekoliko minuta, a važno je koristiti rižu arborio koja je idealna za rižot. Pjenušac se dodaje riži odmah kad počnete dolijevati i temeljac, tako da se reduciraju alkohol i kiseline i da ostane samo aroma i lijep okus. Rižot se začini se aromatičnim biljem, peršinom i korijanderom, koji imaju zdrave i mirisne karakteristike, čime također pridonose afrodizijačkim svojstvima ovog jela, tvrdi Pažanin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Za poseban efekt rižot ukrasite svježim jagodama, za koje se vjeruje da djeluju kao afrodizijak. Možete ih prepoloviti i posložiti polovice u oblik srca.

A kao šećer za kraj romantične večere chef nam je otkrio kako jednostavno pripremiti fantastičan desert sa smokvama kuhanim u prošeku, kremom od mascarponea i cimeta te tostiranim pinjolima, kojeg je najbolje poslužiti u čaši za martini. I ovaj desert je svojevrsna afrodizijačka bomba jer se i za smokve, cimet i pinjole smatra da rasplamsavaju strast.

Hrana za vaginu: Evo što jesti za bolje zdravlje i ugodniji seks
Hrana za vaginu: Evo što jesti za bolje zdravlje i ugodniji seks

Ipak, chef dodaje da je najjači afrodizijak uz ova jela vino:

- Uz rižot poslužite jedan lijepi pošip, malo moćniji, jači, radi balansa, da se to izjednači, a uz desert neko lijepo desertno, muškatno vino.

Orasi i bademi su pak odlična grickalica kojom možete završiti večeru – grickajte, pričajte, uz dobru čašu vina, dobru fetu siru – savjetuje chef Pažanin, veliki siroljubac. Preporučuje paški sir koji se također smatra afrodizijakom, baš kao i orašasti plodovi.

Uz sarmu se pije bijelo vino, a uz pljeskavice i ćevapčiće crno
Uz sarmu se pije bijelo vino, a uz pljeskavice i ćevapčiće crno

No romantična atmosfera najbolji je afrodizijak, tvrdi.

- Afrodizijačka svojstva hrane ovise o trenutku i osjeća li se čovjek opušteno. Svaka hrana može biti afrodizijak za sebe ako je pravi trenutak i pravo društvo – zaključuje chef.

Rižot od pjenušca i školjaka

Sastojci za dvoje: 20 dag školjaka brbavica, maslinovo ulje, malo češnjaka, 15 dag riže arborio, 1 dl pjenušca, riblji temeljac, žlica šalše po želji, 5 dag maslaca, malo ribanog parmezana, malo svježeg peršina (može i korijandera)

  • Za dvije porcije stavite 20 dag školjaka brbavica na vruće maslinovo ulje, poklopite i pričekajte da se otvore na paru.
  • Izvadite školjke sa strane. Izbacite višak mora iz tave da ne bude preslano, dodajte malo maslinova ulja i češnjaka te propirjajte.
  • Dodajte 15 dag riže arborio, koja je idealna za rižot. Popržite je te zalijte s 1 dl pjenušca i malo ribljeg temeljca (prvo dodajte malo temeljca pa postupno, svaki put kad ispari, dolijevajte još, ukupna količina ovisi o tome koliko će riža upiti). Pjenušac se dodaje kad i temeljac da se reduciraju alkohol i kiseline te da ostane samo aroma.
  • Riža se kuha uz postupno dolijevanje temeljca sve dok ne bude željene mekoće. Začinite po želji, a možete dodati i malo šalše, ali samo radi boje (oko jedne žlice).
  • Kad je riža gotova, povežite je s malo maslaca (oko 5 dag). Dodajte malo ribanog parmezana, sjedinite i začinite po želji. Na kraju umiješajte malo svježeg peršina, a može i korijandera.  
  • Dodajte školjke riži, lagano pomiješajte i poslužite.
  • Za poseban efekt ukrasite svježim jagodama.

Smokve u prošeku s kremom od mascarponea

Sastojci za dvoje: 6-8 suhih smokava (3-4 po porciji), 1 dl prošeka, malo vode, lovorov list; krema: 30 g mascarponea, žlica cimeta, 2 žlice šećera u prahu; tostirani pinjoli

  • Suhe smokve prepolovite, dolijte im prošek i malo vode te lovorov list. Iskuhavajte dok se ne reducira i dobijete gusti umak. Stavite sa strane.
  • Za kremu spojite 30 g mascarponea za žlicom cimeta i dvije žlice šećera u prahu. Lagano promiješajte da dobijete gustu tekućinu. Preporučuje se poslužiti u martini čaši – prvo stavite umak od smokava, pa kremu i na vrh dodajte malo tostiranih pinjola.

100 JELA ZA SEKS

Avokado
Jedan je od najpoznatijih afrodizijaka drevnih Azteka čije je stablo nazvano Ahuacuatl (‘stablo testisa’). 

Trešnje
Uz kalij i vitamin C, sadrži antocijane (tvari koje im daju crvenu boju), jake antioksidanse zaslužne za zdrav libido kod muškaraca i žena.

Kavijar
Sadrži cink, iznimno važan mineral koji stimulira stvaranje testosterona, što čini i žene i muškarce seksualno energičnima te im pomaže da izdrže budni dugo u noć. 

Cikla


U drevnom Rimu glasila je za moćan afrodizijak, a i znanstveno joj je dokazano takvo djelovanje. Potiče protok krvi u području genitalija. 

Arginin 
Ova aminokiselina prisutna je u mesu, orasima, jajima i siru. Stvara dušikov monoksid, što povećava dotok krvi u genitalije i povećava seksualnu želju u oba spola podjednako. 

Đumbir
Na istoku je poznat kao ‘vrući korijen’. Zbog mirisa te stimulirajućeg djelovanja na krvotok i cirkulaciju spolnih organa korijen đumbira stoljećima se smatra afrodizijakom. 

Morska jaja 
Zbog minerala koje sadrže navodno jačaju muškost i deset puta više nego kamenice. Za potpuni učinak presjeku se i jedu sirova žlicom.

5 ispovijesti prevarenih žena: Evo kako smo otkrile da varaju
5 ispovijesti prevarenih žena: Evo kako smo otkrile da varaju

Špinat
Sadrži magnezij koji povećava protok krvi u tijelu. Osjećat ćete snažno uzbuđenje i imati bolje orgazme. I kod žena i kod muškaraca ima isti učinak. 

Tartufi 
Afrodizijačka sredstva pripisuju se i tartufima, koje zovu crnim dijamantima, kojih ima u Istri. Riječ je o vrsti gljiva jedinstvene arome koje rastu ispod zemlje. Sadrže feromon, tvar odgovornu za seksualnu aktivnost. 

Med
Supružnici Košćak u svom OPG-u sade lješnjake. Pripremaju prirodni afrodizijak, pržene lješnjake u bagremovu medu.

Fotolia

Anis
Stari Grci i Rimljani vjerovali su da bi mogli povećati libido i želju za seksom žvakanjem sjemenki anisa, koje su koristili i za olakašavanje porođaja.

Luk
Iako neće podariti privlačan dah, bijeli i crveni luk povećavaju razinu testosterona koji utječu na libido i u muškaraca i u žena. 

Kopriva
Možete popiti čašu soka, dok čaj od lišća koprive potiče dugotrajnu strast. Dodajte 2 žličice sušene koprive u šalicu vruće vode. Ostavite 10 minuta i pijte. 

Egon (56) i Lou (20): 'U ljubavi nisu bitne godine, već odnos...'
Egon (56) i Lou (20): 'U ljubavi nisu bitne godine, već odnos...'

Orasi
Bogati su cinkom koji je važan za razvoj sperme i normalnu aktivnost. Muškarcima se preporučuje jesti od tri do četiri oraha na dan. 

Prč
Samonikla loza u općini Sućuraj na Hvaru. Naši stari smatrali su da ima afrodizijačka svojstva jer mali nabijeni grozdovi nalikuju penisu, po čemu je dobio ime.

Keksići s cimetom i đumbirom

Crazy woman holding cookies in hand

SASTOJCI: 250 g glatkog brašna, žličica sode bikarbone, 2 žličice đumbira, 1 žličica cimeta, 130 g maslaca sobne temperature, 180 g smeđeg šećera, jaje, 4 žlice meda
PRIPREMA: Sve sastojke izmiješajte pa spojite u tijesto koje zamotajte u foliju i stavite u hladnjak na 15 minuta. Potom razvaljajte tijesto na debljinu od 1 do 2 cm. Oblikujte kekse pomoću kalupa u obliku srca i pecite ih 10 minuta. Nakon pečenja ih ostavite da odstoje u limu za pečenje nekoliko minuta dok se ne stvrdnu.

Kamenice
Prema legendi Casanova svoj seksualni nagon upravo duguje kamenicama. Jedu se sirove s limunom, a mogu se pripremati i na rižot.

Banane
Bogate su kalijem i vitaminima skupine B, koji su potrebni za proizvodnju spolnih hormona. Podižu raspoloženje i bude želju. 

Spontana erekcija: Zašto se to događa samo po noći, danju ne
Spontana erekcija: Zašto se to događa samo po noći, danju ne

Papaja
Ima sastojke koji djeluju poput ženskog spolnog hormona estrogena te se pokazalo da povećava libido kod žena. Možete je jesti sirovu ili kuhanu, kao prilog jelima i salatama.

Celer
Jedenjem celera muškarci znojenjem izlučuju hormon koji stimulira spolni nagon u žena. Želite li privući simpatiju, jedite sirovo lišće celera. 

Čili 

Fotolia


Potiče znojenje, broj otkucaja srca i cirkulaciju, sve reakcije koje se javljaju tijekom seksa. Zato je čili idealan stimulans seksualnog nagona. 

Liker rozolin 
Dubrovčani latice ruža slažu u staklenku sa šećerom i drže je na suncu dva mjeseca. Sok se ocijedi i pomiješa s rakijom pa pije za slatke užitke. 

Foie gras 
Sadrži idealnu količinu cinka i željeza koja povećava osjetljivost živaca i cirkulaciju krvi šo ga čini prirodnim stimulansom.

Artičoke
Starim Grcima i Rimljanima služile su kao afrodizijak i smatrali su ih moćnim sredstvom za dobivanje muških potomaka. Vjeruje se da artičoke povećavaju izdržljivost i seksualnu želju.

Ima se... Hrvati svake godine sve više troše za Valentinovo
Ima se... Hrvati svake godine sve više troše za Valentinovo

Ljupčac
Bio je sastavni dio ljubavnih napitaka u srednjem vijeku, a i danas slovi kao prirodna viagra. Koristi se uglavnom kao začin.

Lubenica 
Sadrži citrulin koji utječe na otpuštanje dušnog oksida u tijelu. To opušta krvne žile, kao kod viagre, a djeluje na čitavo tijelo.

Korijander
Osim što djeluje protuupalno, posjeduje afrodizijačka svojstva, a njegov najbolji učinak ćete postići ako ga dodate u juhu.

Desert za zaljubljene

Eton Mess - Strawberries with whipped cream

SASTOJCI: 225 g jagoda, 1 žlica šećera, sok od pola naranče, 180 ml slatkog vrhnja, 1 žlica šećera u prahu
PRIPREMA: Operite, očistite i narežite jagode. Ako koristite zaleđene, odledite ih i po potrebi ocijedite višak tekućine. Pomiješajte jagode sa žlicom šećera i iscijeđenim sokom naranče. Promiješajte i pustite da odstoji pola sata. U međuvremenu izmiksajte slatko vrhnje i šećer u prahu. Jagode izblendajte u glatku smjesu i lagano ih umiješajte u pripremljeno vrhnje. Premjestite u dvije posudice i stavite u hladnjak na dva sata. 

Maline
Podižu libido i idealne su za romantične slastice. Za još jače djelovanje možete ih, kao i jagode, poslužiti uronjene u čokoladu. 

Šparoge
Bogate su vitaminom E, koji je poznat kao vitamin plodnosti. Odlične su u kombinaciji s jajima, primjerice na salatu. 

Seks stručnjakinja Tracey Cox: Kako se nositi s jakim libidom
Seks stručnjakinja Tracey Cox: Kako se nositi s jakim libidom

Borovnice
Pomlađuju i podižu libido. Istraživanja pokazuju da bobičasto voće, pogotovo maline i borovnice, pomažu muškarcima i kod erektilne disfunkcije. 

Paški sir
Iznimno je ljekovit, a brojni Pažani zaklinju se i u njegova afrodizijačka svojstva. Za to bi moglo biti zaslužno to što je bogat cinkom. 

Bosiljak


Potiče cirkulaciju i tako stimulira seksualni nagon. Od davnina se vjeruje da potiče plodnost. Korisno ga je dodati svježem jelu kao začin.

Cimet
Ima niz protuupalnih svojstava koja normaliziraju razinu šećera u krvi. Dodajte ga u čašu toplog bademova mlijeka. 

Gljive
Dobar su izvor cinka koji potiče želju za seksom. Ispecite ih na ulju i poslužite kao prilog, pomiješajte ih s jajima za doručak...

Biftek
Bogat je proteinima koji podižu razine dopamina i noradrenalina, neurotransmitera zaslužnih za osjećaj ‘napaljenosti’ u žena. 

Lavanda
Njezin miris potiče porast uzbuđenja kod muškaraca. Možete je piti u obliku čaja ili obložiti njome tanjur za ukras. 

Dagnje
Školjke poput dagnji sadrže aminokiseline koje utječu na porast spolnih hormona i jaču želju za seksom. 

6 ranih znakova da će vaš brak trajati: prihvaćanje, poštovanje
6 ranih znakova da će vaš brak trajati: prihvaćanje, poštovanje

Batat
Stimulira seksualni nagon žene. Sadrži druge tvari koje imaju slične učinke kao i spolni hormoni.

Šipak
Poboljšava protok krvi i osjetljivost u genitalijama. Ljubitelji njegova soka imaju odličan seks, pokazuju istraživanja. 

Ananas
Dobar je izvor mangana, koji je neophodan za održavanje seksualnog zdravlja. Koristi se za liječenje impotencije. 

Kardamom
Ubrzava protok krvi. Kineski liječnici znaju propisati ovaj začin kao stimulans kod smanjene seksualne želje.

Čokoladna fantazija

Cream cheese cake with chocolate glaze, sprinkles

SASTOJCI: 200 g maslaca, 400 g smeđeg šećera, 180 g čokolade, 4 jaja, 2 žličice ekstrakta vanilije, 240 g brašna, 1/2 žličice soli
GLAZURA: 125 g čokolade, 100 g maslaca
PRIPREMA: Prekrijte lim za pečenje aluminijskom folijom. Otopite maslac, šećer i čokoladu. Dodajte jaja, vaniliju, brašno i malo soli. Promiješajte i stavite u lim. Pecite 35 minuta pa izrežite srca. Otopite čokoladu na maslacu za glazuru i prelijte preko kolača. 

Krastavci
Vjeruje se da miris krastavca povećava cirkulaciju i prokrvljenost ženskih organa, čime podiže libido.

Magareće mlijeko
Bogato je vitaminima, pojačava seksualnu moć i cijenjeno je od davnina kao snažan afrodizijak. 

Muira puama 
Naziva se amazonskom viagrom. Aktivira seksualnu želju i poboljšava erektilnu funkciju. 

Mrkva
Ima oblik falusa, penisa u erekciji, koji je od antičkih vremena znak plodnosti. Od davnina se koristila kao pomoć u zavođenju.

Evo što je zajedničko parovima koji imaju bolji seks od drugih
Evo što je zajedničko parovima koji imaju bolji seks od drugih

Češnjak
Povećava cirkulaciju pa stimulira spolne organe. Tibetanski redovnici nisu smjeli ući u samostan ako su ga jeli zbog vjerovanja da podgrijava strasti. 

Jabuka
Sadrži sastojak sličan ženskom seksualnom hormonu koji pojačava vlaženje vagine i užitak u krevetu. 

Smokve
Od davnina se povezuju s plodnosti, a afrodizijačka svojstva pripisuju im se i zbog izgleda. Smatra se da sliče ženskom spolnom organu.

Soja
Povećava zadržavanje vode u tkivu pa je odlična protiv suhoće rodnice. 

Dinja


Podiže energiju, a time i apetite u krevetu. Baš poput lubenice, podiže detoksikaciju i izdržljivost. 

Kamilica
Potiče spolnu moć, a njegov smirujući učinak odličan je za opuštanje prije seksa. 

Glog
Cijenjen je zbog brojnih ljekovitih svojstava. Pospješuje cirkulaciju i dotok krvi u genitalije, čime pojačava želju za seksom. 

Ocat od bazge
Vjeruje se da i ocat od bobica bazge ima afrodizijačka svojstva jer pozitivno djeluje na zdravlje, odličan je antioksidans i čisti organizam. 

Rajčica
Rajčicu nazivaju ‘jabukom ljubavi’ jer stimulira seksualni nagon. Veličanstveni spoj likopen čuva intimno zdravlje. 

Kupine
Zahvaljujući bogatstvu antioksidansa djeluju ljekovito na cijeli organizam. Smatraju se i snažnim afrodizijakom koji podiže libido i snagu. 

Ginseng
Od davnina je poznat kao najbolji prirodni lijek za potenciju. Tradicionalno se koristio prah od korijena za liječenje erektilne disfunkcije.

Grčki jogurt
Hrana s visokim udjelom probiotika poput jogurta, posebno grčkog, odlična je za intimno zdravlje pa tako poboljšava i seks. 

Vino
Djelotvoran je afrodizijak i kod žena i kod muškaraca, ali treba ga piti umjereno, jer previše alkohola smanjuje seksualnu moć. 

Romantični mini tartovi s malinom

Chocolate tartalets with nuts

SASTOJCI: 100 g keksa, 30 g otopljenog maslaca, 1/4 šalice slatkog vrhnja, 45 g čokolade, 125 g zamrznutih malina, šećer u prahu
PRIPREMA: Usitnite kekse u blenderu pa dodajte maslac i nastavite miksati. Podijelite smjesu na dva dijela pa njome obložite mini kalupe. Ostavite u hladnjaku 30-ak minuta da se stvrdne. U međuvremenu izmiksajte slatko vrhnje i dodajte čokoladu koju ste prethodno rastopili na pari. Izvadite stvrdnute kekse iz kalupa pa u njih rasporedite smjesu. Ukrasite malinama i pospite šećerom u prahu.

Kikiriki
Tijekom Prvog svjetskog rata francuski kuhar Jules Maincave smislio je recept za juhu od kikirikija za jačanje seksualne želje jer je ova grickalica dobar afrodizijak.

Datulje
Bogate aminokiselinama koje povećavaju seksualnu izdržljivost. U sjevernom dijelu Afrike poznate su kao afrodizijak. Arapi ih često miješaju s mlijekom i cimetom.

Tuna
Japanci je u sushiju odavno koriste kao afrodizijak jer tuna povećava libido i pomaže proi- zvodnju spermija.

Rukola
Ovo zeleno lisnato povrće jeli su i stari Rimljani. Ima afrodizijačka svojstva i potiče probavu. Odlična je za salatu.

Maca prah 
Korijen ljekovite peruanske biljke smatra se jednim od najmoćnijih afrodizijaka, a koristi se u prahu, koji možete dodati smoothieju, a uravnotežit će hormone i podići energiju.

Jagode 

Beautiful brunette girl with strawberry


Sadrže više vitamina C od bilo kojeg drugog bobičastog voća. Poznate su kao afrodizijak još iz doba starog Rima. Savršenog su oblika i veličine za uranjanje u čokoladu i zavođenje partnera.

Morska trava
Jestive alge ili morska trava sadrže vitamine koji pomažu u proizvodnji spolnih hormona te podižu raspoloženje.

Klinčić
Od najstarijih vremena slovi kao afrodizijak, a još u 13. stoljeću danski travar Harpenstreng za njega je rekao: “Klinčić kod muškarca budi želju za ženom”.

Ashwagandha
Ova indijska ljekovita biljka pospješuje protok krvi, što povećava želju i podiže libido. U prahu se može dodati smoothiejima.

Zob 
Jača živčani sustav tijekom depresije i iscrpljenosti. Korisna je i u liječenju seksualne disfunkcije.

Bademi
Bio je simbol plodnosti, a neki smatraju da samo miris badema može potaknuti seksualnu želju u žena. Bogati su mineralima važnima za reprodukciju.

Zeleni čaj 
Daje energiju i sadrži tvari važne za održavanje zdravlja muškaraca (uključujući prevenciju raka prostate i jačanje potencije).

Kokosova voda
Potiče metabolizam, koji povećava protok krvi u našem tijelu i time učinkovito povećava seksualnu želju.

Damiana
Cvijet od kojeg se koriste i stabljika i list, podiže raspoloženje te pojačava uzbuđenje. Malo ekstrakta možete dodati vodi i alkoholnim pićima.

Losos 
Povećava mušku plodnost, podiže razinu dopamina, koji se izlučuje tijekom orgazma, i poboljšava raspoložnje.

Neodoljivo slasna pizza

Heart shaped pizza with tomatoes and prosciutto for Valentines D

SASTOJCI: 200 g brašna, 10 g kvasca, 1⁄2 žličice šećera, 3 žlice maslinova ulja, žličica soli, 1 dl mlakog mlijeka, 2 žlice kečapa i pasirane rajčice, svježa rajčica, 60 g gljiva, paprika, 150 g edamer sira, 100 g salame, 1 i 1⁄2 žličica origana, šaka crnih maslina, listići bosiljka
PRIPREMA: Kalup za torte u obliku srca premažite maslinovim uljem. Pripremite kvas. Dodajte mu maslinovo ulje i sol pa s brašnom zamijesite tijesto. Rastanjite ga i stavite u kalup pa premažite kečapom i pasiranom rajčicom. Pokrijte i ostavite 20 minuta na toplome. Spustite rajčicu u kipuću vodu, izvadite, ogulite i narežite na ploške. Naribani sir rasporedite po umaku, posložite ploške rajčica, salamu, gljive, kolutove paprika i masline. Pospite usitnjenim origanom i poprskajte uljem. Pecite oko 25 minuta na 200°C. Gotovu pizzu pospite svježim listićima bosiljka.

Šampanjac
Smatra se “pićem ljubavi” jer opija ljubavnike. Ipak, umjereno - ne pretjerujte s alkoholom jer bi učinak mogao biti obrnut.

Sladić
Njegov miris djeluje stimulativno i povećava želju za seksom. Otkriveno je da miris sladića povećava i protok krvi u muškom spolnom organu.

Suncokret


Zahvaljujući cinku, sjemenke suncokreta stimuliraju libido. Sadrže vitamin E, koji djeluje stimulirajuće, pa mu muškarci neće odoljeti.

Kiseli kupus
Znanstvena istraživanja potvrdila su da podiže libido. Odličan je za sarmu, ali i kao prilog mesnim jelima.

Muškatni oraščić
U srednjem vijeku i renesansi bio je pojam bogatstva i moći, a poznat je i kao afrodizijak. Kao začin savršeno ide uz slana i slatka jela.

Zob
Jača živčani sustav tijekom depresije i iscrpljenosti. Korisna je u liječenju seksualne disfunkcije. Bogata je selenom i vitaminom E, važnim za plodnost.

Lisnato povrće
U prehranu uključite špinat, cvjetaču i brokule jer su izvor željeza, cinka i drugih esencijalnih vitamina koji poboljšavaju seksualnu snagu.

Maruni
Kuhani ili pečeni, maruni raspiruju strasti u krevetu. Povoljno utječu na cirkulaciju. Mogu se jesti u salatama, juhama...

Špageti s rajčicom, bosiljkom i sirom

SASTOJCI: luk, mrkva, 2 češnja češnjaka, 2 stabljike celera, 2 konzerve pelata, svežanj svježeg bosiljka, maslonovo ulje, 500 g špageta, sol, papar, naribani paški sir
PRIPREMA: Na maslinovu ulju propirjajte nare- zani luk, dodajte nasjeckanu mrkvu, sjeckani celer, češnjak i rajčice. Dodajte pola listića bosiljka i prijajte 20-ak minuta ili dok povrće ne omekša. Dodajte soli i papra po potrebi. Skuhajte špagete al dente pa ih servirajte u obliku srca, prelijte umakom od rajčice i pospite ribanim paškim sirom te ukrasite listovima svježeg bosiljka.

Čokolada
Sadrži stimulanse feniletilamin i teobromin, koji djeluju na povećanje osjećaja ugode i uzbuđenja.

Naranča
Daje energiju za aktivnosti u krevetu, a njezin opojan miris podiže libido. Možete ju uključiti u romantičnu voćnu salatu.

Liker Limoncello
Poticaj udvaranju i zavođenju na dubrovačkim dvorima bio je i liker od kore žuto-zelenog limuna, koji se i danas pije.

Citrusi
Bogati su antioksidansima, vitaminom C i folnom kiselinom, koji su bitni za reprodukciju.

Senf
Stimulira i regulira funkcioniranje spolnih žlijezda. Podiže libido i povećava seksualnu želju.

Guava
Bogata je vitaminom C i dobar je afrodizijak. Sadrži antioksidans likopen, koji štiti od raka prostate.

Kava
Popravlja raspoloženje, smanjuje bolove, a djeluje i kao afrodizijak. Djeluje kao antioksidans i podiže energiju.

Šafran
Dodaje se jelima ili toplome mlijeku da bi pojačao seksualnu želju, a pomaže i muškoj potenciji.

Vanilija
Slatka aroma vanilije potiče seksualnu strast. Još kod Maja je bila cijenjena kao moćan afrodizijak.

Durian
U jugoistočnoj Aziji zovu ga kraljem voća. Ovo tropsko voće koristi se kao začin. 

Sir
Sadrži feniletilamin, koji oslobađa sličnu količinu hormona koje tijelo proizvodi tijekom seksa i potiče želju.

Mousse torta od čokolade

Heart shaped chocolate cake

SASTOJCI: 300 g čokolade za kuhanje, 50 g maslaca, 9 jaja, 400 g čokoladnog keksa, kupovni preljev za torte od šumskog voća
PRIPREMA: Natrgajte čokoladu i otopite na pari. Dodajte maslac i miješajte dok se topi. Miješajte mikserom i dodajte jedan po jedan žumanjak. Izmiksajte snijeg od bjelanjaka pa ga polako dodajte u vruću čokoladu. Prvo mikserom umiksajte nekoliko žlica bjelanjaka kako bi se povećala količina i omekšala čokoladna masa, a potom ostatak bjelanjaka lagano umiješajte kuhačom. Zdrobite keks i utisnite u dno kalupa u obliku srca. 
Prelijte mousseom i ostavite u hladnjaku da se stisne. Nakon nekoliko sati izvadite i pripremite preljev za torte prema uputama na pakiranju. Prelijte preko torte i ostavite da se stisne.
 

VJERUJU BAŠ SVIMA: Ovi horoskopski znakovi su jako naivni i drugi ih zbog toga iskorištavaju

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...