Obavijesti

Lifestyle

Komentari 153

11 vrsti zagrljaja koji otkrivaju sve o vezi: Petlja, zaštitnički...

11 vrsti zagrljaja koji otkrivaju sve o vezi: Petlja, zaštitnički...
1

Po tome kako se ljubavni parovi grle moguće je vidjeti radi li se o savršenoj vezi, koliko je partneru stalo, je li ljubav duboka ili površna, treba li vezu prekinuti itd.

VIDEO

Obratite pažnju kako se grlite s partnerom i to će vam otkriti puno toga, možda i više nego želite priznati, jer upravo zagrljaj otkriva dubinu i karakter ljubavne veze. Svi znamo koliko je fizički kontakt ljudima važan, a sklonost tome pokazujemo čim se rodimo. Najprije je to kontakt s majkom, ocem, prijateljima, a na kraju s ljubavnim partnerom, vlastitom djecom, unucima.

Istraživanje psihologinje Karen Grewen pokazalo je kako zagrljaj smanjuje broj otkucaja srca i snižava krvni tlak ako smo pod stresom, uzrujani, depresivni itd. Postoji mnogo različitih vrsti zagrljaja, a ako se radi o ljubavnoj vezi, stručnjaci su izdvojili ovih 11 vrsti, svaka otkriva puno toga o vezi.

1. Zaštitnički

LittleThings.com

Ovakav način grljenja pokazuje da je partneru važan osjećaj sigurnosti u vezi. Partner koji stoji s leđa i grli preuzima ulogu zaštitnika, a radi li se o muškarcu, on time pokazuje kako želi biti utočište ženi koju grli. Veza u kojoj su učestali ovakvi zagrljaji pokazuje da partneri brinu jedno o drugom i imaju veliku količinu povjerenja. 

2. S rukama na leđima

LittleThings.com

Partneri trljaju dlanovima leđa jedno drugom dok se grle i time pokazuju koliko im je stalo, da su potpora jedno drugome i utjeha. Veza s pretežno ovakvim zagrljajima je otvorena, ali i ranjiva jer se leđa smatraju vrlo ranjivim dijelom tijela. 

3. Tapkanje po leđima

LittleThings.com

Tapkanje partnera po leđima tijekom zagrljaja ukazuje na prijateljstvo i osjećaj ugode, ali u takvoj vezi nema previše intimnosti, bliskosti ili romantike. Partner koji to radi drugoga smatra ugodnim društvom, ali više prijateljem ili čak, na neki način, rođakom, nego ljubavnikom. Možda ni on sam toga nije svjestan. 

4. Spori ples

LittleThings.com

Tu se radi o vrlo romantičnoj vezi, a grljenje nalikuje polaganom, ljubavnom plesu. Jedan partner stavlja drugome ruke oko vrata, a drugi njemu oko struka. Lica su im vrlo blizu. Ovakvi zagrljaji učestaliji su kod mladih parova koji su na početku veze, ali ako postoje i nakon više godina zajedništva, to znači da je romantika među partnerima i dalje na visokom nivou.

5. Zagrljaj postrance

LittleThings.com

Parovi koji se ovako grle su partneri u svemu i potpora jedno drugome, ali udaljili su se od romantike i postali jako dobri prijatelji. Oni su čvrsto povezani i psihički i fizički, i velika su potpora jedno drugome te im je jako stalo da partner bude sretan i nasmijan. 

6. Petlja

LittleThings.com

To je vrlo čvrst zagrljaj koji čak ponekad i zaboli, a pokazuje strah od gubitka partnera, odnosno napuštanja. Par je u ovakvom zagrljaju isprepleten rukama, a međusobno stiskanje ponekad ostavlja bez daha, doslovce. U ovakvoj vezi vlada duboka i iskrena odanost, a partneri ne vole biti razdvojeni. 

7. Leteći

LittleThings.com

Ovakva veza pršti strašću i požudom. Jedan partner nogama grli drugoga dok sjedi ili dok ga drugi drži u zraku. Dubina osjećaja u vezi ovdje nije toliko bitna koliko konstantna fizička žudnja jednoga za drugim, odnosno stalna želja za seksom. Partneri u ovakvoj vezi jednostavno ne mogu odoljeti skočiti jedan na drugoga čim se ugledaju, ali to ne mora značiti da će veza potrajati.

8. Londonski most

LittleThings.com

Partneri koji se ovako grle možda ni ne bio trebali biti zajedno jer pokazuju želju za što većom distancom jedno od drugoga. Oni se tijekom zagrljaja približe gornjim dijelom tijela, ali noge su im udaljene koliko god je moguće. Njihova veza je površna i puna neslaganja, ali najdublje emocije koje osjećaju otprilike su jednake onima koje ljudi inače osjećaju prema poznanicima.

9. S pogledom u oči

LittleThings.com

Njihove duše su jednostavno povezane. Oni se grle i istovremeno gledaju u oči, kao da prodiru jedno drugome duboko u dušu. Razumiju se, a osjećaji su duboki i iskreni. Veza u kojoj se partneri ovako grle je prepuna duboke ljubavi i jake povezanosti, kakva bi prava veza i trebala biti.

10. Krpena lutka

LittleThings.com

Tu se radi o jednosmjernoj vezi u kojoj je jednom partneru (onome koji grli) stalo do veza, a drugome (kojemu ruke vise kao krpenoj lutki) baš i nije. Tu se radi o dubokoj neravnoteži u vezi, odnosno neravnoteži među partnerima. Ovakva veza nije sretna niti će takvom biti u budućnosti. Mučenje je za oboje i bolje ju je prekinuti, i tako dati šansu jedno drugome za pronalaženjem prave ljubavi.

11. Džepar

LittleThings.com

Veza u kojoj jedan partner ili oba drže ruke u džepovima drugog pokazuje da su jednostavni i opušteni. Ugodno im je zajedno i ne moraju se previše truditi kako bi veza potrajala. Oni uživaju jedno u drugome i ako ništa ne govore već vlada tišina jer znaju kako su pronašli svoju ljubav. Oni su savršeni jedno za drugoga, piše BrightSide.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 153
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'