Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

12 grešaka koje skraćuju život ljubimaca: Suha hrana, samoća

Komentari (14)
 • Samoća svakome skračuje život jer nismo spojeni na izvor ljubavi....

  9. 8. 2018,   13:11
 • Sta ste mislili sa hranjenjem "dva do tri puta na dan"?! Zamorcici moraju imati dostupne VELIKE kolicine sijena 24/7! Oni imaju probavu koja funkcionira po principu crijeva za navodnjavanje: unos nove hrane, gura probavljeni sadrzaj van. Njihova crijeva NEMAJU peristaltiku i probava NIKAD ne smije stati! Zamorcici unose i do 60 obroka tijekom 24 sata - jedu danu i nocu i to im mora uvijek biti omoguceno! Porcije povrca i zelenila se rasporede na vise tokom dana kako si ne bi probavu odjednom preopteretili. Upravo krive i nikakve informacije su razlog zbog cega zamorcici kod nas tesko mogu dozivjeti duze od 3 godine, iako im je zivotni vijek i do 8 godina! Osim toga, to NISU ljubimci "jednostavni za odrzavanje" i "za djecu"! Svatko tko savjesno nabavlja ljubimca, dobro ce se informirati o njegovim potrebama i odvagnuti da li mu moze pruziti neophodno ili ne. Molimo vas da uklonite ovaj neistiniti clanak, te se ubuduce temeljito pozabavite temom koju ste odabrali za svoje citatelje, a ne sirite dezinformacije! www.zamorcici.sanja.name LP

  9. 8. 2018,   16:08
 • Ovdje su objavljene vrlo opasne dezinformacije u vezi zamorcica! Bilo bi neophodno TOCNO se informirati prije pustanja takvih vijesti u javnost! Prehrana zamorcica se mora sastojati 80% (!!!) od sijena, a ostalih 20% mora biti vise obroka zelenila i povrca na dan, te susenog bilja. Noktici se skracuju svaki mjesec, tj. prema potrebi. U vodu za pice se NE stavlja c-vitamin jer zamorcici razlicito piju, neki uopce ne piju. Unos vitamina i minerala mora biti iskljucivo kroz pravilnu i raznovrsnu prehranu. NI najveci kavez koji se nudi u trgovinama NIJE dovoljno velik kako bi mogao zadovoljiti prostornu potrebu zamorcica. Njih se NE drzi u kavezima vec u prostranim podnim nastambama koje se uz malo ulaganja i truda mogu mastovito i brzo napraviti u vlastitom aranzmanu. Kupanje zamorcica je apsolutno NE NE!!! Zamorcici su narocito osjetljivog zdravlja, skloni su upalama mjehura, disnih puteva i usi, te se stoga apsolutno izbjegava kupanje! Zamorcice treba trzati iskljucivo na suhoj, mekoj i cistoj podlogi koja ima visoku moc upijanja - piljevina ili pee pads ili flis dekice na upijajucoj podlozi. Odabir podloge ovisi o mogucnostima i vremenu koje vlasniku stoji na raspolaganju. Sto je veca nastamba, to je odrzavanje lakse, dakle, obrnuto proporcionalno. Ako se zamorcici drze na suhom i cistom, odrzavati ce i svoje krzno uvijek cistim i mirisljavim. Ako drzite zamorcice pravilno, oni ce uvijek mirisati po sijenu i mirodijama. Sta ste mislili sa hranjenjem "dva do tri puta na dan"?

  9. 8. 2018,   16:07
 • Imamo dva psa mješanca. Oni jedu sve i suhu kupovnu hranu i ostatke od naše hrane. I sve vole jesti. I ništa im nije. Veseli su, debeli, sjajne dlake, sretni psi. Nisu vezani, slobodno trče po dvorištu, voćnjaku, a povremeno odjure i u livadu. Ulaze i u kuću (na opći užas naših poznanika). Šta želim reći, svakome ljubimcu bilo koje vrste najvažnija je vaša ljubav i pažnja. Jest će ono što im dadete (naravno, ovisi o vrsti ljubimaca), ali sama hrana i voda nisu dovoljni. Volite svoje životinje i mazite ih. Jer nitko vam ne uzvraća ljubav kao vaši ljubimci.

  10. 8. 2018,   10:26
 • Svi koji imaju zamorce, ni slučajno slijediti upute iz ovog članka!! 24sata.hr je obavješten o tome da su objavili sadržaj koji upućuje ljude da nesvjesno čine štetu/usmrte zamorca. Očekujemo njihovu dobru volju i skoro uklanjanje članka ili bar dijela o zamorcima.

  9. 8. 2018,   15:20
 • Ja mislim da osim mačaka i pasa ne bi trebali imati druge ljubimce. Ribe nisu za akvarije! Mrzim kada ptice koje bi trebale slobodno letjeti drže u krletkama. Tarantule zaslužuju prašume i pustinje kao i gušteri i zmije. Ja svog psa nikad ne držim na uzici to je okrutno! Ako nemaš vremena.. Nemoj imati psa!

  14. 8. 2018,   20:10
 • Lisiju bacic tekst ispo nemojte se odazivati na njen kocert to ke uzas 1 bila ju u krku na puntu ljudi su se doslovno razbjezali a nacelink punta pozalio sto ju je platio...video uskoro...za fajront zva5i lidiju bacic

  9. 8. 2018,   16:18
 • Totalne dezinformacije vezano za zamorcice. Prvo kupanje, te nokti, a zatim prehran. Prvo provjerite istinitost, a ne lupati bzvz. Sramota od clanka a bome i tzv novinarke.

  10. 8. 2018,   00:12
 • Nisam baš ljubitelj držanja životinja u stanu . :-))))

  9. 8. 2018,   15:51
 • nije ni whiskas zdrav puno za mačke,,mačke više vole ribu

  9. 8. 2018,   18:26