Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

12 make-up trikova koje svaka žena treba naučiti prije 40-e

12 make-up trikova koje svaka žena treba naučiti prije 40-e
1

S godinama je kontura usana manje vidljiva, pa uglavnom želimo izbjeći tamne tonove poput dubokih crvenih, ljubičastih ili smeđih zbog kojih usne izgledaju još manje, objasnila je vizažistica

VIDEO

1. Koristite tekući puder, ne puder u prahu

Kako starimo, koža se stanjuje i nastaju fine linije, a rutina šminkanja se treba promijeniti i prilagoditi se tome. Prvi je savjet da iz upotrebe izbacite puder u prahu, koji postarava.

- Prah dodaje previše teksture i uklanja živost kože lica. Koža je živa i trebala bi tako i izgledati - kaže Cindy Joseph, vizažistica koja je postala supermodel, a sada ima vlastitu make up liniju BOOM!

- Ako i morate koristiti tekući puder, nemojte povrh njega stavljati i onaj u prahu. Pričekajte da se osuši pa nanesite hidratantnu kremu - dodaje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pazite da odaberete pravu nijansu - boja bi trebala odgovarati vašoj i prije nego što se izblenda (nanošenje presvijetle ili pretamne nijanse jedna je od najvećih i najočitijih pogrešaka kod šminkanja.)

2. Naučite koje se boje usana najbolje slažu s vašim tonom kože

Kako starimo, gubimo i konturu na usnama, pa uglavnom želimo izbjeći tamne boje poput duboke crvene, ljubičaste ili smeđe, zbog kojih usne izgledaju još manje, manje istaknute i ispupčene.

- Odaberite boju koja se uklapa u paletu boja tonova vaše kože - predlaže Joseph.

Fotolia

- Najbolje ćete pogoditi nijansu ako pogledate ton usana, jezika i desni. Ružičasta? Ljubičasta? Boja lososa? Izaberite ruž prema tome - savjetuje.

3. Rumenilo nanosite gdje prirodno rumenite

Mnoge žene nanose tamno rumenilo ili bronzer ispod jagodica u nadi da će vizualno smršavjeti lice. Međutim, taj pokušaj konturiranja često izgleda dosadno, a make up blatno i neprirodno. Umjesto toga, rumenilo treba odgovarati vašem prirodnom rumenilu, a nanosite ga na mjestima na kojima bi se prirodno i pojavilo - a ne na liniji kosti jagodicu ni visoko na obrazima.

Thinkstock

- Žene se crvene kad su sretne, pa rumenilo stavite tamo gdje i prirodno dobijete boju kad se lijepo provodite - otkrila je Joseph.

- To je mjesto gdje su kapilare blizu površine. Da biste odabrali pravu nijansu rumenila, stisnite obraze i obratite pažnju na boju koja izbija - to je ono što pokušavate dobiti.  

4. Eyeliner nemojte nanositi na donje trepavice

Privid donjih kapaka može činiti da se oči doimaju manjima, povučenim prema dolje i općenito starije. Oči se već spuštaju s godinama, tako da ne želite još naglašavati taj proces linijama ispod očiju.

Joseph zato preporučuje nanošenje tuša samo preko gornjeg kapka (i ne prejako) kako biste otvorili i posvijetlili oči. Ako baš morate nanijeti eyeliner na donje trepavice, pređite samo vanjske kutove oka. 

Jednostavan trik ove je žene pomladio za barem 10 godina
Jednostavan trik ove je žene pomladio za barem 10 godina

5. Pazite sa vam se ruž ne razmazuje

Vaša će prirodna linija usana s godinama blijedjeti, što je još jedan razlog da izbjegavate ruževe tamne boje. Da biste izbjegli razmazivanje ruža, rubove usana prije prođete s olovkom za usne ili ružem iste boje koje su usta prirodno.

Shutterstock

To će stvoriti barijeru između usana i okolnih sitnih borica i pomoći da boja ostane na mjestu.

6. Nemojte pretjerivati ​​s korektorom ispod očiju

S godinama i koža ispod očiju postaje tanja i tamnija, a debeli će slojevi korektora to samo još više naglasiti i privući dodatnu pozornost na to područje.

Da biste to izbjegli, koristite lagani korektor za ispod očiju i nanosite ga s četkicom, što će vam pomoći da ravnomjerno rasporedite boju. Prikrivajte samo najtamnija područja kojima je to potrebno, a ne na cijelo područje ispod oka.

Ekstenzije i umjetne trepavice su prošlost! Stigle su kovrčave
Ekstenzije i umjetne trepavice su prošlost! Stigle su kovrčave

7. Izbjegavajte šljokice

Šljokice koje se talože u borama oko očiju nisu nimalo glamurozne, a najviše se sakupljaju na kapcima i privlače nepoželjnu pažnju na svaku boricu.

No, ako se baš osjećate glamurozno i takav look želite, pokušajte ograničiti svjetlucanje na unutarnje kutove očiju i na središte kapaka. 

8. Uvijek popunite mjesto gdje su obrve rijetke 

Kao i kosa, i obrve s godinama postaju tanje pa je popunjavanje rijetkih dijelova neophodno. Obrve uvijek trebaju biti definirane, dobro oblikovane i prilično pune jer tako izgledaju mladenački i zdravo, kaže Joseph.

Uz to, one uokviruju lice, pa će bez njihovog lijepog i punog oblika i lice izgledati zaobljeno i šire. 

9. Pronađite pravu boju olovke za obrve

Kad popunjavate obrve, nemojte samo hvatati nasumičnu smeđu boju koja se čini dovoljno neutralnom.

Borna Filić/Pixsell

Boja obrva postupno blijedi do sive ili čak bijele, pa su obrve praktički nevidljive,zbog čega je neophodno odabrati boju olovke koja vam najviše odgovara. Joseph preporučuje olovku za obrve ili gel sa smeđim tonovima. 

Čarobnjak preobrazbe sasvim promijenio izgled starijem paru
Čarobnjak preobrazbe sasvim promijenio izgled starijem paru

10. Koristite biserni, a ne bijeli highlighter

Izbjegavajte highlightere s efektom reflektiranja svjetla, jer oni samo naglašavaju fine linije i bore, a često i izgledaju izrazito neprirodno i naslikano, kao da samo stoje iznad kože umjesto da se s njom stapaju.

Fotolia

 - Za isticanje i sjaj izbjegavajte bijelu boju, radije koristite kremaste biserne mirise - kaže Joseph i objašnjava da treba posebno paziti gdje ga se nanosi: ne treba ga se stavljati samo preko jagodica, već možete i na vjeđe, obrve, čak i na ramena i ključne kosti.

Kosovski šminker Arber Bytygi kistom potpuno 'mijenja' žene
Kosovski šminker Arber Bytygi kistom potpuno 'mijenja' žene

11. Ne štedite na bazi (primer)

Ako imate 40. ili više, vjerojatno ste tijekom godina 'prikupili' i nekoliko ožiljaka od akni i drugih mrlja, a koža je često suha i perutava. Primeri stvaraju glatku podlogu koja osigurava da sav make up ostane na mjestu, a čine i da su bore manje izražene, ostavljajući lice svilenkastim i glatkim.ž

Pri odabiru primera potražite neki koji uz to i minimizira pore, i koji ima SPF pa štiti kožu od oštećenja zbog sunca, što je važno u svakoj dobi.

12. Zapamtite - manje je više

Svi smo nekad pomislili kako neka žena ima previše šminke. Ako se pogledate u ogledalo i vidite make up, a ne sebe, možda ste pretjerali, kaže Joseph.

Pixsell

"Umjesto da pokušavate skriti nedostatke, naglasite ono što volite na svom licu - trepavice, obrve, boju, usne. Drugi rijetko vide vaše flekice na koži, tamne podočnjake ili neravne. Zato naglasite ono što je na vama dobro, umjesto da pokušavate sakriti što vam se ne sviđa", rekla je vizažistica za RD i poručila: "I zapamtite, zadovoljstvo životom je za svaku ženu najbolja kozmetika "

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje