Obavijesti

Lifestyle

Komentari 35

14 godina boli: Ostavili su joj iglu od epiduralne u kralježnici

Amy Bright trpjela je bol zbog nepažnje doktora koji su joj prije 14 godina u kralježnici ostavili dio epiduralne igle. Danas je samo pitanje vremena kad će ostati paralizirana, izvadila iglu ili ne

VIDEO

Rodila je svoje šesto i najmlađe dijete, Jacoba, carskim rezom u bolnici u Jacksonvilleu, na Floridi, 2003. godine. Amy Bright (41) od onda je trpjela strašne bolove, a tek je nedavno saznala da je to zbog toga jer su joj liječnici ostavili dio epiduralne igle u kralježnici.

- Svaki put kad hodam, okrećem se, saginjem ili okrećem u snu, taj komadić igle se pomiče unutar moje kralježnice,14 godina se na mojoj kralježnici oštećuje tkivo svakim mojim pomakom - ispričala je Bright za američki magazin People.

Dva mjeseca nakon poroda počela je proživljavati jaku bol u leđima koja je trajala sve do prošle godine kada je odlučila otići na rendgen kojim je otkriven 3 centimetra dug dio igle zabijen u njezinu kralježnicu.

Tijekom godina, Bright je išla brojnim doktorima koji su joj davali tablete protiv bolova, tablete za opuštanje mišića i druge lijekove kako bi se lakše nosila s boli.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Osjećam kao da mi niz leđa teče lava. S vremena na vrijeme bol kao da prostruji niz cijelu lijevu nogu - ispričala je Bright i dodala:

- Navodno, igla je pukla prilikom vađenja epiduralne nakon poroda prije 14 godina te je uzrokovala veliko oštećenje živaca zbog kojeg danas ima ograničenu upotrebu lijeve noge i stopala. Bila sam u potpunom šoku kad sam saznala što je uzrok mojih bolova.

Bright i njezin odvjetnik smatraju da je bolnica bila svjesna ove greške i da ništa nisu po tom pitanju napravili. Brzom reakcijom moglo se potpuno izbjeći oštećivanje živaca. Ako se sad odluči izvaditi iglu iz kralježnice postoji opasnost da će ostati potpuno paralizirana, a isti rezultat će biti i ako se odluči ostaviti iglu u kralježnici.

Blizanke: Prva sestra je imala simptome, a druga je dobila rak
Blizanke: Prva sestra je imala simptome, a druga je dobila rak

Bright je petnaesta osoba koja tuži bolnicu od 2005. godine. Dosad je najmanje tri tuženika dobilo odštetu od barem šest milijuna kuna. 

- Kad smo poslali upit bolnici nismo dobili nikakav odgovor. Epiduralne igle su duge između 9 i 10 centimetara i imaju specifičan vrh koji se nakon vađenje igle treba pregledati kako bi se ustanovilo da je igla u potpunosti izvučena iz pacijenta. Naši stručnjaci su potvrdili da je bolnica trebala znati da igla nije u potpunosti izvučena, budući da su nedostajali sigurnosni vrh i 3 centimetra igle - objašnjava Amyn odvjetnik Sean Cronin.

Mislio da ima 'pivski trbuh', a 10 godina mu je rastao tumor
Mislio da ima 'pivski trbuh', a 10 godina mu je rastao  tumor

Bright i Cronin su protiv bolnice podigli tužbu za prijevaru i zloupotrebu moći.

 

Pročitajte još i ovo! Ovo su najbizarniji fetiši koje ljudi imaju. Da ne povjerujete! 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju