Obavijesti

Lifestyle

Komentari 29

15 super savjeta kako savršeno rasporediti suđe u vašoj perilici

15 super savjeta kako savršeno rasporediti suđe u vašoj perilici
1

Voda ne cirkulira cijelom perilicom jednako, a nekom suđu je potrebno više kvašenja dok je drugom potrebniji jak mlaz vode. Donosimo 15 savjeta uz koje ćete rjeđe vraćati suđe nazad na pranje

VIDEO

Kako bi se suđe savršeno opralo svaki put u perilici, postoji nekoliko trikova koji će vam to omogućiti: 

  • Dok slažete tanjure na donjem dijelu, neka jedan bude veliki, a jedan mali. Tako će više vode doprijeti do njih i bolje ih oprati.
  • Velike površine poput plastičnih daski za rezanje, plehova, tava ili velikih tanjura preporučuje se staviti uz rubove. Tako će i prskalice moći neometano raditi, a i dobro će se oprati. 
  • U novijim perilicama nije potrebno ispirati svaki tanjur. Dovoljno je samo odstraniti ostatke hrane ako planirate uključiti perilicu tijekom istog dana. 
  • Noževe radi sigurnosti oštricom uvijek okrenite prema dolje. Ako imate malu djecu u kući, preporučuje se tako složiti i vilice.
  • Beštek je dobro sortirati tako da vilice stavljate u poseban odjeljak, noževe također, kao i žlice. Tako ćete trošiti manje vremena kada ih budete spremali. Samo ćete ih uzeti u ruku jednim potezom i staviti u ladicu. 
  • Tave složite uz rub, idealno je onako kako slažemo i tanjure. 
  • Šalice i čaše idu u gornju košaru, a preporučuje se ostaviti malo mjesta između njih kako se ne bi oštećivali međusobnim trenjem
  • Šalice složite tako da drškica prolazi kroz prored. 
  • Zdjelice se idealno peru na gornjem dijelu, a treba ih staviti tako da se naslanjaju jedna na drugu i da ulaze u svoj odjeljak. 
  • Ako imate posudicu za beštek koja se može rastaviti po sredini, možete je odvojiti i prisloniti skroz uz rub kako bi dobili više prostora.
  • Perilicu ne treba pretrpavati jer se većina suđa tada neće moći dobro oprati.
  • Prije nego upalite perilicu dobro je otvoriti toplu vodu na pipi u kuhinji. Tako će prva voda u perilici biti topla, a i bit ćete sigurni da je odvod prohodan.
  • Ako perilicu nećete upaliti isti dan, a nemate običaj ispirati sve tanjure onda je dobro suđe složiti ovisno o tome što je bilo na njemu. Istraživanja su pokazala da je uz rubove perilice u donjoj košari bolje staviti suđe s ostacima koji su bazirani na proteinima, npr. jaja ili meso jer njima treba više vremena da se dobro operu. Tuda voda sporije prolazi pa se to suđe može bolje namočiti i ostaci se onda bolje operu.
  • Iznad i ispod rotacijskog dijela prskalice najbolje je staviti posude u kojima je bila hrana bazirana na ugljikohidratima. Npr. posude od pire krumpira ili umaka od rajčice. Njima treba jak mlaz vode da bi se dobro oprali, a on je najjači upravo na tom mjestu. Njima je potrebno manje deterdženta, a više sile. 
  • Periodično očistite svoju perilicu. Provjerite filtere, uklonite ostatke i isperite pod vrućom vodom. Po dnu perilice pospite sodu bikarbonu, a u pretinac za tabletu stavite bijeli alkoholni ocat. Pokrenite na najvišoj temperaturi. 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith