Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

20 maštovitih poklona za one koji kažu 'meni ništa ne treba'

20 maštovitih poklona za one koji kažu 'meni ništa ne treba'
1

Što kupiti 'minimalistima' koji kažu kako 'ništa ne žele ni ne trebaju' - i zapravo vam poručuju da ne trošite na poklone koji će kod njih samo stvoriti nered ili skupljati prašinu

VIDEO

Ako tražite savršen dar za minimaliste među prijateljima i članovima obitelji, možda vas ove ideje inspiriraju.

Rezervirajte im avanturu

beautiful caucasian young woman travel outside the car with wind in the curly hair, motion and movement on the road discovering new places during a nice sunset, enjoy and joyful freedom concept

Doživljajni pokloni mogu biti odličan dar - uključujući propusnice za skijanje, jahanje, vožnju helikopterom ili za obilazak nekog mjesta čamcem. Ovakvi pokloni mogu i pomoći prijatelju ili članu obitelji da otkrije nešto novo o svom gradu što nije znao.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Dizajneri darivali maturante 01:04

Nabavite ulaznice

Ulaznice za koncert, film ili predstavu odličan su poklon za minimaliste. To mogu biti kulturna događanja, predstave, šetnje, sportske igre i aktivnosti na otvorenom. Kupite dvije karte i nek to bude zajedničko iskustvo.

Darujte svoje vrijeme

Budući da mnogima upravo vremena nedostaje, sjetite se da je vrijeme dar koji možete i pokloniti. Zakažite 'dejt' s prijateljem ili rođakom koji će to cijeniti više nego neku stvar. Izaberite vrijeme za kavu ili film, popodnevne šetnje parkom ili samo za razgovor preko telefona.

Pomozite im zaviriti u vlastitu baštinu

"DUCKOMENTA - MomEnte der Weltgeschichte"

Usluge koje nude DNA testiranje pomažu da provjerite odakle potječete. Poklanjanje DNA testa putem usluga koje nudi npr. AncestryDNA možete otkriti povijest, prošlosti i etničku pripadnost voljene osobe - a možete uzeti i pretplatu na Ancestry.com, gdje se obiteljska stabla mogu prepoznati iz mogućih genetskih podudarnosti.

Darujte sjemenke za nove biljke

Fotolia

Zaljubljenici u biljke i vrtlarenje cijeniti će sjemenke jer van sezone ne zauzimaju prostor, a oživljavaju kad ih se posadi. Online možete pronaći sve vrste pakiranja sjemenki ili sadnica, a možete čak i napraviti poklon košaru punu raznolikog sjemenja za sadnju  povrća, cvijeća ili bilja - već prema potrebama onog kog darujete.

Darujte 'pretplatu na pop kulturu'

Kao i poklon kartice, mogućnosti davanja minimalne mjesečne ili godišnje pretplate su neograničene. Streaming glazba ili video usluge kakve nude Netflix ili HBO, ili pak članstvo na Amazon Prime-u. Nemojte isključiti ni godišnja članstva u lokalnim muzejima, zoološkim vrtovima, botaničkim vrtovima ili drugim kulturnim institucijama.

Pošaljite cvijeće

Posjetite lokalnog cvjećara za jednostavan cvjetni aranžman ili pošaljite pupoljke preko web stranice za dostavu cvijeća. 

Prijavite ih za predavanje

Mnogi žele naučiti svirati neki glazbeni instrument ili uzeti satove plesa, fotografije, kreativnog pisanja ili kuhanja. Ako znate da je netko zainteresiran za učenje neke vještine, razmislite o ulaganju u njihovu kreativnu ili profesionalnu budućnost plaćanjem predavanja ili tečajeva. Čak i ako su se već prije bavili tim hobijem, još im možete s poklon bonom pomoći da napreduju .

Izbjegnite greške pri kupnji traperica. Kako odabrati prave?
Izbjegnite greške pri kupnji traperica. Kako odabrati prave?

Darujte im nešto za jelo ili piće

Boca finog vina ili likera, kutija lijepih čokoladica ili fini sirevi pokloni su koji se uvijek cijene - a ne zauzimaju prostora u domu primatelja. Možete biti kreativni pa u staklenku pomiješati više vrsta kolačića li napraviti vlastite domaće poslastice poput kolača, džema ili sušenog voća i povrća. 

Darujte im poklon kartice

Dreamstime

Nekima se poklon kartice mogu činiti previše bezlične, ali njihova je privlačnost baš u tom slobodnom izboru. Poklon kartice za glazbu ili društvene igre, domaću pripremu hrane ili ručak u omiljenom restoranu, pa čak i za edukativnu radionicu mogu biti sjajan personalizirani dar.

Donirajte njihovoj najdražoj dobrotvornoj udruzi

Ako je vaš prijatelj minimalist filantrop, dajte donaciju za omiljenu mu dobrotvornu organizaciju. Idite korak dalje i volontirajte za projekt koji im znači  - ili još bolje volontirajte zajedno.

Počastite ih ukusnim obrokom

Thinkstock

Organizirajte večeru kod sebe doma i nešto skuhajte ili zajedno izađite na večeru. Razgovor i hrana će vam pomoći da se povežete s onima koje volite, a promišljen su poklon za nekog tko sve ima.  


Pošaljite ih na obilazak uz hranu i piće

Bilo da se radi o pivnici, destileriji ili obilasku tvornice čokolade, degustaciji sira ili vina, dužni ste pronaći nešto ukusno, pa čak i poučno.

Organizirajte im dostavu grickalica

Fotolia

Imate prijatelja koji voli grickalice? Dogovorite da mu se dostavljaju doma - redovna dostava grickalica osigurava da netko pomisli na vas kad god mu stigne paket.

Organizirajte zabavu kod sebe doma

Za zabavu kod sebe doma ne trebate mnogo toga, ali osigurajte dovoljne količine pića.

Izradite digitalnu foto knjigu

Digitalne foto knjige obično zauzimaju manje prostora od tradicionalnih albuma, a personalizirani videozapis pohranjen na 'Cloud' ili na DVD može biti super dar. Skenirajte fotografije i od njih napravite video ili foto kolaž uz pomoću aplikacija kao što je npr. Shutterfly.

Ako radite ovih 10 stvari, onda ste definitivno dobri u krevetu
Ako radite ovih 10 stvari, onda ste definitivno dobri u krevetu

Kupite im web domenu

Imate prijatelja koji pokušava pokrenuti dodatni posao? Kupite mu web adresu koja u nazivu ima ime tvrtke ili neko drugo ime vezano za novi posao. Nakon što ju kupite, prenesite vlasništvo domene na njihov e-mail kao poklon.

Poklonite im elektronske ili audio knjige

Elektroničke e-knjige i audioknjige čine sjajne poklone za minimaliste koji na jednom uređaju mogu uživati u prostranoj biblioteci. Možete im vi odabrati digitalnu knjigu ili im dopustiti da sami odluče što će dodati svojoj kolekciji. Amazon olakšava kupovinu e-knjiga na poklon, a ako želite potrošiti na Kindle njime čete zamijeniti police pune knjiga. Audioknjige također mogu biti sjajan dar.

Darujte im svoje usluge

Priuštite prijatelju odlazak na manikuru ili masažu. Ponudite im da ćete im vi porediti stan, prošetati psa ili pričuvati djecu, možda i za cijeli vikend - novi roditelji će vam biti zahvalni na prilici da se napokon naspavaju, preporučuju na blogu BlogCheapism.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

09:31

SLOMIO SE PRED KAMERAMA: Princ Harry plakao zbog Meghan, nije mogao izdržati

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'