Obavijesti

Lifestyle

Komentari 45

20 načina kako svezati kravatu i iskombinirati ju s košuljom...

20 načina kako svezati kravatu i iskombinirati ju s košuljom...

Koliko puta vam se dogodilo da idete na vjenčanje ili sastanak, a kravatu nikako ne možete savršeno zavezati? Pripazite, kravata bi trebala biti duga do remena, bolje centimetar duža, nego kraća

VIDEO

- Ljubav spletena oko marame na vratu hrvatskog vojnika pobijedila je sve nedaće. Od pojedinca proširila se na njegove sudrugove, da bi se na kraju proširila i na tuđince. Jer, ti divlji Hrvati, kako su ih predstavljali, tako su samosvjesno i prekrasno obučeni, s očaravajućom maramom ispod vrata, stupali u mimohodu pariškim ulicama. Svi su zastali zadivljeni. Nadmašili su sve druge ratnike pa su i oni i gledatelji zaželjeli biti im slični noseći poput njih tu maramu oko vrata. I tako se zače priča o kravati što traje do danas - piše u romanu "Prva kravata", autora Božidara Prosenjaka. 

Danas, zbog stalnih promjena u modi i ležernijeg načina odijevanja, mnogi muškarci ne znaju kako nositi kravatu, taj povijesni ukras hrvatskog muškarca. 

Na stranicama Croate mogu se pronaći načini vezanja kravate nazvani po hrvatskim kraljevima i knezovima. Uz malo prakse, zavezat ćete ju za samo deset sekundi. 

1. Knez Borna - idealna za deblje kravate 

2. Kralj Tomislav - idealna za klasične kravate

Prilikom izbora načina vezanja kravate treba uzeti u obzir širinu kravate, oblik ovratnika košulje, od kojeg materijala je kravata napravljena te koja je njezina debljina. Također, kravata se ne nosi na košulje kratkih rukava. 

Slijedi još 18 načina vezanja kravate:

Kod vezanja, bitno je da se tanji dio kravate, pozadinski, ne vidi. Nakon što ste svezali kravatu, trebala bi biti duga do remena, bolje centimetar duža, nego kraća.

Pravila muškog odijevanja uz koja ćete uvijek izgledati super
Pravila muškog odijevanja uz koja ćete uvijek izgledati super

Kako iskombinirati boje i uzorke kravata, košulja i odijela?

Postoje tri kritične komponente na koje se treba obratiti pažnja prilikom nošenja kravata - teorija boja, kombiniranje uzoraka i nijansiranje, piše The Dark Knot.

1. Teorija boja - Tople boje pokazuju živost, kao što su crvena, narančasta i žuta. Hladnije boje su povezane s mirnim, kao što su plava, zelena i ljubičasta. Cilj je stvaranje uravnoteženog izgleda. Ono što stvara idealnu kombinaciju boja je topla boja koja je postavljena na hladnu boju.

2. Kombiniranje uzoraka - Cilj kravata s uzorkom je stvoriti kontrast naspram košulji i odijelu koje nosite. Bitno je miješati maksimalno dva uzorka, koji ne moraju biti potpuno različiti. Ovo su tri najpopularnija načina kombiniranja uzoraka.

  • Dva ista uzroka različitih dimenzija
  • Dva potpuno različita uzorka
  • Košulja s uzorkom i jednobojna kravata 

3. Nijansiranje - Odnosi se na količinu kontrasta koju muškarac želi postići kombinirajući košulju i kravatu. Košulja niskog kontrasta se odnosi na tip košulje koja je prigušenih tonova, uglavnom jednobojna ili s jako malom primjesom druge boje, koja je skroz neupadljiva.

Za dodatne informacije o kombinaciji košulja i kravata, pogledajte video:

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Haraju crijevne viroze: Evo na što paziti i koji lijekovi pomažu
LIJEČNICI UPOZORAVAJU

Haraju crijevne viroze: Evo na što paziti i koji lijekovi pomažu

Županijska bolnica u Čakovcu građanima je poslala upozorenje da se čuvaju crijevnih viroza, koje su uobičajene u ovo doba godine, a karakteriziraju ih povraćanje, proljev, povišena temperatura i bol u trbuhu

'Ovisna sam o djeci, imam ih 22 i nadam se imati 70 unučadi'
VELIKA OBITELJ

'Ovisna sam o djeci, imam ih 22 i nadam se imati 70 unučadi'

Najveća britanska obitelj ima puno posla, kod njih djeca imaju djecu, a oni sami imaju najmlađe dijete od samo 3 godine. Obitelj će postati još veća
Najdlakavija djevojka na svijetu je odrasla, evo kako izgleda
PRONAŠLA I LJUBAV ŽIVOTA

Najdlakavija djevojka na svijetu je odrasla, evo kako izgleda

Djevojčica s Tajlanda, koju su vršnjaci nekoć nazivali 'vučica' i 'majmunsko lice', vjerovala je da je njezino stanje neće spriječiti da pronađe sreću. Na kraju je otkrila ljubav svog života