Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

22 super trika za kuhanje: Bit ćete brži, efikasniji i sretniji

22 super trika za kuhanje: Bit ćete brži, efikasniji i sretniji

Kuhanje može biti puno brže i lakše ukoliko posegnete za trikovima koji će vam brže izrezati voće i povrće, poput rezača za jaja, pizzu ili kuhinjskih škara

VIDEO

1. Nabavite kuhinjske škare

One će vam olakšati i ubrzati sjeckanje kuhanog ili sirovog povrća, začinskog bilja i sličnog direktno u tavu ili lonac.

2. Ne ispirite tjesteninu

Ispiranje kuhane tjestenine vodom uklonit će okus i prirodni škrob koji pomaže da se umak lijepo stopi sa tjesteninom. Umjesto ispiranja, ocijeđenu tjesteninu raširite na tavi da se ohladi. Također, vodu od kuhanja tjestenine možete iskoristiti za fino zgušnjavanje umaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Ove odlične ideje će promijeniti način na koji jedete krumpiriće
Ove odlične ideje će promijeniti način na koji jedete krumpiriće

3. Spasite raspadnuti kolač

Ukoliko vam se biskvit raspadne prilikom rezanja, sakupite ga i stavite u staklenu zdjelu pa dopunite svježim voćem, nekom finom kremom, šlagom... Dobit ćete sasvim nov, a efektan desert.

4. Papir za pečenje za lakše čišćenje

Svaki protvan ćete puno lakše očistiti ako stavite papir za pečenje prije ubacivanja hrane i pečenja. Također, namirnice se neće lijepiti za podlogu i tako zagorjeti.

5. Iskoristite nož za rezanje pizze

Začinsko bilje ćete puno lakše usitniti ukoliko posegnete za nožem kojim re razrezuje pizza, a izgleda kao kotač. Njime ćete brzo narezati i palačinke, usitniti hranu za malu djecu...

6. Otpatke stavite u zdjelicu

Dok pripremate hranu za kuhanje, sve otpatke od voća, mesa, ljuske od jaja itd. ubacujte u zdjelicu koju držite na radnoj plohi - umjesto da se stalno prešetavate do kante za smeće sa svakim pojedinačno. Na kraju jednostavno sve bacite u smeće.

7. Za lakše guljenje jaja

Ubacite u vodu žličicu soli želite li lako ukloniti ljusku sa tvrdo kuhanih jaja. Zahvaljujući soli ljuska se neće raspadati u sitne komadiće, već će ostati u većim komadima pa će guljenje biti jednostavnije.

8. Brzo čišćenje blendera

Napunite ga do jedne trećine sa toplom vodom i dodajte nekoliko kapi deterdženta za pranje posuđa. Poklopite i uključite ga na desetak sekundi pa isperite.

9. Brzinski do krušnih mrvica

Ukoliko vam ponestane krušnih mrvica, a imate viška kruha i peciva, nasjeckajte ih, stavite u vrećicu, zatvorite je i zamrznite. Potom ih ubacite u blender, usitnite bez prethodnog odleđivanja i iskoristite za pripremu jela.

10. Iscijedite više soka iz limuna

U tome će vam pomoći mikrovalna pećnica. Stavite limun unutra na deset sekundi kako biste razgradili stanice u citrusu i ubrzali protok sokova. Na ovaj način kasnije ćete uspjeti iscijediti više soka iz limuna.11. Pripremite maslac za kolače

Radite li pitu od prhkog tijesta, maslac ne morate rezati nožem. To ćete bolje napraviti ukoliko upotrijebite ribež za sir. Maslac zamrznite pa ga naribajte direktno u brašno. Naizmjence ribajte maslac i prekrivajte ga brašnom sve dok ne dobijete mrvičastu strukturu.

12. Iskoristite ostatke vina

Ukoliko vam je ostalo malo vina u boci, a ne planirate ga skoro popiti, ulijte ga u posudu za pravljenje kockica leda i zamrznite. Kasnije te kockice iskoristite za pripremu raznih jela. Na primjer, bijelo i pjenušavo vino najbolje pašu u krem i bistrim juhama dok je crno prikladnije uz govedinu ili rajčice.

494849152

13. Kremastiji maslac od kikirikija

Ukoliko želite da vam maslac od kikirikija bude kremastiji i lakše razmaziv, preokrenite staklenku naopako i ostavite neko vrijeme. Masnoće nakupljene na vrhu će se tako pomiješati sa ostatkom. Samo pazite da je poklopac dobro zatvoren kako vam dragocjeno ulje ne bi iscurilo.

14. Oslobodite hladnjak

Ovaj trik vrijedi za hladne dane. Znači, ako vam je hladnjak pretrpan hranom i pićem jer očekujete goste, a vani je oko četiri stupnja, dio slabije kvarljive hrane stavite kod ulaznih vrata, na primjer, voće i povrće. Na taj način čete dobiti dodatni prostor u hladnjaku.

10 namirnica koje nikako ne smijete stavljati u mikrovalnu
10 namirnica koje nikako ne smijete stavljati u mikrovalnu

15. Iskoristite tortilja čips

Ostane li vam u vrećici višak tortilja čipsa, upotrijebite ga za pripremu finih jela. Usitnite dio šakom, ubacite u mlinac za biber i sameljite - bit će to ukusan dodatak kuhanoj brokuli, siru, a sa tim mrvicama čak možete pohati meso.

16. Bocom odvojite žumanjak

Vrlo je jednostavno odvojiti žumanjke od bjelanjaka uz pomoć prazne plastične boce. Razbijte jaja u plitkoj posudi pa stisnite bocu da izađe zrak iz nje, otvor stavite uz žumanjak, usisajte ga pa izbacite u posebnu posudu, i tako sve redom.

17. Brzinsko rezanje cherry rajčica

Uzmite dva veća poklopca od staklenki, na jedan poslažite mini rajčice, lagano pritisnite drugim poklopcem i prerežite ih nožem sve odjednom. Ovaj trik odličan je ako trebate puno cherry rajčica izrezanih na pola.

18. Rezač za jabuke

To što je ovo kućansko pomagalo namijenjeno rezanju jabuka ne znači da ne može izrezati i neku drugu hranu. Na primjer, rezač jabuka odličan je za rezanje krumpira.

19. Brzo omekšajte sladoled

Ako vam se dogodi da izvadite posudu sa sladoledom iz zamrzivača pa bude tvrd kao kamen, brzo ćete ga omekšati pomoću ovog trika. Oštar nož zagrijte u vrućoj vodi pa razrežite sladoled na više mjesta, uzduž i poprijeko. Ti mali rezovi povećat će površinu sladoleda izloženu zraku i tako će brže postati mekši i podatniji za jelo.

Pokretanje videa...

01:32

20. Brzo odleđivanje mesa

Meso ćete brže odlediti u hladnoj nego u toploj vodi. Jednostavno uzmite zaleđeni komad i zajedno sa vrećicom ga uronite u hladnu vodu.

21. Brzinsko guljenje rajčica

Svaku rajčicu zarežite lagano nožem u slovo x, ubacite je nakratko u vruću vodu pa u posudu s ledenom vodom. Ovaj trik pomoći će vam da kožu sa rajčica uklonite brzo i lako.

22. Rezač za jaja jako je koristan

Njime možete savršeno narezati kuhani krumpir namijenjen pripremi salate ili recimo jagode koje vam trebaju za dekoraciju kolača, prenosi Reader's Didest.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...