Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

24 savjeta holivudskih zvijezda za prekrasan izgled i ljepotu

24 savjeta holivudskih zvijezda za prekrasan izgled i ljepotu
7

Jennifer Aniston pomlađuje se pramenovima, ‘ružna Betty’ America Ferrera vodom, Demi Moore napitkom s paprom i crvenom paprikom, a vizažisti se kunu u aloe veru

VIDEO

Hidratacija je osnova lijepe kože, pa koliko god kasno stigla kući, obvezno dobro očistim lice i namažem ga hranjivom kremom. Vjerujem da uz lijepu kožu ni ne treba mnogo šminke, kaže Demi Moore, koja u 47. izgleda bolje nego mnoge 20-godišnjakinje. Besprijekornu liniju glumica duguje discipliniranom vježbanju, ali i najnovijem dijetalnom napitku popularnom među holivudskim zvijezdama. 

Sastoji se od javorova sirupa, limunova soka, papra ili crvene paprike te vode. Demi je na Twitteru napisala da ta stroga dijeta zauzdava želju za nedravom hranom i eliminira toksine. Za razliku od nje, Jennifer Aniston “bježi” od bilo kakvih drastičnih metoda. Mladolik izgled postiže slojevitom frizurom te kosom prošaranom svijetlim pramenovima, a formu održava jogom. 

Vizažisti se kunu u aloe veru kojom poznati uklanjaju umor s lica. Namažu je ispod očiju i lice odmah izgleda odmornije. Plava olovka također vraća svježinu lica. Dovoljno ju je razmazati po unutarnjim rubovima kapaka nakon što ste se već našminkali. 

1. Savršen ten u četiri koraka

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon što nanesem podlogu i malo rumenila, stavim malo pudera u kamenu, poprskam lice ružinom vodicom i potapkam lice maramicom, kaže Liv Tyler. 

2. Nikad u krevet sa šminkom 

Prije spavanja obvezno skinem šminku i temeljito očistim lice, kaže pjevačica Mary J. Blige. Ako ne očistite lice, šminka će se nakupljati u porama i zatvoriti ih te uzrokovati prištiće ili akne. 

3. Čaj od mente za blistav ten

Tajna prekrasne kože Jessice Albe je u tome što pije čaj od mente, i to nekoliko puta na dan. Menta potiče cirkulaciju i hladi kožu te joj istodobno daje sjaj. Također, glumica obvezno dan počinje doručkom, koji se uglavnom sastoji od mnogo svježeg sira, voća i omleta od bjelanjaka.

4. Više kilograma, više vode na dan

Kad sam počela piti mnogo vode, odjedanput su mi koža, nokti i kosa postali prekrasni, izjavila je “ružna Betty”, glumica America Ferrera. Idealno bi bilo popiti osam čaša vode na dan, a ako imate previše kilograma, onda i više od toga.

5. Recept za sjajnu i lijepu kožu

- Obožavam lagana ulja na koži, i to ona s omega-3 masnim kiselinama - kaže Gwyneth Paltrow.

6. Izgledajte odmornije

- Dobra krema za oči je vrlo važna ako ste pod stresom ili često putujete - savjetuje Kate Winslet.

7. Ljepota je u osmijehu

- Tajna ljepote je u osmijehu, a pomaže i hidratantna krema - kaže Beyonce Knowles o tome što je čini lijepom.

8. Bronzer “mijenja” lice

Kako bi mi lice imalo prirodan sjaj, ‘zaprašim’ obraze i kapke bronzerom, kaže glumica Rachel Bilson. Bronzer može i “popraviti” konture lica. Tako će okruglo lice djelovati uže ako ga nenesete pod oštrim kutom od sljepoočnica prema nosu. 

9. Sjajno lice

Ako ne želite imati previše šminke na licu, a izgledati svježe, dovoljno je na nemasnu hidratantnu kremu nanijeti malo svjetlucavog bronzera, kaže Eva Mendes. 

10. Prvo krema pa onda olovka

Za savršen smokey eyes najprije premažite oči nemasnom hidratantnom kremom pa tek onda povucite olovkom po rubovima kapaka. Tako će se ona prirodno razmazati, kaže Ellen Pompeo, poznatija kao dr. Grey iz “Uvoda u anatomiju”. 

11. Jagode za bjelinu

Oprah Winfrey i Tyra Banks za biserno bijele zube preporučuju jagode. Zube samo treba istrljati cijelom ili zgnječenom jagodom i one će zbog njezinih enzima biti bjelji. 

12. Sušilom po uvijaču

Da bi se trepavice bolje uvinule, sušilom na nekoliko sekundi zagrijte uvijač za trepavice, savjet je glumice Isle Fisher. Maskara se mnogo lakše nanosi na uvinute trepavica a da se pritom ne zamrlja ostatak oka. 

13. Svemoćni vazelin

- Kako bi mi lice izgledalo svježije, premažem ga vrlo tankim slojem vazelina - kaže Lucy Liu.

14. Vazelin za sanjiv pogled

Ako na kapke stavite malo vazelina, imat ćete anđeoski, sanjiv pogled, kaže Freida Pinto, koja se proslavila u “Milijunašu s ulice”. Vazelin ističe prirodnu boju vena na kapcima i čini ih sjajnima. Izvrsno pomaže i pri skidanju umjetnih trepavica. 

15. Osmislite novu nijansu

Volim kreirati nove nijanse ruža za usne tako da ih nanosim u nekoliko slojeva. Prvo stavim suše varijante ruža u mat tonovima, a zatim kremastije intenzivnijih nijansi. Neće završiti na zubima samo ako ste vrlo oprezni, kaže Gwen Stefani. 

16. Obrišite crveni ruž

Da bi usne bile lijepo ružičaste, prvo stavim crveni ruž, obrišem ga maramicom, a onda nanesem prozirno sjajilo, recept je Halle Berry za prirodan i seksi izgled usana. Premažete li usne pilingom od žlice meda i šećera, bit će mekše i punije. 

17. Parfemom po odjeći

Obožavam otvarati ormar i osjetiti miris odstajalog parfema. Stoga kad potrošim gotovo cijelu bočicu i ostane samo malo parfema na dnu, maknem čep s cjevčicom i stavim ga u ormar, kaže trendseterica Sarah Jessica Parker. 

18. Jezik iza zubiju

Kako se ne bi suviše vidjele desni dok se smiješim, stavim jezik iza zubiju, trik je za savršen osmijeh glumice Jessice Chastain. Zubi se mogu izbijeliti ako ih protrljate unutarnjom stranom kore limuna ili naranče, a zatim ih iščetkate pastom. 

19. Korektor za sjajnije oči

Za područje ispod očiju upotrebljavam korektor koji je za dvije nijanse svjetliji od mog tena. Time skrećem pozornost na oči i izgledam mnogo svježije, kaže američka glumica AnnaLynne McCord. Korektor se mora sasvim stopiti s puderom. 

20. Manje šminke je više

Jako se volim smijati pa, kad se šminkam, pazim na to da mi šminka nije preteška te da se i dalje mogu nasmiješiti, kaže Rosario Dawson. Ni muškarci ne vole pretjerano našminkane žene, pokazala su istraživanja. 

21. Bademovo ulje za sjaj

Kako bi mi noge izgledale što bolje, vizažist doda malo tekućeg pudera mlijeku za tijelu, otkriva crvenokosa Christina Hendricks. Holivudske zvijezde mažu ih i bademovim ili bebinim uljem kako bi bile što sjajnije. 

22. Mnogo sjenila za ‘cat look’

Tzv. cat look ili mačkasti izgled omiljeni je način šminkanja pjevačice Ashlee Simpson. I gornji i donji kapak uokvirite crnom olovkom te nanesite mnogo tamnog sjenila i maskare. 

23. Pjenušac za plavuše

Ako imate crvenu kosu, perite je u soku od borovnice, a ako ste plavuša, pranje u pjenušcu učinit će je prekrasnom, savjetuje Nicole Kidman. Za lijepu kožu preporučuje što manje sunca.

24. Nikamo bez olovke za usne

Ako planirate cijelu večer biti vani, ponesite olovku za usne kako biste popravili njihov oblik i nadopunili izblijedjeli ruž, kaže vlasnica najljepših usana u Hollywoodu Scarlet Johansson. Sjajilo je također neizostavno. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru