Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

24 najbolja beauty recepta svjetski poznatih vizažista

24 najbolja beauty recepta svjetski poznatih vizažista
1

Protrljajte kockicu leda preko kože lica prje nanošenja pudera kako biste zatvorili pore i sprječili nastanak mitesera, a protiv podočnjaka se 'borite' korektorom

VIDEO

Iako su završili prestižne svjetske akademije, profesionalni vizažisti slijede moto “manje je više” te se koriste jednostavnim trikovima koje možete primijeniti i kod kuće. Uz nekoliko praktičnih savjeta skupi preparati za njegu kože, kose i noktiju mogu se zamijeniti jednako djelotvornim, svježim pripravcima koje ste napravili u kuhinji. Umjesto da kupujete preparate za oblikovanje kose, napravite ih tako da u šampon i regenerator dodate svježe iscijeđen sok od limuna ili limete.

Osim što je odličan “čistač”, sok zbog kiselosti pomaže i da se ljuske na vlasima zatvore. Kosa je nakon pranja glatka, njegovana i spremna za oblikovanje u željenu frizuru. Lice će zablistati ako ga kružnim pokretima istrljate polovicama svježega grejpa. Voćna kiselina djeluje kao piling, a osim što potiče ljuštenje odumrlih stanica kože te njezino obnavljanje, ona pospješuje i djelovanje antioksidansa, što koži vraća mladenačku svježinu. Sve kućne pripravke najbolje je iskušati na malom dijelu kože kako biste provjerili reakciju kože.

Kap magije za glatko lice

Dnevnoj kremi za lice ujutro dodajte kap ulja za njegu lica. Uz ovaj mali trik koža će biti zategnuta, savršeno glatka te spremna za šminkanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jogurt i led 'brišu' sitne mane s lica

Na cijelo lice nanesite sloj jogurta. Ostavite da djeluje na koži 20 minuta te isperite lice. Kako biste se riješili podbuhlih jastučića, istrljajte čitavo lice kockicama leda koje ste zamotali u tkaninu od muslina.

Za instantnu preplanulu boju kože 

Prekrijte lice svjetlijim bronzerom te nanesite tamniju nijansu na čelo, nos i obraze. Za svijetli ten su zlatno-ružičaste nijanse, za srednje tamni zlatno-brončane, a za tamni zlatnocrvene.

Kombinacija za podočnjake

Tamnoplave podočnjake neutralizirajte ružičastim korektorom te preko njega nanesite žućkasti korektor.

Mliječna sauna čisti kožu lica

Zagrijte mlijeko do vrenja i prelijte ga u ugrijanu posudu. Pokrijte glavu ručnikom kako bi pare iz mlijeka djelovale na kožu lica. Mliječna kiselina očistit će začepljene pore te će vaša koža nakon tretmana biti blistava.

Ruž koji traje satima

Nakon prvog sloja na usne stavite papirnati rupčić te nanesite puder u prahu. Kroz rupčić će proći dovoljno pudera da se ruž fiksira prije nanošenja drugog sloja.

Mračna tajna tamnih ruževa 

Tamni ruž najprije lagano prstom nanesite na usne, a potom ocrtajte usne olovkom u boji ruža. U taj iscrtani okvir preko prvog sloja pomno nanesite i drugi sloj.

Ledom protiv mitesera

Puder za lice može začepiti pore, stoga prije nanošenja pudera lice dobro istrljajte kockicom leda. Proširene pore će se zatvoriti, što će spriječiti da puder uđe u njih i da se na licu pojave miteseri.

Maska za lice od aspirina

Izmrvite dvije tablete aspirina te ih pomiješajte sa žlicom organskog meda. Ostavite masku da djeluje 20 minuta te isperite. Koža će biti svježa jer aspirin sadrži beta hidroksi kiselinu, koju sadrže i vrhunske maske za lice.

Trik s balzamom za usne - oko očiju 

Istaknut ćete zonu oko očiju ako na lice nanesete malo balzama u obliku slova V - počevši ispod obrva pa do jagodica na obrazima. Balzam možete pomiješati i s rumenilom u kremi.

Šećerna voda oblikuje kosu

U čaši kipuće vode otopite šest žličicaa šećera, ohladite i ulijte u bočicu s raspršivačem. Poprskajte otopinu po kosi, oblikujte kovrče te ih raspletite kada se osuše.

Kombinacija seksi pogleda

Oči dodatno istaknite kombiniranjem crne i smeđe maskare. Crnu maskaru nanesite na vrhove trepavica, a smeđu na korijen te donje trepavice. Smeđom olovkom iscrtajte liniju oko oka koja će se stopiti sa smeđom maskarom te će oči izgledati seksi.

Brzi tretman za njegu nogu

Kožu nogu najprije nahranite hidratantnim serumom koji vraća izgubljenu vlagu, potom nanesite ulje za tijelo te na kraju sve fiksirajte slojem kreme. Potražite ulje sa sastojcima ruže,noćurka i nerolija te hidratantne kreme sa shea maslacem.

Ako se kosa sporo oporavlja 

Sunčeve zrake razbijaju molekularnu strukturu kose koja se, za razliku od kože, oporavlja tjednima. Dugoj kosi oštećenoj suncem za oporavak su potrebne godine. Stoga na kosu nanesite preparat koji je štiti od sunca, no najbolja je zaštita šešir ili marama. 

Za liniju oči i usana

Ako su olovke za usne i oči previše meke te se mrve, prije šminkanja ih stavite na nekoliko minuta u zamrzivač. Potom ih malo zagrijte tako što ćete nježno povući liniju na zapešću ruke.

Lice se 'crta' obrvama

Isuviše istanjene obrve “dodaju godine” licu te možete izgledati starije. Zato je najbolje da obrve ostanu što prirodnije, srednje debljine te boje koja je usklađena s prirodnom bojom vaše kose ili tek nijansu tamnija.

Pedikura 'uradi sam'

Tvrde naslage kože sa stopala odstranite mješavinom kamene soli i losiona za tijelo.Nanesite mješavinu na dijelove na kojima je koža zadebljana i oko noktiju.

Za beskrajno ravnu kosu 

Kosa će dulje biti ravna uz šampon i regenerator koji ne sadrže natrij. On razgrađuje keratin, koji se nanosi na kosu kako bi bila ravna.

Poigrajte se maskarom

Plave oči dodatno će istaknuti maskara boje šljive, a smeđe oči istaknut će tamnozelena maskara.

Idealna boja ruža za mene 

Ako ste u nedoumici koja je boja ruža idealna za vas, stisnite vrh srednjeg prsta. Postat će jarkocrveni ili ružičasti, što je smjernica za odabir boje ruža.

Ne čekajte zadnji tren

Neželjene dlačice odstranite trakama s voskom najmanje 24 sata prije izlaganja suncu i morskoj vodi. Tako će se koža stići odmoriti, a crvenilo smiriti prije novog “stresa”.

Slani piling za pete 

Muče li vas suhe i ispucane pete, pomiješajte šaku morske soli s bademovim uljem - to je savršeni antibakterijski piling. Koža peta bit će glađa, sjajnija i zdravija.

Budite nježni s bojama 

Žive boje su trend ljeta, no jarke se nijanse na kapcima mogu doimati kičasto. Ublažite ih nanošenjem sloja pudera u prahu, a rubove omekšajte bijelim mat sjenilom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Božićni feng shui: Drvce treba stajati u centru kuće i na jugu
ZA MIR I BLAGOSTANJE

Božićni feng shui: Drvce treba stajati u centru kuće i na jugu

Prema tradicionalnom vjerovanju drvce treba biti veće od najviše osobe u obitelji i postavljeno u središte doma, a svijeće na blagdanskom stolu pročistit će energiju

Kako biste vi reagirali? Ovo su definitivno najgori pokloni ikad
NEUGODNA PRIZNANJA

Kako biste vi reagirali? Ovo su definitivno najgori pokloni ikad

Božić je vrijeme darivanja. Sve nas muči ista misao - što pokloniti najmilijima. Bitna je namjera, a ionako što god poklonili, ne možete biti gori od nekih od ovih Twitteraša...
Bez bronzera i dodatnog jastuka nema party looka

Bez bronzera i dodatnog jastuka nema party looka

Za blistavu kožu na dugo očekivanom tulumu pomoći će spavanje na dodatnom jastuku koje sprečava zadržavanje tekućine oko očiju