Obavijesti

Lifestyle

Komentari 56

4 savjeta kako ostati miran i pribran u stresnim situacijama

4 savjeta kako ostati miran i pribran u stresnim situacijama

Kad u životu sve ide po planu, i svaka osoba se ponaša onako kako se od nje očekuje, lako je biti bezbrižan i postići unutarnji mir. Ali kako održati unutarnji kad se pojave stresne situacije?

VIDEO

1. Ego budi miran!

Jedan od najčešćih izvora anksioznosti je razmišljanje. Preveliko analiziranje određene situacije može dovesti do povećanog stresa kod pojedinca čiji razlozi nisu temeljeni na stvarnim zbivanjima. To se često događa kad osoba osjeća da nešto nije u redu, ili da je njezina reputacija na liniji. Unutarnja napetost, koja je posljedica pre-analiziranja svega, može dovesti do bijesnih ispada kada nešto krene krivo ili kad stvarnost ne prati savršeni scenarij koji je osoba stvorila u glavi.

Kod osoba koje imaju tendenciju stvarati savršene scenarije i koje su opterećene svojom okolinom, svaki put kad osjećaju da su blizu pucanja bi se trebale sjetiti da nije svaka situaciju u životu odraz njih, nego okoline i slučajnosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

2. Opraštanje previda je poželjno

Osobe koje misle da su svi protiv njih i koje analiziraju svaku riječ im upućenu, preokrećući velikom većinom puta nevini sadržaj u glavi dok potpuno ne izgube njegovo značenje, nemaju puno prijatelja i teško im je biti opušteni u društvu. zbog te svoje karakteristike im je strašno teško naći i zadržati prijatelja.

Najbolji način kako pristupiti ovoj vrlo stresnoj osobini jest prihvatiti činjenicu da se ne događa sve zbog nas. Dopustiti mogućnost drugima da pogriješe ili da imaju previd kojim su tu osobu možda uvrijedili i nešto krivo rekli, je spas za nekoga tko nije siguran u sebe i bori se s ovim svaki dan.

Oprostite i zaboravite, sa smiješkom na licu!

Ali nemojte dopustiti drugu krajnost ovog problema. ne dopuštajte ljudima oko vas da vas gaze ida vi to prihvaćate sa smiješkom. Sve uzimajte s dozom opreza, ali mimika osobe koja vam se obraća, njezin opći stav prema drugima i vaš odnos u cijelosti će pružiti dovoljno informacija za procjenu radi li se o upućenoj kritici, gaženju ili nevinoj izjavi. Bitno je vjerovati svojim instinktima.

3. Uključite svoje analitičke sposobnosti

Dreamstime

Kad se dogodi neka teška situacija i počinje se osjećati stres u tijelu - počinjete se znojiti, ubrzano disati, dlanovi vam se ubrzano hlade -vrlo teško je održati hladnu glavu. Ovo vrijedi i kada je situacija zastrašujuća, ne kaže se bez razloga da je strah ubojica zdravog razuma.

U ovakvim situacijama se aktivira isto područje mozga, a može se izbjeći ispadi i kontrolirati svoje emocije s jednostavnim trikom.

Kad osjećate da biste uskoro mogli izgubiti kontrolu, počnite brojati, ili rješavati lagane matematičke zadatke u glavi. 3 + 1 0 4 ili brojalica 1,2,3,4,5.... Pretpostavka je da se mozak teško usredotočuje na obje radnje, a emotivne reakcije i obrada matematičkih funkcija je na suprotnim stranama mozga.

4. Nekada se treba okrenuti i odšetati...

Ako se netko osjeća da bi uskoro mogao izgubiti kontrolu, najbolje je prekinuti stresnu situaciju. Psiholozi preporučuju da ako netko ima stresan posao, nije loše jednom dnevno se ustati i otići 15 minuta prošetati. bez obzira na gust raspored i rokove, ta pauza od 15 minuta će pozitivno utjecati na koncentraciju, energiju i fokusiranost.

Također na taj način se ljudi odmiču od stresnih situacija i daju si priliku vidjeti situaciju iz drugog kuta. Dobili su na vremenu objektivno sagledati sve elemente stresne situacije, a to pomaže kod opuštanja živaca i pomaže kod pronalaska rješenja. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje