Obavijesti

Lifestyle

Komentari 159

5 namirnica koje ne smijete jesti ako želite fit i ravan trbuh

5 namirnica koje ne smijete jesti ako želite fit i ravan trbuh
1

Vježbanje će pomoći u mršavljenju i izgraditi mišiće, no ako želite imati ravan trbuh važno je izbjegavati ove namirnice. One dokazano nakupljaju mast na abdomenu

VIDEO

Želite li ravan trbuh, a pogotovo vidljive mišiće i popularni "six pack" važno je i što jedete. Vježbanje će vam osigurati mišiće, ali ako se nezdravo hranite teže ćete postići ono čemu težite. 
Ova hrana odmaže vam u tome i ako želite ultimativno ravan trbuh s pločicama, izbacite je iz svog menija. 

1. Rafinirane žitarice

Riječ je o tzv. bijelim žitaricama - bijeloj riži, bijelom kruhu i bijeloj tjestenini. Zamijenite ih sa smeđom rižom, integralnim kruhom i tjesteninom, ili ponekad umjesto tjestenine odaberite zdravu kvinoju.

Istraživači s Državnog sveučilišta Pennsylvania otkrili su da su oni koji su jeli cjelovite žitarice plus svježe voće, povrće, niskomasne mliječne proizvode i proteine, izgubili više masti na abdominalnom području, u usporedbi s grupom koja je također jela zdravo, ali je jela rafinirane žitarice.

2. Krumpir

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ova se namirnica najviše povezuje s debljanjem. Velika studija koja je 20 godina pratila 120.000 ljudi otkrila je da su oni koji su se najviše debljali najviše i jeli krumpir.

3. Crveno i prerađeno meso

Dokazano deblja, teže je za preraditi i preporučuje se izbjegavati ako želite smršavjeti.

4. Slatke kreme

Dodaju ekstra kalorije u malim dozama, a sadrže trans masti koje su vrlo štetne. Izbjegavajte šlag, kreme na bazi vrhnja, dodatne kreme na muffinima i sl. One su dokazano krivac za nakupljanje masti na trbuhu. 

5. Dijetalni sokovi

Britanska studija otkrila je da ljudi, koji su pili dijetalna gazirana pića, nakupili tri puta više abdominalne masti u razdoblju od devet godina u usporedbi s onima koji ih nisu pili. 

Umjetna sladila - saharin, aspartam i sukraloza čine inzulinski otpor slabijim zbog čega tijelo lošije reagira i probavlja glukozu, a to vodi nakupljanju kilograma.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 159
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru