Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

5 poza u seksu koje zbližavaju partnere - fizički i mentalno...

None Foto: themoviedb.org

Bilo da je u pitanju stvaranje nove intimne veze među partnerima ili buđenja starog plamena, ovih pet položaja u seksu najviše potiču povezivanje i intimnost među partnerima

Seks je veliki dio svake ljubavne veze. Iako se smatra da je seks samo nadopuna već postojećeg ljubavnog odnosa, seksom se zapravo intimna veza među partnerima ojačava, piše američki Prevention

1. Misionarski položaj

Foto: Dreamstime

Često se smatra osnovnim položajem za seks, ali to ne znači da mora biti dosadan. Ovaj položaj je idealan za emotivno povezivanje, jer položaj potiče pogled, zvuk i dodir, kaže dr. Sc. Sara Nasserzadeh, psihoseksualni terapeut sa sjedištem u Palo Altu u Kaliforniji.

Šaptanje, disanje, kontakt očima i tijelo uz tijelo potiču vezanje i veću intimnost od većine drugih položaja. na taj način se potiče i buduće vezivanje partnera. 

2. Pseći položaj

Foto: Dreamstime

Položaj u kojem je jedan partner iza drugog se možda ne čini jako intimnim, ali potiče jedan od najboljih načina za seksualno i intimno povezivanje partnera jer u većini slučajeva dolazi do istovremenog vrhunca. za žene ovaj položaj je dobar zbog duboke penetracije koja vodi do velikog užitka.

NIJE UVIJEK KLITORIS BITAN Igranje bradavicama je jedino što neke žene vodi orgazamu

 - Ovaj položaj je pun adrenalina, sirove snage i dijeljenje takve seksualne energije će sigurno utjecati na intimnu vezu partnera - objašnjava Nasserzadeh.

3. Pod tušem

Foto: Dreamstime

- Seks pod tušem vam omogućava da se potpuno posvetite jedan drugome, date si vremena da istražite tijelo jedno drugog. Topla voda, ugođaj i zvuk udaranja vode o vas će vas dodatno opustiti i dati vam dodatni poticaj za fantastičan seks  - objašnjava seksolog i autor Marlowe Garrison. 

4. Položaj žlice

Foto: Dreamstime

- Vođenje ljubavi dok ste u konstantnom zagrljaju će povećati nivo hormona ljubavi, oksitocina, te poboljšati raspoloženje. Muškarac koji leži iza žene rukama ju mazi, grli i stišće što samo pojačava intimnost - objasnila je seksualna terapeutkinja Debra Laino iz Delaware-a.

ZA NAJVIŠE UŽITKA Koju seks pozu najviše volite? Evo što to otkriva o karakteru

5. Sjedeći lotus

Foto: StockSnap.io

Ovaj položaj omogućava partnerima da imaju istu količinu intimnosti koju imaju u misionarskom položaju, ali uz uzbuđenje novog položaja.

- Muškarac se treba sjesti na pod s prekriženim nogama, a žena njemu u krilo s nogama omotanim oko njegovih leđa. Vaša lica su priljubljena jedno uz drugo, dovoljno blizu za pogled ili ljubljene, tijela isto omotana jedno oko drugog i tu je veza strašno jaka - izjavila je Rachel Needle, seksualni psiholog iz Palm Beacha.

Komentari (271)
  • Nema krive poze, samo krivih partnera

    25. 4. 2018,   22:45
  • Ako u srcu nema vatre niti jedna poza neće pomoći..

    25. 4. 2018,   21:10
  • Malo erotike prije spavanja....😄😄

    25. 4. 2018,   21:16