Obavijesti

Lifestyle

Komentari 69

5 stvari koje trebate znati prije nego što uđete u otvorenu vezu

5 stvari koje trebate znati prije nego što uđete u otvorenu vezu

Žena koja je nakon propalog braka odlučila isprobati nešto novo, poput otvorene veze, je objasnila s kojih pet stvari ćete se morati uspješno nositi ako želite da veza uspije

VIDEO

Nakon dugogodišnjeg braka, žena je odlučila da želi isprobati drugačiji tip veze od one u kojoj je provela većinu svojeg odraslog života - monogamne veze.

Zanimala ju je otvorena veza i što je to zapravo. Nakon guglanja i dobivanja osnovnih informacija o o tome kako je biti u otvorenoj vezi i o tome što ona sve podrazumijeva.

Kad je upoznala muškarca s kojim je željela biti predložila mu je otvorenu vezu. Iako ju je bilo strah, njegov odgovor ju je ugodno iznenadio - pristao je. A ono što je uslijedilo joj je otvorilo oči te je shvatila koliko uopće nije razumjela kako je to biti u otvorenoj vezi.

Sve više i više veza propada, a razlog nisu prevare ili novac...
Sve više i više veza propada, a razlog nisu prevare ili novac...

Piše da je ovo 5 stvari koje bi voljela da je znala prije nego što je započela otvorenu vezu:

1. U otvorenoj vezi je presudna otvorena i iskrena komunikacija. Ako čovjek ima problema u monogamnoj vezi s ljubomorom, kontroliranjem svojeg ponašanja ili je pasivno-agresivan, dodavanje trećeg ili više ljudi u vezu može odnos samo pogoršati.

2. Odmah u početku je potrebno postaviti granice i pravila ponašanja. Ako postoji nešto što ne možete podnijeti ili ne želite tolerirati u vašoj vezi, o tome treba otvoreno i direktno razgovarati u samom početku. Možda jedan od partnera želi otvorenu vezu samo u nekim situacijama, na primjer tijekom poslovnih putovanja. Isto tako, pitanje je možete li podnijeti emotivno i psihološko povezivanje vašeg partnera s nekim drugim ili je dopušten samo seks s trećim osobama. Bitno je da vam je ugodno s granicama koje ste postavili i da se osjećate zadovoljno i sigurno.

Sad alone female in bar. Jealousy backdrop

3. Puno je lakše prihvatiti ideju da vaš partner ima seks s nekim drugim, nego to stvarno proživjeti i s tim se nositi u vezi. Čak i ako u početku veze dogovorite što je dozvoljeno i što nije i mislite da će sve biti u redu - uvijek se nešto pojavi zbog čega će vam biti neugodno. Prvi put kad je moj partner imao seks s drugo ženom zamolila sam ga da mi sve ispriča i kad je završio bila sam žalosna, a to nisam očekivala.

4. Budite sigurni u sebe i u to tko ste vi. Iako se ovo čini očitim, bilo je situacija kad je moj partner sa mnom dijelio neke stvari o drugoj ženi i to što mi je rekao da je imao s njom i u čemu je uživao je bilo u potpunosti suprotno od onog što smo mi dijelili. I pojavio se mali glas u glavi koji je počeo postavljati neugodna pitanja. Jesam li zgodnija od mene? Zabavnija? Bolja u seksu. I tom glasu se trebate oduprijeti. Vaš partner je vas izabrao takve kakvi jeste i volite se točno takvi kakvi jeste.

Ima milijune, izoperirala se i ne može godinu dana naći dečka...
Ima milijune, izoperirala se i ne može godinu dana naći dečka...

5. Sve je privremeno. Ja sam tip osobe sve ili ništa, ali realno sve se može promijenit za sekundu. I neke od tih stvari su van vaše kontrole. Ako shvatite da vam nešto u vezi ne odgovara ili ste se u vezi nečega predomislili - recite to svom partneru piše MSN. I, ako možete, promijenite. Iako ste sami odabrali svoj put, to ne znači da je zacementiran i da se ne možete u vezi toga predomisliti.

NEPREPOZNATLJIVA HUREM: Nekad prekrasna glumica danas izgleda kao plastična lutka

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje