Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

5 velikih mitova o seksu u koje žene trebaju prestati vjerovati

None Foto: Dreamstime

Iako im seks katkad ne odgovara, žene u pravilu nastavljaju sudjelovati u njemu jer misle da moraju. Također, zabluda je da svaki odnos mora nužno završiti orgazmom da bi bio dobar

1. Imam nizak libido 

Puno žena vjeruje da ima nizak libido jer su odbile seks u određenom trenutku ili obliku, no to ne znači da imaju slabu želju za seksom, ističe seksologinja Kimberly Johnson za MindBodyGreen.

 Uz to, većina žena smatra da je orgazam jedini cilj dobrog seksa. 

- Kad bih imala čarobni štapić i mogla promijeniti samo jednu stvar u percepciji o seksu, to bi bio orgazam kao cilj seksa. Većina žena smatra da je dokaz dobrog seksa partnerov orgazam i da one imaju dužnost to postići. Često misle da seks u kojem nije bilo klimaksa nije dobar i da nešto krivo rade, što je potpuno krivo. U seksu nije bitno samo odredište, odredište je uvijek isto, bitan je put do njega. I u trenutku kad žene shvate da je seks skup faktora koji se mogu mijenjati, prilagođavati i isprobavati, onda će im seks postati uzbudljiv te ono što i treba biti - objašnjava Johnson svoja iskustva sa stotinama klijentica. 

2. Iako mi se ne da, moram ga 'odraditi' do kraja

U ovo žene prečesto vjeruju. Bez obzira jesu li umorne, odgovara li im seks ili ga ne žele nastaviti, one misle da to moraju bez obzira na sve. 

Foto: Dreamstime

- Voljela bih da žene znaju da mogu stati u bilo kojem trenutku seksa i promijeniti smjer u kojem idu. Zašto? Zato jer bi trebale biti zadovoljne sobom i ako osjećaju da im seks koji upravo vode s partnerom ne odgovara ili im je dosta poze, ili bilo čega drugoga, mogu zaustaviti partnera i reći mu što se događa - objašnjava Johnson.

3. Seks je penetracija

Žene trebaju proširiti svoje shvaćanje seksa i razmišljati o njemu puno šire od same penetracije.

- Ako definiramo seks kao pojedinačni čin, propuštamo gomilu uzbuđenja koje nam može priuštiti zavođenje i uzbuđivanje partnera. Treba se zapitati što stvarno želimo od seksa? Koliko želimo proširiti naše iskustvo u seksu? Što želimo isprobati te kada i gdje? Koliko daleko želimo istražiti vlastitu seksualnost i zaigranost u seksu? - napominje Johnson.

Foto: Dreamstime

4. Ne smijem usporiti ili pauzirati

Drugim riječima, česta je zabluda da ako se zaustave ili promijene ritam seksa da će im partner izgubiti erekciju i da će sve biti gotovo. Ali istina je obrnuta - pauziranje i zaustavljanje tijekom seksa zapravo mogu poboljšati povezanost i uzbuđenje.

Uz stanke, bit ćete puno svjesniji situacije u kojoj se nalazite, svojih osjećaja, želja i potreba. Bit ćete prisutniji i sinkronizirani. Na ovaj način ćete biti stvarno u trenutku i posvećeni tome što radite i osobi s kojom to radite. Stvorit ćete nešto više od seksa, to će biti doživljaj, proživljen mentalno, emotivno i seksualno.

Foto: Dreamstime

5. Seks bez osjećaja osnažuje ženu

U društvu je mnogo krivih ideja o tome što znači biti jaka seksualna žena. Puno žena misli da to znači biti seksualna i otvorenog uma u seksu, da mora prihvatiti muški način razmišljanja o slobodnom seksu i prakticirati ga bez osjećaja. Ne razmišljaju svi muškarci o seksu na taj način, a većina onih koji prakticiraju "seks bez osjećaja" često su pod utjecajem alkohola ili droge kako bi olakšali komunikaciju i izostanak povezivanja s partnerom.

- Nije mi cilj ikoga osuđivati, ali želim da žene budu svjesne da ako u seksu žele osjetiti povezanost i osjećaje s partnerom - to je sasvim u redu. Nije to niti naprednije niti nazadnije od seksa bez osjećaja. Seks se, kao i mnogo drugih stvari u životu, sastoji od pokušaja i promašaja - napominje Johnson.

Foto: Dreamstime

- Često slušam žene kako pričaju o tome da ne znaju što se dogodilo sa seksom i njihovim seksualnim životom. Poanta je u tome da se poštujete i da prihvatite svoj vlastiti tempo, seksualne želje i emocije - zaključuje Johnson.

 

Pročitajte neke od najbizarnijih situacija koje se svima događaju tijekom seksa.

Komentari (141)
  • Ma zene ni same neznaju sta ce , jedna bivsa se tolko furala na 50 nijansi sive i htjela probat tako , gurnem joj tokom seksa prstic u guzicu i kaze da sam kreten odvratan i ode .

    13. 2. 2018,   13:36
  • kad si u klinču tko razmišlja o mitovima...

    13. 2. 2018,   16:46
  • naravno da shvate, ali ovi koji su tek sad shvatili pišu da bi druge naučili

    13. 2. 2018,   13:11