Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

6 stvari koje baš nikad ne biste smjeli baciti u WC školjku...

Čak i ako imate širok odvod, pijesak za mačke, masnoće pa čak i kavu nikad ne bacajte u zahodsku školjku jer se za njih lijepe druge čestice i tako stvaraju talog

1. Pijesak za mačke

Foto: YouTube 2

Silika-gel, minerali ili pijesak za mačke se ne razgrađuju u vodi, i zato je u većini zemalja zabranjeno ga bacati u odvod. Pijesak kad je mokar se taloži i stvara prepreke u odvodu.

2. Talog od kave

Foto: StockSnap.io

Talog od kave je težak i lako se nakuplja u pregibima cijevi. Već nakon par izlijevanja taloga u odvod može se stvoriti začepljenje.

3. Vlažne maramice

Ljudi često znaju baciti mokru maramicu u toalet ne razmišljajući da će se fina vlakna prilijepiti za odvod, a da će se za nju primiti svakakve čestice i prljavština.

4. Pelene

Foto: Dreamstime

Gel unutar pelena se ne može razgraditi. Zapravo, on se u dodiru s vodom napuhava i na taj način napravi blokadu u odvodu.

5. Ulje ili mast

Fotolia | Autor: Fotolia Foto: Fotolia

Ulje ili topla mast se nikad ne smiju izliti u dovod jer prilikom dodira s hladnom vodom se hlade i zgusnu te stvore tvrde masne nakupine koje blokiraju odvod, piše Brightside.

6. Štapići za uši

Foto: Dreamstime

Najčešće se događa da se štapići za uši nakupljaju na pregibima cijevi i brzo će stvoriti začepljenje. Na njih se lako nakuplja masnoća, dlake i razne čestice prljavštine te stvaraju tvrdu nepropusnu nakupinu.

 

Komentari (66)
  • Potegni vodu da ovi naši lopovi i uhljebi odu!

    7. 10. 2017,   07:58
  • svašta ..pa tko baca u wc pelene i sl..??hallo

    7. 10. 2017,   08:19
  • Dobro a gdje da bacam onda ulje i talog od kave ako ne u skoljku?

    7. 10. 2017,   08:02