Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

6 tipova ljudi koji vole glumiti žrtvu i kako s njima postupati

Komentari (9)
 • Ako im bas ne morate bitti u blizini tipa da vam je dio uze obitelji i slicno- kontakt na minimum- cuvajte svoju glavu i prepoznajte manipulatore na vrijeme jer su zapravo samo to. Manipulatori. (Osim mentalnih bolesnika)

  16. 5. 2019,   22:15
  • Upravo tako. Imam jednog u obitelji koji radi što hoće, bitno da je u njegovu korist, a kada mu se ukaže na to ili vrati istom mjerom, krene svađa i nos do neba uz prebacivanje krivnje. Takvima samo psihijatar može pomoći, ali ne žele priznati da imaju problem.

   16. 5. 2019,   23:02
  • Ne mozes s manipulatorim razgovarati normalno(a “zrtve” su samo to/manipulatori). Pomiri se s tim, pregrizi i udalji se fizicki, emotivno kakogod. Jer ako krenes njega suocavati s njegovim postupcima- nece NIKAD prihvatiti svoju krivnju/odgovornost nego ce tvoje rijeci biti samo ulje na vatru, tj postat ce jos veca “zrtva” jer eto i ti ga sad maltretiras. Najbolji lijek- udalji se

   16. 5. 2019,   23:21
  • Istina. Nakon godina pomaganja i postavljanja leđa, sad kada sam se okrenula k sebi i udaljila, ispada da sam ja ta koja ne valja i da glumatam...nema veze, moja duša je mirna, a vrijeme će pokazati ostalo. Tko nije doživio, ne može ni razumjeti.

   16. 5. 2019,   23:30
  • Ovo da “glumatas” je pretpostavljam, prosudba manipulatora- logicno, ili okoline koja procjenjuje bez iskustva sto je opet logicno. Obje procjene su nebitne jer nemaju tezinu iskustva. Samo se makni cak i fizicki cim dalje...drago mi je da je bolje i zao mi je sto je trajalo. Tko nije prosao, zaista ne zna kako je, razumijem te. Samo se nakni i znaj da problem NIJE u tebi

   16. 5. 2019,   23:41
  • Naravno da je moje "glumatanje" prosudba manipulatora, a toliko je dugo trajalao da se nekad pitam da stvarno nisam bila kriva. I okolina je na mojoj strani, ali bez obzira na to znam da sam učinila sve u svojoj moći da pomognem toj osobi, tako da znam da nije problem u meni. Uh dalo bi se tu još svašta napisati, ali nije mjesto. U svakom slučaju hvala Tihakucanica ;) i žao mi je ako si doživjela isto.

   17. 5. 2019,   00:01
  • Nisam, hvala Bogu. Jaka intuicija i na vrijeme izmaknula a detektoribna takve u okolini od tada..skuzim ih na 10m. Sto je dobro;), hvala na razumijevanju, drzi se i cestitaj si👍

   17. 5. 2019,   00:10
  • Manipulatore se ignorira jer jedino sudjelovanje mu daje muníciju i energiju za to. To ti je ko lutak na koncu ako ga pustis u stranu "mrtav" je, samo ovdje manipulatoru oduzmeš konce. Ko i kad se netko želi svađat,makneš se il šutiš il još bolje smiješ,nek se svađa sam sa sobom :)

   17. 5. 2019,   00:11
 • treba službeno s njima

  16. 5. 2019,   22:07