Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

6 trikova s kojima ćete hranu sačuvati od preranog kvarenja

6 trikova s kojima ćete hranu sačuvati od preranog kvarenja

Celer spada među namirnice koje brzo, od svježe i hrskave, postaju gnjecave i trule, ali ako utrošimo nekoliko minuta da ga pravilno pospremimo, možemo mu produljiti vijek

VIDEO

Banane, kao i većina voćki, dozrijevaju tako da emitiraju plin etilen, pa se preporučuje da im, ako znate da nećete pojesti sve što ste kupili, dno omotate plastičnom folijom, budući da se na dnu voćke proizvodi najviše plina. To će pomoći da takve voćke dulje ostanu svježe, kao i voće koje ste stavili pored njih, budući da emitirani plin utječe i na brže propadanje voća u blizini, točnije nektarina, breskvi, dinja, šljiva i rajčice. Zato to voće pospremite dalje od ostalog. 

Celer

487101018

Celer spada među namirnice koje brzo od svježe i hrskave postanu gnjecave i trule, ali ako utrošimo nekoliko minuta da ga pravilno pospremimo, možemo mu produljiti vijek. Nakon što ga operemo, razdvojimo i osušimo, celer omotamo u aluminijsku foliju koja će zadržati vlagu i pustiti plin da slobodno izlazi (za razliku od plastike koja zadržava i plinove). Tako će povrće ostati svježe puno dulje, ali će proći svoj prirodni proces truljenja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Salata

Vlaga u frižideru pogoduje vlažnom povrću koje počinje brže truliti. Zato salatu osušite papirnatim kuhinjskim ručnicima odmah kad je kupite, a prije nego ju pospremite u frižider. Ovo vrijedi za većinu povrća, koje bi uvijek trebalo biti osušeno prije stavljanja u frižider, a držite ga u posebnoj ladici koja je i namijenjena za pohranjivanje povrća. Sušenjem ćete izbjeći da postane gnjecavo i trulo.

Bobice

Dreamstime

S toplim se danima bliži i sezona jagoda, borovnica, kupina i malina kojima rijetki mogu odoljeti, posebno kad im je sezona i kad ih se može naći i svježe. Budući da brzo trule, sačuvajte ih svježima tako da ih okupate u mješavini octa i vode (triput više vode nego octa). To će ubiti bakterije zbog čega se plijesan dulje neće stvarati. Nakon 'kupke' ih isperite samo u vodi i pospremite suhe u frižider. 

Krumpir

Fotolia

Mnogi od nas kupuju krumpire na vreće, što je super kad za vikend treba napraviti večeru za cijelu obitelj, ali se nekad pokvare prije nego ih potrošimo. Zato na krumpir treba pripaziti tako da se uvijek sprema na hladno i suho mjesto, a može se među krumpire ubaciti i jabuka što će pomoći da dulje ostanu svježi. 

Gljive

Kao i kod drugog povrća, i kod gljiva je ključno kako ćete ih spremiti. No plastične vrećice za kojima ćemo posegnuti da umotamo razno povrće kod gljiva mogu izazvati brže stvaranje plijesni pa se njih treba umotati u papirnate ručnike u kojima povrće diše. 

NAJVEĆI GLUMCI KOJIH SE TREBA PAZITI: Ljudi rođeni u ovom horoskopskom znaku rijetko su iskreni

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...