Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

6 vrsta snova: Neki predviđaju budućnost, drugi nam pomažu

None Foto: Dreamstime

To što se mnogi ljudi ne sjećaju onoga što su sanjali, ne znači da nisu sanjali. Neki snovi su jasni i urežu se u pamćenje, a drugi su zbunjujući i brzo ih zaboravimo

Obratite pažnju na ono što ste sanjali pa pokušajte to povezati s onime što vam se dogodilo prije, a možda i nakon određenog sna. Naši snovi nam često pokušavaju nešto reći, pomoći u rješavanju problema, najavljuju budućnost...

Postoji šest osnovnih vrsti snova:

1. Snovi koji pročišćavaju

Svi mi, manje više, imamo emocionalne ispade. Postoje dani i događaji koji nas čine vrlo emotivnima, i to do te mjere da to počinje duboko utjecati na nas. 

Pročišćavajući snovi pomažu da se iz nas izbace loše emocije, zapravo emocionalni otpad. Ti snovi su uglavnom katarzične prirode - oslobađanju nas i vode duhovnoj ravnoteži. Pomažu nam da se tijekom emotivnih prevrata osjećamo lakše, bolje, smiruju nas...

Fotolia | Autor: Fotolia Foto: Fotolia

2. Snovi iz kojih učimo

Takvi snovi imaju moralnu lekciju ili poruku skrivenu u njima. Pojavljuju se kada smo možda suočeni s nekom dilemom ili nečim drugim u našim životima. 

Ova vrsta snova usredotočena je na rješavanje dileme, odabir pravog puta. Ponekad je to jasno i očigledno, a ponekad je potrebno dobro razmisliti koja je poruka sna.

LIJEVO ILI DESNO? Koje lice izgleda sretnije? To otkriva kako vam mozak radi

3. Snovi koji rješavaju probleme

Ovo su najčudnije vrste snova. To su snovi koji dolaze iz naše podsvijesti, a tamo se i sakuplja većina naših svakodnevnih problema. Ipak, ne uspiju svi doprijeti do tog skrivenog kuta mozga tako da rješenja problema ostaju zakopana duboko u podsvijesti.

Kroz snove izlaze iz te dubine uma i pomažu nam riješiti probleme koje imamo u budnom životu. Takvi snovi su dio života mnogih znanstvenika, pa čak i nekih poznatih.

Foto: Dreamstime

4. Snovi vrlo intuitivnih ljudi

To su snovi puni slutnji i predviđanja koji rade na razini intuicije, a pomažu ljudima kod kojih je intuicija vrlo izražena. Takvi snovi mogu vam govoriti o događajima koji će se tek dogoditi u vašem životu.

Ako imamo sreće, takvi snovi bi nam mogli reći i kako da se spasimo od problema ili napetosti koje nas očekuju. 

SJEDIŠTE DUŠE Treće oko se ponekad slučajno otvori, to ćete znati po 5 stvari

5. Ovi vode na duhovno putovanje

U ovom slučaju se radi o snovima koji se temelje na duhovnom putu nekog čovjeka. Oni nas usmjeravaju u pokušajima da ostanemo na kvalitetnoj duhovnoj razini. Ako skrenemo s pravog puta, ti snovi će nas upozoriti na to.

Svatko bi trebao slušati svoje snove jer nam oni pomažu razumjeti što je dobro za našu duhovnost, a što ne.

Foto: Dreamstime

6. Snovi zbog vanjskih utjecaja

To su snovi koji se temelje na dnevnim događajima. Dijelovi našeg svakodnevnog života ostaju u našem podsvjesnom umu i doprinose stvaranju ovakvih snova.

Takvi snovi se mogu činiti poput našeg uobičajenog života, ništa posebno niti spektakularno. No, ponekad pomažu da se neki događaj sagleda iz drugog kuta i tako bolje razumije, otkriva portal consciousreminder.com.

Komentari (40)
  • Ja u zadnje vrime sanjam da je hajduk prvak

    21. 12. 2017,   21:34
  • Jutros sam sanjao kako su me spopale dvije mlade azijatkinje..., ližu se , ližu mene..spuštaju se sve niže. Probudih se sav oznojen i s jakom erekcijom...zbunjeno gledam oko sebe a žena upalila usisavač i usisava i još govori kako trebam skinuti posteljinu da je stavi prati i da trebam kupiti hranu za psa i odvesti malog u školu.... Koji sam ja luzer...

    21. 12. 2017,   22:09
  • How yes no sto bi rekao Izet!

    21. 12. 2017,   21:23