Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

7 brutalnih istina koje odrasli kriju djeci - nitko nema recept

7 brutalnih istina koje odrasli kriju djeci - nitko nema recept
1

Djeci se može činiti da su odrasli shvatili sve tajne života, ali istina je da se i roditelji snalaze većinu vremena. Nitko nema nema upute za uporabu života, svi stvaramo svoj put

VIDEO

Kao djeca svi s divljenjem gledaju u svoje roditelje i druge odrasle misleći da oni znaju sve. No istina je daleko od toga jer se i odrasli, baš poput djece pokušavaju snaći najbolje što znaju i umiju, bazirajući svoje riječi i odluke na prijašnjim iskustvima i znanjima. 

Čak i one koji imaju puno iskustva na različitim poljima, život često jako iznenadi. 

Ovih sedam stvari većina odraslih neće i ne može priznati djeci: 

1. Nitko nema sve odgovore

Većina odraslih nema pojma kamo idu u životu, što žele i tko su oni sami. Jednako su zbunjeni oko pitanja smisla i određivanja ciljeva u životu kao i djeca i tinejdžeri.

Biti odrastao ne znači da vam je u životu lakše, dapače. Imate kredit, režije, obaveze na poslu, u braku, odgovornost prema djeci. Nema spavanja dok se ne probudite, brige o ručku i večeri, zdravoj prehrani svih ukućana, podizanju djece, rezultatima na poslu...

Zato treba uživati u djetinjstvu što duže je moguće. 

2. Teže je biti ljubazan, nego pametan

Kroz život ćete upoznati mnoge ljude, neki će od njih ostati uz vas i pratiti vas cijeli život, a neki će samo proći kroz njega. Nećete uvijek moći biti fini i ljubazni prema svima. 

Dapače, s godinama ćete shvatiti da ćete prema nekim ljudima morati biti direktni kako bi bili dobri prema sebi jer će vam oduzimati puno energije ili živaca.

3. Nemate vremena

Vrijeme jako brzo prolazi i zato je bitno iskoristiti svaki trenutak, biti uneseni u sve što radimo i stvarno proživljavati to vrijeme koje imamo na ovoj Zemlji. Ne čekajte bolja vremena, da dobijete ovo ili ono, više novca, bolji posao, ljepše vrijeme.

Odredite što želite. Želite li putovati, počnite raditi i zaraditi da možete putovati.

Želite li se posvetiti karijeri, ulažite u sebe, svoja znanja i sposobnosti. 

Želite li djecu i obitelj, ne odgađajte. S godinama je sve teže začeti, dizati se po noći ali i fizički balansirati između obitelji i posla. 

4. Ne dopustite da vas tuđa mišljenja definiraju

Lako je reći "briga te što drugi misle". Kroz odrastanje će vas mnogi kritizirati, uključujući i najbliže. Morat ćete se naučiti nositi s tim i uzeti u obzir ono što vam odgovara kako bi se izgradili u bolju osobu, ali nikako vas ta mišljenja ne smiju definirati.

Vi ste to što jeste. Upoznajte sebe. Radite sve što možete da shvatite tko ste i što želite. Šetajte, vježbajte, učite, putujte, gledajte filmove. Pronađite sebe i vjerujte u sebe.

5. Odbijanje je dio života

Niste dobili posao ili je upravo vaša cura prekinula s vama - to je iznimno teško, ali ujedno i sastavni dio života. Odbijanje nije razlog za odustajanje već period koji će vam pomoći da očvrsnete, razmislite i naučite nešto iz toga. Uvijek se treba iznova truditi i pronalaziti nove načine da ostvarite svoje potencijale i snove. 

6. Nema uputa za život - većinu vremena nas zbunjuje

Bit će dana kada ćete samo htjeti plakati i jesti sladoled, kad vam ništa neće biti jasno i nećete vidjeti izlaz iz situacija u kojima ste se našli. 

Život je često zbunjujuć. Možda ste se našli u situacijama za koje ste mislili da se vama nikad neće dogoditi, nisu vam primjerene, ne odgovaraju vam i ne želite ih. 

Što je, tu je. U takvim situacijama treba pronaći izlaz i još malo bolje upoznati sebe kako vam se u budućnosti to ne bi opet dogodilo.

Sa životom, prijateljima i obitelji ne dobivamo upute za uporabu. Moramo sami naći put. 

7. Odustanite - ponekad

Za odustajanje su potrebna hrabrost, ali i hladna glava. Ponekad je dobro odustati od veze, lošeg partnera, lošeg posla ili prijatelja s kojima se ne osjećate dobro.

Ono što se dogodilo ne možete promijeniti, ali možete utjecati na svoju budućnosti i način na koji se postavite prema stvarima koje možete i ne možete promijeniti. To će definirati vaše sljedeće događaje u životu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično
Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja