Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

7 najboljih prijateljica odlučile skupa ostarjeti: Kupile su vilu

Sedam najboljih prijateljica iz Kine odlučile su kupiti i završiti kuću u malom selu u blizini Guangzhoua kako bi jednog dana u njoj zajedno uživale u svojoj mirovini

U početku je ideja o zajedničkom životu u mirovini bila šala, ali s vremenom žene su odlučile ideju pretvoriti u stvarnost smatrajući da žene ne bi trebale čekati starost da vide kako i gdje će živjeti u mirovini.

Jedna od prijateljica je 2008. godine u prolazu vidjela poluzavršenu kuću od 700 kvadrata, pitala vlasnike za cijenu i šala je odjednom postala realna mogućnost. Sedam prijateljica je zajedno skupilo novac - i kuća je postala njihova.

Foto: Screenshot/youtube

Renovacija i uređenje kuće, smještene u prigradskom selu izvan Guangzhoua, koštala je oko 3,7 milijuna kuna (580.000 dolara) te je postalo njihovo savršeno mjesto za provođenje kasnih godina. 

Foto: YouTube

Moderna, trokatna kuća ima zajednički stambeni prostor u prizemlju i privatne spavaće sobe na katu. Boravak je napravljen u staklu i pruža pogled na okolna rižina polja. Namještaj i dio ukrasa su nabavile u Indiji i Maroccu. 

Foto: YouTube

Okružena je rižinim poljima, a do nje se može doći samo preko mosta od bambusa.

Foto: YouTube

Na jednom od obližnjih polja prijateljice su dale napraviti i paviljon za ispijanje čaja budući da to sve jako vole i smatraju da će biti idealno mjesto za provođenje vrućih ljetnih večeri. 

'ŽELIM ISPUNITI OBEĆANJE' Ribafish će plivanjem spojiti 50 otoka u spomen na sina Roka

Žene su se dogovorile da svaka od njih nauči korisnu vještinu, poput kuhanja, vrtlarenja ili tradicionalne kineske medicine kako bi maksimalne doprinijele zajedničkom životu jednom kad odu u mirovinu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Komentari (49)
  • Super. Ko studemtdko cimerovanje za bake.. bit ce im super

    5. 7. 2019,   09:41
  • Super ideja i puno prirodnije nego da živiš u zgradi s ljudima koje ni ne poznaješ ili nisi u dobrim odnosima.

    5. 7. 2019,   09:49
  • bravo cure!

    5. 7. 2019,   09:30