Obavijesti

Lifestyle

Komentari 49

7 najboljih prijateljica odlučile skupa ostarjeti: Kupile su vilu

Sedam najboljih prijateljica iz Kine odlučile su kupiti i završiti kuću u malom selu u blizini Guangzhoua kako bi jednog dana u njoj zajedno uživale u svojoj mirovini

VIDEO

U početku je ideja o zajedničkom životu u mirovini bila šala, ali s vremenom žene su odlučile ideju pretvoriti u stvarnost smatrajući da žene ne bi trebale čekati starost da vide kako i gdje će živjeti u mirovini.

Jedna od prijateljica je 2008. godine u prolazu vidjela poluzavršenu kuću od 700 kvadrata, pitala vlasnike za cijenu i šala je odjednom postala realna mogućnost. Sedam prijateljica je zajedno skupilo novac - i kuća je postala njihova.

Renovacija i uređenje kuće, smještene u prigradskom selu izvan Guangzhoua, koštala je oko 3,7 milijuna kuna (580.000 dolara) te je postalo njihovo savršeno mjesto za provođenje kasnih godina. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Moderna, trokatna kuća ima zajednički stambeni prostor u prizemlju i privatne spavaće sobe na katu. Boravak je napravljen u staklu i pruža pogled na okolna rižina polja. Namještaj i dio ukrasa su nabavile u Indiji i Maroccu. 

Okružena je rižinim poljima, a do nje se može doći samo preko mosta od bambusa.

Na jednom od obližnjih polja prijateljice su dale napraviti i paviljon za ispijanje čaja budući da to sve jako vole i smatraju da će biti idealno mjesto za provođenje vrućih ljetnih večeri. 

Ribafish će plivanjem spojiti 50 otoka u spomen na sina Roka
Ribafish će plivanjem spojiti 50 otoka u spomen na sina Roka

Žene su se dogovorile da svaka od njih nauči korisnu vještinu, poput kuhanja, vrtlarenja ili tradicionalne kineske medicine kako bi maksimalne doprinijele zajedničkom životu jednom kad odu u mirovinu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru