Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

7 stvari zbog kojih se muškarci osjećaju nesigurno u ljubavi...

None Foto: Dreamstime

Nije rijetkost da se momci osjećaju nesigurno u vezi, no to ne vodi ničemu dobrome. Nekoliko pogrešnih uvjerenja i strahova mogu vas držati podalje od dublje veze s partnericom

1. Kada djevojka daje kompliment drugom muškarcu

Nesigurnost u muškarcu može izazvati iskrena pohvala partnerice na račun izgleda ili uspjeha drugog muškarca. To će mu biti teško izbaciti iz glave, bit će pomalo ljubomoran i nesiguran u svoje kvalitete. Ali, to ne bi trebalo biti tako. Bolje je prihvatiti tu pohvalu kao lijepu gestu napravljenu prema drugoj osobi.

2. Zbog seksualne izvedbe

Nerijetko momci budu zabrinuti jesu li dobri u krevetu, koliko su dobri, da li je njihova partnerica zadovoljna ili možda nije, no to im ne želi reći da ih ne povrijedi... I to je nešto oko čega ne bi trebalo brinuti niti dopustiti takvim mislima da potaknu nesigurnost. Većini žena je u vezi najvažnija emocionalna podrška, čak i tijekom vođenja ljubavi. Znači, pažnju radije usmjerite na to umjesto na misli da morate biti 'Supermen' u krevetu.

POGLEDAJTE VIDEO što se događa u tijelu kada se zaljubimo:

3. Ako je bio prije prevaren

Kada se muškarac ponovno zaljubi nakon vrlo bolnog raskida, možda će se osjećati pomalo nesigurno u vezi zbog ranijih loših iskustava. No, to samo iscrpljuje energiju, a i nije pošteno prema novoj partnerici jer svatko zaslužuje priliku. Znači, nemojte se zamarati onime što je bilo kako ne biste pokvarili ono što je pred vama. Radije pažnju usmjerite na sadašnjost i budućnost, a prošlost neka ostane tamo gdje je jer je ionako nitko nikada nije uspio promijeniti.

IMA LI MATERIJALA ZA SREĆU? Prije braka odgovorite jedno drugom na ovih sedam pitanja

4. Kada je ona uspješnija od njega

Žene pokušavaju razbiti stereotipe tip da bi se trebale udavati samo za uspješne i financijski stabilne muškarce. Ali, uspjeh žena ima svoju cijenu, iako ne bi trebalo biti tako, a to je pojava nesigurnosti u njihovim partnerima, posebno kada su daleko uspješnije. Prema studiji koju grupe istraživača iz SAD-a, muževi postaju sve nesigurniji kada njihove supruge zarađuju više od 40 posto ukupnog prihoda kućanstva.

Foto: Dreamstime

5. Prijateljstvo partnerice sa bivšim

Iako većina muškaraca to neće priznati i uvjeravaju kako im ne smeta, prijateljstvo partnerice sa bivšim itekako ih kopka i stvara u njima osjećaj nesigurnosti. Mnogi u takvim situacijama uspoređuju sebe sa njim. No, i u ovakvim situacijama ne bi se trebalo zamarati time jer, da je bivši bio dobar za nju, ne bi postao bivši.

at "A Fine Romance" Benefit for the Motion Picture and Television Fund. Sony Pictures, Culver City, CA. 10-20-07 ON IMA 102, ONA 100 GODINA Prava ljubav! Kirk Douglas i Anne u braku su čak 65 godina

6. Kada ona ima muške prijatelje

I to ponekad izaziva nesigurnost kod muškaraca, posebno ako partnerice provode puni vremena sa muškim prijateljima, zajedno se dobro zabavljaju, smiju, imaju iste interese... U muškarcima se tada počnu rojiti misli tipa: 'Što ako je neki od njih bolji i ostavi me zbog njega?'. Posebno je važno da žena ne pokušava sakriti kako ima muške prijatelje, jer to može jako pogoršati situaciju.

Foto: Dreamstime

7. Osjećaj da ona nešto skriva

Muškarci se mogu osjećati kao da im partnerice nešto skrivaju ako su introvertne i drže puno toga u sebi ili se boje privrženosti. Tada imaju osjećaj kao da taje nešto od njih, da su prepune tajni, a to ih čini nesigurnima jer ne znaju o čemu se radi pa mogu umišljati sve i svašta. Važno je imati na umu kako nekim ženama treba više vremena da se potpuno emocionalno otvore, a to se dogodi kad se uz muškarca počnu osjećati dovoljno sigurno, prenosi E Times.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Komentari (58)
  • Da mi je vidjeti zenu koja bi dopustila partneru da bude prijatelj sa bivsom i da ima prijateljice...

    27. 11. 2019,   20:42
  • Pa vjerojatno iz istih razloga zbog kojih je sve više žena nesigurno u sebe. Malo su se posljednju dekadu dvije (ako ne i više) počele toliko remetiti vrijednosti da su žene sve manje iznutra u skladu sa svojom ženstvenosti i nježnosti, a muškarci time sve zbunjeniji. Pa su se od silnih pretjeranih međusobnih očekivanja podigli toliki zidovi među spolovima, da je pokazati slabost ikakvog tipa gotovo pa neprihvatljivo.

    27. 11. 2019,   20:46
  • Ovo isto vrijedi i za žene

    27. 11. 2019,   20:40