Obavijesti

Lifestyle

Komentari 89

7 trikova kako držati pauke što dalje od kreveta i spavaće sobe

7 trikova kako držati pauke što dalje od kreveta i spavaće sobe
1

Jeste li ikada doživjeli da baš lijepo tonete u san kad odjednom osjetite da vam nešto hoda po tijelu? Osim neugode i remećenja sna, neki pauci vas mogu i ugristi dok spavate

VIDEO

Pomisao na pauka koji vam hoda po tijelu dok spavate je grozna sama po sebi, a još je gore kada vam se pod pokrivačem nađu primjerci koji vas mogu ugristi.

Želite li biti sigurni da nećete imati ovakve neželjene posjetitelje u krevetu, potrebno je redovito mijenjati posteljinu i čistiti zidove. I ne zaboravite, to su korisne životinje koje vas spašavaju od drugih kukaca, ali ipak nemaju što tražiti u spavaćoj sobi.

Sedam trikova kako držati paukove dalje od kreveta:

  • 1. Redovito mijenjajte posteljinu jer je to jedan od najjednostavnijih načina da bube držite što dalje od kreveta. Naime, pauke mogu privući masnoće s vašeg tijela, kosa, komadići kože...
  • 2. Ne držite kutije ili druge stvari ispod kreveta. Tako omogućavate paucima da pronađu zgodno mjesto za izradu svojeg doma i razmnožavanje. Najbolje je da pod krevetom nemate ništa i da ga redovito čistite.
  • 3. Raspršite eterično ulje po posteljini jer određeni mirisi odbijaju pauke. Za to su odlična ova ulja - od naranče, metvice, limuna i lavande. Stavite nekoliko kapi ulja u bočicu sa sprejem, ulijte malo vode, dobro protresite i pošpricajte.
  • 4. Malo odmaknite krevet od zida kako pauci ne bi, dok hodaju po zidu, skrenuli na krevet i nastavili šetati po vama. Pazite i da noćni ormarić ili drugi namještaj nije tik do kreveta.
  • 5. Ne jedite u krevetu, jer iako vam to predstavlja veliko zadovoljstvo, dobar je mamac za pauke - privući će ih mrvice. 
  • 6. Redovito čistite svjetiljke i ventilatore u spavaćoj sobi, posebno lampu iznad kreveta jer se iz nje lagano po svojoj niti može spustiti do vas.
  • 7. Neka zrak u spavaćoj sobi bude suh jer paukovi i ostali kukci vole boraviti u vlažnom okruženju. Ako je potrebno, nabavite uređaj za odvlaživanje zraka, otkriva Remedy Daily.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku