Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

8 genijalnih trikova s hranom koja bi inače završila u smeću

8 genijalnih trikova s hranom koja bi inače završila u smeću
1

Ne znate što s ostacima mlijeka ili vina, a ne želite ih baciti jer su dobri, ide vam na živce što je sladoled baš uvijek pretvrd za jelo pa morate čekati da omekša...

VIDEO

Ovi genijalni trikovi s hranom uštedjet će vam novac jer viškove nećete baciti već pretvoriti u zgodne deserte i praktične dodatke jelima. Voće, povrće i začini stajati će dulje da ne počnu truliti, a sladoled iz zamrzivača više nikada neće biti pretvrd za jelo.

  • 1. Sladoled u ledenici držite u vrećici za zamrzavanje koja se može zatvoriti. Zahvaljujući tom jednostavnom triku uvijek će biti savršene teksture za jelo. Više nikada nećete morati čekati sa žlicom u rukama da omekani.
  • 2. Zamotajte vrh banana, koji ih drži na okupu, prozirnom folijom. Tako će stajati tri do pet dana duže nego inače, a da ne počnu trunuti. Ovaj trik posebno je koristan kod organski uzgojenih banana.
  • 3. Svježe začine nemojte pustiti da propadnu ako ih ne trebate već ih osušite. To možete napraviti u mikrovalnoj ili običnoj pećnici, ili na zraku. Na kraju ih izmrvite prstima, spremite u posudice i napišite o kojem začinu se radi. Radite li to u mikrovalnoj, najprije ga složite na papirnati ubrus i drugim prekrijte. Tako će sačuvati boju i jači okus.
  • 4. Od ostataka mlijeka napravite ledene kockice. Jednostavno ga natočite u posudicu za led i ubacujte kockice u vruću kavu ili neka vam posluže za ledeno osvježenje od kave, voća... Na primjer, u blender ubacite ostatke voća, malo ruma i zaleđene kockice mlijeka. Izmiksajte, ulijte u čaše i uživajte u ledenom osvježenju.
  • 5. Začinima sačuvajte svježinu tako da ih stavite u čašu vode (kao cvijeće u vazu), sve omotajte plastičnom folijom i stavite u hladnjak.
  • 6. Ako salatu, celer ili brokulu zamotate u aluminijsku foliju i tek tada stavite u hladnjak, trajat će duže.
  • 7. Začine ćete imati uvijek spremne za jelo ako ih nasjeckate, stavite u posudice za led i prelijete vodom. Zaleđene kockice zgodne su za, variva i ostala jela. Ujedno ćete ih sačuvati ako su dugo stajali u hladnjaku.
  • 8. Ostake vina u boci ulijte u posudice za led i zamrznite. Sljedeći put nećete morati otvarati bocu zbog malo vina za, naprimjer, dodavanje jelu ili desertu, , piše BuzzFeed.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje