Obavijesti

Lifestyle

Komentari 38

8 problema koji kod muškaraca uzrokuju bol za vrijeme seksa

8 problema koji kod muškaraca uzrokuju bol za vrijeme seksa

Peyronijeva bolest je stanje u kojem dolazi do stvaranja vezivnog zadebljanja uslijed kojeg se razvije kontraktura penisa pa je u erekciji iskrivljen, a razne probleme može prouzročiti i dermatitis

VIDEO

1. Peyronijeva bolest 

Ovo je najčešće objašnjenje kada muškarci proživljavaju bol tijekom seksa. 

Peyronijeva bolest je stanje u kojem dolazi do stvaranja vezivnog zadebljanja uslijed kojeg se razvije kontraktura penisa pa je penis u erekciji iskrivljen.

Uzrok Peyronijeve bolesti, koja zahvaća odrasle muškarce, nije poznat. Vezivno tkivo koje stvara kontrakture uzrokuje iskrivljenje penisa u erekciji uslijed čega seksualno prodiranje može biti otežano ili onemogućeno. U takvom stanju erekcija može biti bolna. Vezivno tkivo se može proširiti i na erektilno tkivo (kavernozna tijela) sprječavajući erekciju u potpunosti, piše MSD.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Obratite se svom liječniku za službenu dijagnozu.

2. Prostatitis

Ovo je upala ili infekcija prostate koja može uzrokovati oticanje i bol u području iza vašeg penisa (odmah ispod mokraćnog mjehura), bol ili pečenje pri mokrenju i bolnu ejakulaciju.

Prostatitis može biti uzrokovan bakterijama, ali češće to nije slučaj. Međutim, razlikovanje bakterijskih od nebakterijskih upala je teško, osobito u kroničnom prostatitisu.

3. Infekcije urinarnog trakta

Bakterijske infekcije zahvaćaju uretru, prostatu, mjehur ili bubrege. Simptomi, koji se ne moraju javiti, uključuju nemogućnost mokrenja, bol pri mokrenju, bol prilikom pražnjenja crijeva, bolove u donjem trbuhu i u slabinama. Sustavni simptomi sve do sepse javljaju se uz infekciju bubrega. Dijagnoza se temelji na analizi urina i kulturi mokraće, piše Health.

Jeste li 'normalni' u krevetu? Evo vam odgovora na to pitanje
Jeste li 'normalni' u krevetu? Evo vam odgovora na to pitanje

4. Dermatitis

Alergije i osjetljivost na kemikalije ili sapune mogu uzrokovati upalu kože na penisu, posebno kod muškaraca koji nisu obrezani.

5. Herpes

Ako imate genitalni herpes, mali mjehurići na penisu mogu postati izrazito bolni tijekom seksa. Dok se herpes ne zaliječi treba u potpunosti izbjegavati seks. Također, takve su rane iznimno zarazne, pa je lako herpes prenijeti partneru.

Vrijedi probati: 8 vrućih seksi igrica koje će vas raspametiti
Vrijedi probati: 8 vrućih seksi igrica koje će vas raspametiti

6. Psorijaza

Ove bolne crvene mrlje, koje se lako ljušte mogu se liječiti niskotarifnim steroidnim kremama i nisu zarazne.

7. Fimoza

Kod ovog stanja prepucij je previše stegnut da bi se potpuno prevukao preko vrha penisa.

8. Parafimoza

Kožica je zaglavljena iza glave penisa i ne može se povući naprijed. Ako je prepucij neelastičan, djeluje poput steznog prstena pa onemogućava vraćanje prepucija u normalni položaj i pogoršava zatezanje te dolazi do otekline. Riječ je o ozbiljnom stanju jer brzo dolazi do ishemije (prekida protoka krvi) i nekroze (odumiranja stanica).

NAJSKANDALOZNIJI PRELJUBI: Brad je prevario Jen s Angelinom, a poznatu sestru Kardashian dečko je varao dok je bila trudna

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka
IMAJU 'ONO NEŠTO'

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka

Astrologija nudi izuzetne uvide u naše osobnosti i potencijale, uključujući aspekte poput fizičke ljepote i šarma. Među prekrasnim horoskopskim znakovima postoji nekoliko onih koji se ističu posebnom ljepotom

Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno

Neke trgovine sutra neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme
Razbijeni mitovi u koje mnogi vjeruju: Evo kako prati ručnike da što dulje ostanu mekani
JESTE LI ZNALI?

Razbijeni mitovi u koje mnogi vjeruju: Evo kako prati ručnike da što dulje ostanu mekani

Čak i svježe očišćeni ručnici mogu sadržavati 190.000 bakterija, a brojka se penje na čak 17 milijuna nakon samo jednog dana korištenja, ističe stručnjak