Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

8 stvari za koje mnogi ne znaju zašto postoje ili kako se koriste

8 stvari za koje mnogi ne znaju zašto postoje ili kako se koriste
1

Za neke se stvari nikad ni ne zapitamo, a za druge naprosto pretpostavimo za što služe pa tako 'živimo u uvjerenju' da je npr. komadić tkanine uz novu košulju tu kao zakrpa

VIDEO

1. Oznaka na kozmetici, 6M, 12M, 18M...

After Opening Use Icons. Expiration date symbols. Vector illustration.

Možda ste na bočici parfema ili pudera primijetili malu oznaku koja pokazuje nacrtanu kutijicu, a pored nje piše 6 M, 12 M, 18 M ili 24 M. Ona se odnosi na rok trajanja, a M označava mjesece, pa nam govori koliko nakon otvaranja proizvod možemo koristiti. Dakle ubuduće, ako vam najednom od pudera ili kreme koju dugo koristite po licu izbiju bubuljice ili osip, pogledajte što vam kaže oznaka, jeste li proizvod možda odavno trebali baciti.

Tajna šopinga u outletu: Zadnji komadi kupuju se s 'Box-a 99'
Tajna šopinga u outletu: Zadnji komadi kupuju se s 'Box-a 99'

POGLEDAJTE VIDEO:

2. Rupica na pozadini mobitela, između flasha i kamere

Ako imate neki od novijih modela mobitela, primijetili ste sigurno malu rupicu između kamere i flasha - nije riječ o pogrešci naravno, već su proizvođači odlučili 'poboljšati iskustvo snimanja videa', pa su ugradili iza - mikrofon.

3. Crte na oštrici skalpela

Ako ga koristite, vjerojatno ste primijetili okomite crte urezane u metal oštrice; one su tu da biste po njima mogli jednostavno odrezati jedan dio oštrice kad postane previše tup za ono što režete. I opet imate skalpel koji je - kao nov. 

4. Oznake sa svake strane kutije folije

Nema gore stvari nego kad hitno trebamo foliju, a ona nam ispadne iz ruku, otkotrlja se i cijela odmota. Oznake na kutiji zapravo označavaju mjesta koja treba pritisnuti i tako otvoriti kutiju sa strane; a kartonski utori ostaju unutra i 'drže' foliju, baš da bismo izbjegli takve situacije. 

5. Komadić tkanine prišiven na novi komad odjeće

Ne, taj komadić materijala (iste boje i strukture kao npr. nova košulja s kojom dolazi) nije tu kao zakrpa koju ćemo prišiti u slučaju trganja košulje. On je tu da možemo isprobati kako će se taj materijal 'ponašati' u perilici ili sušilici - pa možete prije pranja nove košulje provjeriti npr. pušta li boju ili hoće li se skupiti na 90 stupnjeva - a bez da ju uništite.

A dodatno dugme koje s košuljom dolazi - ono je tu samo u slučaju da jedno zagubite. 

Nemojte bacati talog od kave, iskoristite ga na ovih 11 načina
Nemojte bacati talog od kave, iskoristite ga na ovih 11 načina

6. Dvije 'dodatne' rupice na Convers tenisicama

Ako ih nosite, znate da sa strane svaka tenisica ima još dvije rupice, identične onima kroz koje provlačite žnirance. I ne, one nisu tu da bi tenisice 'bolje i čvršće' prianjale uz nogu već zbog - zračenja.

Jedan od najprodavanijih modela popularnih 'Conversica' je naime visoki model koji ide uz gležanj - a budući da su visoke, dodatno vjetrenje nije na odmet.

7. Rupica na kraju ravnala

Mislili ste da je tu da možete napraviti savršenu kružnicu? Može se koristiti i za to ali, kome uopće treba tako mala kružnica? Rupica je tu da ravnalo možete za nju objesiti, ako za njega nema mjesta na stolu ili u ladici.

8. Rupa na drški lonca ili tave

Ako ste kao i većina uvijek mislili da ona služi da možete objesiti svoje suđe, djelomično ste u pravu. Mnogi svoje posuđe vješaju i to je jedan od razloga zašto postoji rupa na kraju drške, ali postoji i drugi razlog - da kroz nju provučete žlicu ili kuhaču s kojom miješate dok kuhate - jer je to jedini način da se umak ne 'obriše' o kuhinjsku površinu svaki put kad odložite žlicu.

POGLEDAJTE NOVI SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

13:09
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom
ZA VALENTINOVO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom

Na drvcima koja se kite za Valentinovo očekivano prevladavaju crvena i roza boja, a od ukrasa se koristi sve: od vate, božićnih kuglica, preko srca i ruža do šarenih ukrasa od slatkiša

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC
SUPER!

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC

Jastučnica će očistiti stropni ventilator, a uz nju prašina neće padati po cijeloj sobi, a kožni namještaj ne morate baciti već ga revitalizirajte pastom za cipele...
Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući
VJEČNI PROBLEM

Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući

Napravite ploču pa na nju vješajte čarape kojima se zagubio par. S vremenom će se na ploči naći oba para ili ćete negdje u kući naći jedan dok će vas drugi par čekati na zidu