Obavijesti

Lifestyle

Komentari 21

8 znakova za uzbunu: Ako vam to partner radi, nađite boljeg...

8 znakova za uzbunu: Ako vam to partner radi, nađite boljeg...
1

Prevara se može prevladati ako su oba partnera spremna raditi na tome, ali ako onaj koji vara očekuje da ćete to jednostavno 'preboljeti', ta veza baš nije dobra za vas

VIDEO

Ako partner od vas traži da promijenite neku od bitnih stvari koje vas određuju kao osobu i ključne dijelove vaše osobnosti, kao što su vjera, studij ili karijera trebali biste razmisliti trebate li ostati u toj vezi - ističe obiteljska terapeutkinja dr. Fran Walfish.

- Veza je uspješna ako odustanete od pokušaja kontrole druge osobe, posebno ako je riječ o ljubavnom partneru illi supružniku - kaže ona i objašnjava da će vas dobar partner podržati u vašim ciljevima, umjesto da vas pokušava promijeniti.

Ako se ne slaže u nečem bitnom, zdrav par će tome razgovarati nasamo ili na terapiji dok ne postignu kompromis.

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

01:27

Traži pristup vašem telefonu

Tajne među partnerima mogu narušiti odnos, ali to ne znači da nemate pravo na privatnost. To se posebno odnosi na vaše lozinke.

- Tražiti lozinku od vašeg telefona je kršenje granica - kaže doktorica znanosti i profesorica na Sveučilištu Northwestern dr. Michele Kerulis

young attractive couple in relationship problem with internet mobile phone gambling addict boyfriend ignoring sad neglected and bored girlfriend

- Ako vaš partner osjeća potrebu stalno provjeravati vaš telefon ili e-poštu, problem je u tome što vam ne vjeruje, a povjerenje je temelj svake zdrave veze - kaže ona i dodaje da ako nemate povjerenja, vjerojatno niste s pravom osobom.

10 glavnih razloga zašto on još uvijek nije izgovorio "volim te"
10 glavnih razloga zašto on još uvijek nije izgovorio "volim te"

Zbraja tko koliko daje

U najboljim je odnosima teško reći tko daje više jer partneri 'ne postižu rezultat' - kaže dr. Kerulis i napominje da ništa ne ubija romantiku kao natjecanje tko ima više bodova u čišćenju kupaonice ili pranju posuđa.

- Bit će situacija, npr. nakon gubitka posla ili tijekom bolesti, kada ćete morati odraditi sav težak posao jer vaš partner ne može ništa, ali sve se u pravilu s vremenom izbalansira. Ključno je da se ni jedno ne žali kada je red da da sve od sebe - zaključuje.

 

Želi da napravite nešto nemoralno

Nikad se ne biste trebali osjećati kao da morate čuvati neku nemoralnu tajnu za partnera ili za njega lagati, kaže psihoterapeutkinja Shirani Pathak. Tajnovitost i laži suštinski štete vašem odnosu i nije fer da vas partner dovede u položaj u kojem se osjećate kao da morate birati između njihove ljubavi i onoga što je u redu.

Ako vaš partner želi nešto skriti ili slagati, najbolje je pustiti ga da se i nosi s posljedicama toga - kaže ona.

Želi da zanemarite varanje 

Prevara se može prevladati s terapijom ako su oba partnera spremna raditi na tome, ali ako onaj koji vara traži 'laki izlaz' ili očekuje da ćete to jednostavno preboljeti jer je rekao da mu je žao, ta veza nema smisla.

- Nitko ne može očekivati ​​da jednostavno oprostite i zaboravite nešto ozbiljno poput prevare - dodaje dr. Pathak.

Želi da odustanete od svog posla

Neki muškarci definiraju svoju muškost prema tome jesu li u stanju biti 'hranitelj' u vezi, što ne odgovara svakoj ženi, posebno ako on zahtijeva i da zanemarite svoje talente, sposobnosti ili izglede za dobru karijeru zbog njegovog ega, kaže dr. Walfish.

- Svakodnevno vidim parove koji imaju vrlo sretne i uspješne odnose u kojima je žena glavni hranitelj, a muškarac ima mnogo manji materijalni doprinos, ali razliku povećava tako što radi po kući, brine o djeci, kuha i slično - kaže ona.

Inzistira na nečem u spavaćoj sobi što vi ne želite 

Seks je intiman čin i uvijek treba poštivati ​​želje i potrebe partnera u spavaćoj sobi. To podrazumijeva da se nikoga ne smije prisiljavati ili tražiti da radi nešto što ne želi - kaže dr. Pathak. 

10 istinskih priča o pravoj ljubavi i potpunom preklapanju
10 istinskih priča o pravoj ljubavi i potpunom preklapanju

- Ako ste već rekli 'ne' nekom obliku seksa, partner vas ne bi trebao više ispitivati o tome. Ta vrsta prisile pokazuje da vas ne poštuje i da svoje seksualne potrebe stavlja iznad vaše ugode - dodala je doktorica. 

Brani vam pričati o nečemu

Svi imaju teške teme o kojima radije ne bi pričali ali izbjegavanje razgovora o stvarima koje utječu na oboje može biti jako štetno, posebno ako vam partner uskraćuje pravo na osjećaje u vezi toga, kaže dr. Kerulis.

- Partner vam nikad ne bi smio govoriti da ne pričate o svojim osjećajima. Skupljanje u sebi je toksično, a razgovorom možete doći do korijena problema  - objašnjava i kaže kako to što je neka tema neugodna ne znači da razgovora ne treba biti, već da će vam možda trebati savjetovanje da biste naučili bolje komunicirati.

Ignorira što vas njegova obitelj maltretira 

Iako treba poštivati ​​odnos partnera s njegovom obitelji, to ne znači da morate prihvatiti da vas vrijeđaju, ignoriraju i slično, kaže savjetnica i stručnjakinja za odnose Julienne Derichs.

- Partner ne bi trebao tražiti od vas da zanemarite ružne stvari koje vam kažu njegovi prijatelji ili obitelj. O njemu ovisi kako će prema vama postupati njegovi bližnji, pa ako im on dopusti da se ponašaju loše, uvijek će tako biti - kaže.

- Partner se mora zauzeti za vas i ne smije tražiti da zanemarite ičije ružno ponašanje - zaključila je Julienne za RD.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

15:21
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'