Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

89-godišnja žena je isplela čak 450 pokrivača za pse u azilu

Nakon javnog poziva za donacijama britanskog azila Dogs Trust, Maisie Gren (89) je bila oduševljena da može spojiti ljubav prema pletenju i prema životinjama i napraviti nešto dobro

U azilima diljem svijeta nalazi se previše pasa i drugih životinja koje čekaju priliku za bolji život. A dok strpljivo čekaju na priliku za dom i obitelj, životinje se oslanjaju na dobru volju radnika u azilu i volontera koji se za njih brinu.

Među mnogim dobrovoljcima i donatorima za azile našla se i jedna baka, Maisie Green, od 89 godina koja je odlučila svoje slobodno vrijeme iskoristiti za pletenje malih džempera i pokrivača. 

Sve je počelo prije par godina kad je britanski azil Dogs Trust započeo inicijativu u kojoj su tražili ljude da ispletu par pokrivača ili džempera za njihove životinje.

- Znate plesti ili štrikati? Pozivamo sve ljubitelje životinja koji su vješti s vunom i pletenjem da naprave i doniraju par pokrivača ili kaputića za naš Projekt Nade u Božićnim košaricama - napisali su na svojoj Facebook stranici.

Inicijativa je pokrenuta kako bi se pomoglo beskućnicima da njihovim ljubimcima tijekom zime bude toplo.

Kad je vidjela objavu, Maisie je odlučno krenula po svoje igle za pletenje i odlučila je spojiti svoju ljubav prema životinjama i pletenju te napraviti nešto dobro.

- Obožavam plesti i volim životinje tak oda sam predivno spojila svoje dvije ljubavi. Treba mi tri dana da ispletem pokrivač i jedan dan da ispletem pseći džemper. To me zabavlja i okupira moje slobodno vrijeme. Jako sam sretna što sam dobila priliku da nekako pomognem životinja - rekla je za Bored Pandu.

U zadnje tri godine Maisie je isplela 450 pokrivača i džempera koje je donirala životinjama.

Komentari (16)