Obavijesti

Lifestyle

Komentari 63

9 tragičnih ljubavnih priča sa Titanika od kojih ćete zaplakati

Osim tragične ljubavne priče Rose DeWitt Bukater i Jacka Dawsona, postoji još mnogo ljubavnih parova koji su imali teške završetke na slavnom brodu Titaniku

VIDEO

Isidor i Ida Straus

Par koji se vraćao iz posjeta jednom od svoje sedmero djece Europi, Isidor i Ida Straus bili su u sretnom braku čak 41 godinu kad su došli na brod Titanic. Osnivači su trgovine Macy's i spavali su u prvoklasnim kabinama kada je ledena santa pala u 23,40 sati 14. travnja.

Spustili su se na palubu i otkrio da su se ljudi ukrcavali na brodove za spašavanje.Šuška se da je Ida spustila nogu u čamac za spašavanje, a zatim se vratila natrag na Titanic, da bi bila uz svog muža. Par je posljednji put viđen zajedno na palubi, držali su se za ruke, svjesni svoje sudbine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tijelo Isidora pronađeno je i pokopano u New Yorku, dok nažalost tijelo Ide nije pronađeno da se pokopa zajedno s njezinim mužem. Ovo je jedna od najdirljivijih ljubavnih priča s Titanica koja prikazuje velike izbore, ali i žrtvovanja s kojima su se neki od putnika morali suočiti.

Skoro svi su se utopili: Titanic je na put krenuo s 29 Hrvata...
Skoro svi su se utopili: Titanic je na put krenuo s 29 Hrvata...

Kate Florence Phillips i Henry Samuel Morley

Kate i Henry bili su par koji je plovio Titanikom preko mora kako bi zajedno započeli novi život. Kate je bila prodavačica u Henryjevoj trgovini i u njega se i zaljubila, no on je bio oženjen. Ipak sretnim spletom okolnosti uzvratio joj je osjećaje.

Budući da je bio oženjen muškarac, prodao je svoje prodavaonice i prihode dao svojoj supruzi i obitelji, a zatim je ostatak iskoristio za kupnju upečatljive ogrlice Srce oceana, koja je bila namijenjena za Kate, i polazak na Titanik. Tragedija ih je razdvojila i, Morley je nestao. Kate je preživjela čuvajući ogrlicu kao vječni podsjetnika na njihovu ljubav. Blagoslov je bio to što je ostala trudna i kasnije je rodila je kćer u Engleskoj.

Ben Guggenheim, ljubavnica i posljednje misli o njegovoj ženi

Muškarac koji je imao dovoljno ljubavi za dvije žene bio je Ben Guggenheim. Guggenheim je poznat po tome što je do kraja bio ljubazan gospodin. Preživjeli s Titanica su se prisjećali da su i on i njegov sobar Victor Giglio viđeni kako prate mnoge žene i djecu u čamce za spašavanje na dostojanstven način.

Među njima je bila i njegova ljubavnica Leontine Aubart. Rekao joj je da će se uskoro  ponovno vidjeti i da brod samo treba ići na popravak. Nakon što je shvatio da to ipak nije slučaj, Guggenheim se vratio u svoje odaje i obukao svoju najbolju odjeću za večeru.

Guggenheim i njegov sobar zauzeli svoje  mjesto uz veliko stubište, uživajući u posljednjoj rakiji i cigari na ležaljkama. Iako se Guggenheim ukrcao s ljubavnicom, posljednje su mu misli bile o njegovoj ženi, kojoj je napisao  'Ako mi se nešto dogodi, recite mojoj ženi da sam učinio sve što sam mogao kako bih ispunio svoju dužnost'.

John Jacob Astor i mlada Madeline

Oni su bili najimućniji par na brodu. Novopečeni mladenci očekivali su i dijete, no u to vrijeme nisu nikome o tome govorili zbog zloglasnih tračeva o tome što je Astor bio od Madeline stariji 30 godina i zbog tračeva o njegovoj nedavnoj rastavi.

Astor je bio pažljiv prema svojoj mladoj ženi i želio je da ostane u kabini nakon što je brod udario u santu leda kako bi spriječio da joj se nešto dogodi. Kasnije su se uputili na palubu broda u 01:45 ujutro gdje je Madeline napokon ušla u čamac za spašavanje. Astor je pitao može li je pratiti, ali bio je odbijen jer je većina posade puštala samo ženu i djecu. John Jacob je potonuo skupa s Titanicom i iza sebe ostavio mladu ženu, nerođenog sina i još dvoje djece u New Yorku.

Edward i Ethel Beane

Novopečeni mladenci slavili su svoj novi život zajedno na brodu kada ih je pogodila katastrofa zvana Titanik. Tek nakon drugog upozorenja stigli su na palubu. Ethel je bila smještena u čamac za spašavanje, a Edward je bio jedan od rijetkih muškaraca koji su skočili preko broda prije nego što je propao u ledenu vodu. Njih dvoje su se ponovno sreli na Carpathiji i jedni su od rijetkih preživjelih parova.

Robert Williams Daniel i Eloise Hughes-Smith

Kažu da se iz tame mora izroditi svjetlo, što je i vidljivo u priči Roberta Williamsa i Eloise. Par je putovao Titanikom bez da su poznavali jedan drugoga, a njihova priča mogla bi biti jedna od najdirljivijih ljubavnih priča ikad ispričanih. Eloise je putovala sa suprugom s kojim je čekala dijete, dok se Robert vraćao s poslovnog puta u Londonu.

Eloise se odvojila od svoga muža na palubi i bila je smještena na brod za spašavanje, dok joj je suprug ostao na Titaniku. Robert je vjerojatno skočio s Titanika i plivao bez odjeće satima dok se nije spasio. Ovu tvrdnja ne drži vodu pošto je vrijeme preživljavanja u hladnim vodama Atlantskog oceana samo 15 minuta. No, prema priči, Eloise i Robert sreli su se na spasilačkom brodu Carpathia i postali prijatelji, te su se dvije godine kasnije vjenčali u kolovozu 1914. godine.

Maria de Soto i Victor Penasco

Nije se puno znalo o bogatim Španjolcima, a oni su bili dvoje od deset Španjolaca na brodu. Poznato je da je novi bračni par slavio svoj brak na Titaniku a planirali su dvogodišnji medeni mjesec putovanjem oko svijeta.

Victor Penasco je bio milijunaš, a njegova supruga morala je biti cijenjena na palubi Titanika te je tako i bila smještena u čamac za spašavanje. Suprug Victor nije preživio, dok su Mariu uspjeli spasiti. O svojim iskustvima na Titaniku pričala je tek nakon objavljivanja istoimenog filma.

Sretni mladenci John Pillsbury i Nelle Snyder

Neka izvješća govore da je posada vikala s palube kako bi se neke nevjeste i mladoženje uspjeli ukrcati na brod za spašavanje. To bi mogla biti i istina jer su preživjeli mladi par John Pillsbury Snyder i Nelle Snyder bili dovoljno sretni da budu zajedno u čamcu za spašavanje.

Oni su bili na medenom mjesecu i slavili su svoj brak na Titaniku. Također su bili među prvima koji su se našli u čamcu za spašavanje koji se udaljavao od potonulog Titanika. Oboje su živjeli sretnim životima i imali su troje djece. John je živio do 74 godine života, a Nelle do 94 godine.

Daniel Warner Marvin i supruga Mary

Ovaj par je prvobitno planirao otploviti natrag kući s medenog mjeseca u Europi na Carpathiu, al ih je kapetan Smith pozvao da mu se pridruže na Titanikovom prvom putovanju. Kada se dogodila katastrofa, Mary je nosila Danielovo dijete. Bila je smještena na brod za spašavanje iako se tome protivila i željela je biti uz supruga.

Mary je posljednji put vidjela Daniela kad ju je poljubio za rastanak. Rodila je kćer u listopadu 1912.,i nazvala je Mary Danielle u spomen na  supruga Daniela. No, priču o Titaniku nije željela nikome pričati, već je o njemu čuo samo njezin unuk godinama kasnije. Pričalo se da je Mary čuvala kazetu s dana vjenčanja koju je snimio Daniel prije nego što su se ukrcali na brod. Tu uspomenu je odlučila baciti na dno rijeke blizu svoje kuće prije nego što je umrla 1975. godine, prenosi portal rmstitanichotel.co.uk

NE VOLE NIKOGA OSIM SEBE: Ovi horoskopski znakovi su najveći egomanijaci i svi ih preziru

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'
DRUGAČIJA DIJETA

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'

Australka je tijekom korizme iz prehrane izbacila svu hranu te je konzumirala isključivo domaći sok. Oduševljena je što je taj ritual učinio njezinu tijelu, no ipak, to nije za svakoga
'Našao sam tajni dnevnik od supruge. Kad sam ga prolistao odmah sam zatražio razvod'
ŠOKANTNE ISPOVIJESTI

'Našao sam tajni dnevnik od supruge. Kad sam ga prolistao odmah sam zatražio razvod'

Jedna djevojka se požalila kako je je bivši dečko poslao poruku da je neka cura s kojom je bio zatrudnjela. Taman je išla van s prijateljicama pa su je tješile. Iselila sam se od njega nakon dva dana