Obavijesti

Lifestyle

Komentari 28

Projurite kroz kanjone do 100 na sat i proletite iznad otoka!

Hrvatska je, uz prekrasno more i divne plaže, mjesto i dobre pustolovine. Otkrijte top mjesta za zipline, skydiving, adrenalinske parkove, windsurfing, wakeboarding i izlete quadovima

VIDEO

Zipline 

  1. Kanjon Cetine kraj Omiša - Ova adrenalinska zabava pružit će vam jedinstven pogled na kanjon Cetine i nezaboravno iskustvo.

    Fifth day of repost week and just the right photo for "Yaay, it's Friday!"- mood, from: @1tchy - The ultimate selfie.....

    Posted by Zipline Croatia on 15. siječnja 2016
    Zipline je smješten 3 km od Omiša, ima 8 žica koje možete odabrati, a najdulja je 700 metara. Najviša visina je 150 metara. 

    If You thought there is only one wire on our Zip Line tour ,You were terribly wrong because Your fun will be multiplied...

    Posted by Zipline Croatia on 27. lipnja 2017
  2. Zipline u kanjonu Čikole - potpuno drugačije iskustvo u netaknutoj prirodi nikoga neće ostaviti ravnodušnim pred masivnim kanjonskim zdanjima. Zipline u kanjonu Čikole ima tri razine cik-cak, više i niže. Spust počinje s visine od 234 metra na sajli dugoj 507 metara. Putuje se oko 40 sekundi brzinom i do 70 km na sat.

     

    Posted by Zipline Čikola on 6. srpnja 2017
    Potom, nakon što dođete na dolaznu točku, treba se još jednom spustiti sljedećom sajlom u dužini od 650 metara. Ovo putovanje traje oko minutu. Postoji i niža platforma, na visini od 141 metra, duga je 250 metara, najkraće, ali na njoj se postiže najveća brzina. 

    POGLEDAJTE VIDEO: Ako vas zanimaju najljepši skriveni otoci u Hrvatskoj, otkrijte ih u videu:


     
  3. Zipline Pazi medo u blizini Plitvičkih jezera - najveći je i najbrži zipline u Europi. Dug je 1700 metara, a u njemu jurite u ležećem položaju, trbuhom okrenuti prema zemlji na visini od 80 metara. Moguće je dosegnuti brzinu i do 120 km/h, ali za to je potrebno imati dobar leđni vjetar. Fantastičan način da razgledate našu predivnu Liku. 

Skydiving iznad Zadra, Zagreba, Hvara, Lošinja, Rijeke i Istre

Na ovim lokacijama možete doživjeti nezaboravno iskustvo i pogled koji ćete pamtiti cijeli život. Priprema podrazumijeva 20-minutni panoramski let, upute instruktora o sigurnosti opreme, poziciji tijela u slobodnom padu, kontroli konopa i dočekivanju na tlo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na visini od oko 3500 metara iskačete zajedno s instruktorom te padate slobodnim padom 50 sekundi brzinom od oko 200-250 km/h. Potom će vaš instruktor osloboditi padobran i uživat ćete u mirnom i tihom spuštanju 5 do 7 minuta. 



Korisnici su do sada najčešće birali Zadar zbog prekrasnog arhipelaga i pogleda. Više potražite na stranici skydivingcroatia.com.

Adrenalinski parkovi

Ako se volite i penjati i prevladavati prepreke, onda je adrenalinski park stvoren za vas. Pogotovo ako imate cijelu obitelj koja uživa u takvoj vrsti zabave ova mjesta idealna su za barem jedan dan izleta.

Naši odlični adrenalinski parkovi: 

  • Rizvan City u blizini Gospića - pustolovno je izletnički centar koji nudi adrenalinski park, penjanje na stijenu, quad safari, jeep safari, zipline, paintball, streličarstvo, ljudski stolni nogomet. 
    Posted by Rizvan City on 30. prosinca 2010
  • Kupjak u Gorskom kotaru - nudi zipline, paintball, viseće mostove, streličarstvo te ima posebne aktivnosti za djecu. 
    Posted by Adrenalin Park Kupjak on 9. srpnja 2017
  • Glavani park u Istri - ima tri staze, viseće mostove, zipline, 3G ljuljačku, zorb loptu.
    Posted by Glavani Park on 6. srpnja 2017
  • Adrenalin park Medulin - ima visinski poligon na stablima, zipline, paintball za djecu i odrasle, quad stazu, buggy stazu za najmlađe, zorbing nogomet. 
    Posted by Adrenalin Park Medulin on 19. ožujka 2016
  • Fun park Mirnovec u Biogradu na Moru - novootvoreni zabavni park nudi 20 atrakcija podijeljenih u tri cjeline: Gusarski grad, divlji zapad i Svemir. Namijenjene su djeci, tinejdžerima i cijelim obiteljima. 

    Što prvo isprobati? U mnoštvu zabavnih sadržaja lakše se snaći uz mapu. Jeste li već nabavili svoju ulaznicu za prvi...

    Posted by Fun Park Mirnovec on 7. srpnja 2017
  • Zlatna greda kraj Tikveša - nudi penjanje na stijenu, streličarstvo, zipline, kanu pustolovine, hiking safari u Kopačkom ritu. 

    Najbolji i jedini ADRENALINSKI PARK i ZIP LINE u istočnoj Hrvatskoj :-) #ZlatnaGreda #KućauPrirodi Foto: Igor Klajo

    Posted by Kuća u prirodi Zlatna Greda on 9. kolovoza 2016

Rafting

Na Kupi - kreće iz Broda na Kupi, a prilagođen je svima, i zahtjevnim avanturistima i obitelji s djecom. Dobra strana raftina na ovoj rijeci je što vodi do okolnih pješčanih i šljunčanih plaža što omogućuje dodatno uživanje u sunčanju i kupanju. Kupu možete razgledati i u kanuu ili kajaku te kroz canyoning avanturu u Vražjem prolazu. 
 

Rafting - " GORSKI TOK "

Dragi naši rafteri! Počela je sezona raftinga 2017. u "Gorskom toku"! Akcijski popust sezone - 40% za grupe od 6 i više osoba aktualan je 1. svibnja. Za sve ostale informacije dostupni smo na dole navedenim kontaktima: info@gorski-tok.hr +385981772585 www.gorski-tok.hr Sretan Uskrs svima!

Posted by Rafting Gorski Tok on 13. travnja 2017

Na Zrmanji - idealan rafting na ovoj rijeci je u proljeće i jesen jer je rijeka bujnija. U ljeto je mirna, ali i dalje zanimljiva i prekrasna s vodopadima, sedrenim barijerama, kanjonima i čistom vodom. Početna točka je u Kaštelu Žegarskom u blizini Obrovca.

Na Cetini - predivan kanjon, mlinovi na rijeci, špilje i šuma samo su dio prirode u kojoj ćete uživati ako se odlučite na rafting niz ovu rijeku. Tijekom njega možete istraživati i okolne špilje, skakati sa stijena i piti izvorsku vodu. Polazak je iz Penšice. 

Na Dobri - polazi se iz Zvečaja kraj Duge Rese. Vozi se u u čamcima kapaciteta deset ljudi, a svaki od njih dobiva i skipera radi sigurnosti. 

Na Mrežnici - ovu rijeku nezaboravnom čine 93 sedrena slapa koja možete vidjeti na svojoj ruti raftinga. No Mrežnicu možete razgledati i u kanuu i u kajaku. 

Windsurfing

Među najpopularnijim destinacijama u Hrvatskoj za windsurf su: 

1. Viganj, Pelješac - jedno je od najposjećenijih mjesta za windsurf kod nas. 

2. Premantura, Pula - ljeti uglavnom puše umjereni maestral što surferima odgovara. 

3. Bol, otok Brač - po mnogima, jedno od najljepših mjesta za windsurfing zbog Zlatnog rata. 

4. Punat i Baška, otok Krk - U Bašku dolaze ljubitelji jačeg vjetra jer bura iz smjera Senja stvara veće valove. Punat je bolja opcija za početne surfere. 

5. Opatija, Volosko - surferi vole ovo mjesto zbog prirodno zaštićenog zaljeva te dobrog vjetra. Idealno vrijeme za surfanje je jutro zbog tramontane. 

6. Jadrija, Šibenik - ljeti puše umjereni maestral i tramontana, koji odgovaraju i početnicima i nešto naprednijim surferima. 

7. Žnjan, Split - odlično mjesto ako želite početi učiti surfati. Umjereni meastral i škola za početnike osigurat će dobar start. 

8. Rabac, Girandella i Ravni - povoljan vjetar osigurava uživanje u ovoj aktivnosti i u sjevernom dijelu Jadrana. 

9. Umag, Savudrija

10. Ruskamen, Omiš - postaje sve popularnija destinacija za windsurf. 

Wakeboarding

Unutar Hrvatskog saveza za skijanje na vodi djeluje šest klubova koji se bave wakeboardingom:  

  • Klub za skijanje na vodi Crikvenica - vožnje iza glisera - plaža u Crikvenici 
  • Wakeboard klub Krk - Cable Krk - Puntarska uvala na Krku
  • Wakeboard klub Poreč - Cable Poreč - Zelena laguna u Poreču 
  • Wakeboard klub Zrće - Cable Pag - uvala Zrće na Pagu

Wakeboardom se možete zabaviti i na drugim lokacijama duž naše obale koje nisu unutar Hrvatskog saveza za skijanje na vodi. U Zagrebu postoji Wake Park na Jarunu, te Wakeboard Cable Park Split u Kaštel Štafiliću na plaži Divulje. 

Quad i Buggy (avan)ture

  • Gacka dolina - avantura quadom predviđena je za dvoje ljudi i traje između 2 i 4 sata. Jedinstveni osjećaj off road vožnje, predivni krajolici i priroda stvara jedinstveni doživljaj svima koji se odluče na ovu avanturu. 
  • Buggy safari Dubrovnik
  • ATV-Quad safari, Konavle
  • Buggy avanture, okolica Biograda na Moru
  • Quad avanture po okolici Slunja
  • Quad po zagorskim off-road turama s polaskom iz Vuglec Brega. 

Ronjenje

8 popularnih mjesta za ronjenje u Hrvatskoj:

  • Rt Kamenjak 
  • Pakleni otoci
  • Nacionalni park Brijuni
  • Makarska rivijera
  • Otok Vis
  • Otok Mljet
  • Dugi otok
  • Drvenik veli 

U Hrvatskoj se može roniti u vlastitom aranžmanu i u organiziranim turama. No njih je nešto manje i uglavnom se nude kao opcionalna mogućnost na drugim turama. Ronilački klubovi diljem obale također ih organiziraju zajedno s tečajevima za ronjenje. Među ljepšima lokacijama se izdvajaju kvarnersko podmorje te područje oko Visa i Pelješca. 

Ivana Ivanović/Pixsell

Za individualno ronjenje je potrebno ishodovati i odobrenje za individualno ronjenje koje se može pribaviti u bilo kojoj lučkoj kapetaniji. Odobrenje vrijedi godinu dana. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru