Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ako ovo jedete prije spavanja u snu ćete sagorijevati kalorije

Koliko puta ste se ulovili da uz gledanje večernjeg filma pojedete vrećicu čipsa, veliku porciju sladoleda ili čokoldau? Ako to zamijenite s hranom s visokim udjelom proteina - ona će raditi za vas...

Večernji obroci koji debljaju posebno se odnose na hranu s puno prerađenih ugljikohidrata i škroba poput kruha, riže, krumpira i pekarskih proizvoda s malo vlakana i puno šećera.

Ovaj tip hrane ublažit će glad na neko vrijeme, ali kalorije koje je čovjek unio u tijelo neće se potrošiti, nego će ih za vrijeme spavanja tijelo "pospremiti" kao masnoću u tijelu. 

Ipak, stručnjaci savjetuju da se ne odlazi u krevet gladan. Kad vas u kasnim noćnim satima ulovi glad, bolje je posegnuti za hranom s visokim udjelom proteina i malom količinom ugljikohidrata.

wikipedija | Autor: wikipedija Foto: wikipedija

Zato je idealna opcija par štapića (ili kuglica, ovisi o pakiranju) mozzarelle. Mozzarella ima manje od 100 kalorija po kuglici ili štapiću, ali te male moćne grickalice pružaju nevjerojatnih šest grama proteina sa samo jednim gramom ugljikohidrata, kao i dodatnim hranjivim tvarima poput kalcija i vitamina D. Uz to, nećete morati brinuti o prejedanju, budući da su u pitanju mala pakiranja, piše Reader's Digest. 

TRK U PULU Izazov: Tko pojede ovaj burger u 30 minuta, neće ga platiti

Oni koji ne toleriraju laktozu, ili ne vole mliječne proizvode, mogu se poslužiti s malo orašastih plodova i uzeti šaku badema ili oraha.

Istina je da su orašasti plodovi jako kalorični i imaju visok udio masnoća, ali oni će ublažiti glad i dati tijelu prijeko potrebne proteine, vitamin E, selen, magnezij i druge hranjive tvari. Samo pripazite na količinu, već šaka oraha će biti dovoljna tijelu da utaži glad.

ROĐENJE SINA GA JE DOKRAJČILO? Meghan sad mora biti jaka, Harry se slomio

Komentari (13)
  • Samo je jedan način za gubljenje kila a to je kalorijski deficit, a sad hoće li ga netko stvarati gladujući i jedeći kaloričnu prehranu ili jedeći normalno ali niskokalorično te imajući veći ili manji kalorijski deficit je individualna stvar.

    17. 5. 2019,   21:35
  • lazu cevapi su najbolji za laku noc

    17. 5. 2019,   20:00
  • A jel može, večera, pa kekss, gore li onda kalorije?

    17. 5. 2019,   20:14