Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ako radite ove stvari, rizik od nevjere je praktički nepostojeći

Muškarci i žene imaju različite potrebe, koje ako se ne zadovolje potiču čovjeka da gledaju van veze i traže nekog novog. Ovo su želje i potrebe koje ako su zadovoljene, uklanjaju rizik od nevjere

Prilikom stvaranja obitelji svatko želi biti sretan. A jedan od kriterija za sreću je bračna vjernost. Willard F. Harley, Jr., doktor znanosti, klinički psiholog i bračni savjetnik proveo je eksperiment s više od 800 parova i otkrio da muškarci i žene imaju osnovne potrebe koje treba zadovoljiti kako bi se smanjile šanse nevjere.

1. Želja za nježnošću / želja za seksom

web | Autor: web Foto: web

Žene imaju potrebu za nježnošću. Ne radi se samo o nježnosti, već i o vezanosti i ljubavi. Ti se osjećaji mogu izraziti na više načina: ljubljenjem i grljenjem, cvijećem, telefonskim pozivima i općenito brižnim gestama. Zahvaljujući tome žena se osjeća zaštićeno i zadovoljno.

MOŽDA VAM OTVORI OČI Riješite veliki test i doznajte je li vam brak pred raspadanjem

Muškarci imaju potrebu za seksom. Žene često podcjenjuju njihove nagone. Willard F. Harley smatra da su potrebe muškaraca za seksom i potrebe žena za nježnošću povezane. Ako muškarac ne pokazuje nikakvu ljubav ili nježnost, postoje šanse da neće dobiti ni malo seksa. I obrnuto, ako žena ne dopusti muškarcu seks s njom, on s njom neće biti nježan.

2. Potreba za razgovorom / potreba za hobijima

Foto: Dreamstime

Žene imaju potrebu za razgovorom te da ih njihovi muškarci slušaju i daju im povratnu informaciju. U početku veze par se sastaje i razgovara. Za žene je jako važno imati takav odnos i u braku. Willard F. Harley doznao je da je ženama, kako bi se osjećale zadovoljno, tjedno potrebno oko 15 sati muške pažnje. To je nešto više od 2 sata dnevno.

Muškarcima su njihove žene potrebne za zajedničko uživanje u hobijima. Žene često dijele interese svojih partnera dok se zabavljaju: idu na ribolov, gledaju zajedno utakmice i slično. U braku, žene se trude približiti svoje hobije mužu ili puštaju muževe da se bave svojim hobijima. Ali za muškarce, vrlo je važno da njihove žene budu dobri partneri. Prema mišljenju psihologa, opuštanje sa ženama je druga najvažnija stvar za muškarce.

3. Potreba za iskrenošću / potreba za atraktivnom ženom

Foto: Dreamstime

Ženama je potreban iskren i otvoren partner. Povjerenje žena temelji se na iskrenosti partnera. Zato je, da ne bismo izgubili povjerenje, vrlo važno da čovjek bude iskren čak i u najmanjim detaljima.

Muškarcu je bitno da mu je partnerica fizički privlačna. Budimo realni: muškarci ne mogu cijeniti svoje žene samo zbog njihove inteligencije. Oni također trebaju osjetiti i fizičku privlačnost.

4. Potreba za novcem / potreba za udobnosti u domu

Young man using laptop while sitting in living room | Autor: Pavel Vladychenko  vk.com/altern8or Foto: Pavel Vladychenko vk.com/altern8or

Da bi bile zadovoljne i mirne žene moraju imati dovoljno novaca kako bi platile sve mjesečne troškove. 

Može se reći da novca nikad nije dovoljno, ali postoji određena količina koja je potrebna za život, stabilnost i osjećaj sigurnosti. I kod svake žene je taj iznos drugačiji. 

Muškarcima je potrebno da su njihove kuće udobne piše Brightside. Muškarci se svakodnevno susreću s mnogo problema i zadataka koje je potrebno redovito rješavati, pa je vrlo važno da imaju uredno i mirno mjesto gdje se mogu odmoriti. Ta je potreba toliko jaka da čak i sanjaju o tome.

5. Potreba za muškarcem koji je dobar otac / potreba za divljenjem

Foto: Dreamstime

Ženama je potrebno da njihovi muževi budu dobri očevi i uzori za svoju djecu. Također, muškarci moraju preuzeti određene odgovornosti u razvoju i obrazovanju svoje djece.

Muškarcima je potrebno da im se divi. Važno je da se muškarci ponose sobom i shvate da im se žene dive. Iskreno divljenje je ozbiljan motivator za muškarce. Nadahnjuje ih da učine još više.

STALNO SE SVAĐAJU: Ova tri horoskopska znaka su osjetljiva na sve

Komentari (51)
  • prodajem sumece tablete

    11. 5. 2019,   22:25
  • Za muškarce je jednostavno ako idu od doma punog trbuha i praznih jaja nema nevjere

    12. 5. 2019,   01:38
  • ne kužim.kaj bi trebal par put dnevno šprintat po bukete?

    11. 5. 2019,   22:04