Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Ako rodilja kritizira tijekom poroda zovu je lošom majkom'

Komentari (18)
 • slijediti upute stručne osobe nije sramota.. onda neka si i pomognu same ako krenu komplikacije.. s druge strane, zaista ima nemarnog medicinskog osoblja kojem je još jedan gutljaj kave bitniji nego da pomognu rodilji.. sve je od iskustva do iskustva..

  10. 8. 2019,   20:43
 • Ako zele da rode kako zele nek obave to doma....i svi mirni...ne rade doktori bez veze neke stvari...sta onda idu u dr.kad ne viruju

  10. 8. 2019,   18:33
 • Jel ova rodila kod kuće, il je išla u rodilište popovati stručnom osoblju da ništa ne znaju ? Ove feministice kmeče na krivom mjestu. Nek idu u Indiju i Afriku pa nek se tamo bore za ženska prava kad imaju muda.

  11. 8. 2019,   06:25
 • Pa dobro..Dijete nekon toga što je provelo u tijelu majke je očito upućeno više na majku, a i obratno, to se podrazumijeva..Ali i otac je, koliko god nije direktno vezan za dojenje i tjelesni kontakt sa tek rođenim, malenim bićem i po njenoj teoriji, nije prijeko potreban, itekako bitan. Kako za uspostavljanje kontakta za bebicom, tako i za pomoć majci, na indirektan način..jer i to spada u važan dio post partalnog perioda koji je posebno vaźan za odnose i temelje harmonije kompletne, sada šire obitelji.

  11. 8. 2019,   14:49
  • Tako je, otac je potreban i majci i djetetu. Njegova prisutnost ima i psihološki značaj za majku, jer ti prvi kontakti majka-dijete-otac je preduvjet zdrave obitelji, ljubavi i zajedništva. Otac ne rađa, ali njih 99% nakon rođenja djeteta osjećaju ponos i ljubav. Kada se očevima nešto brani u vezi djeteta to ispada kao da se cijeli svijet ruši. Vrlo često djelatnici centara za socijalnu skrb oca stavljaju na marginu u odgoju djeteta i to može biti vrlo opasno.

   12. 8. 2019,   06:39
  • A naravno je tako. Ova je gospođa, s dužnim poštivanjem, ako sam je dobro shvatila, je pod geslom priče i feminizmu... rađanja(?) napravila niz grešaka u podučavanju svoje teorije "diskriminacije" da je malo reći samo kako nije upravu, ali neću pisati pa dobiti kartonić i oppmenicu radi nje..

   12. 8. 2019,   07:36
 • Inace je porod skroz bezbolan, ne razdvoji se svaka kost u tijelu,nemas grceve i nesnosne bolove, pa ako te dopadne noc na nista nemas pravo, jer je nocna smjena, iako si dogovorio recimo epiduralnu,e ne moze sad, danas je subota, tri ujutro kakva crna epidiralna 😉 Stvarno mi nije jasno zasto zene toliko revu dok rađaju?? Koji im je?

  11. 8. 2019,   08:36
 • Boze koje probleme radite oko poroda. Nas su nase majke radale kod kuce i nikome nista. Rodit moras kad napravis to malo bice i sto budes manje dramatizirala bice lakse i tebi i bebi

  10. 8. 2019,   22:38
  • Govori u svoje ime. Nemas pojma do kakvih sve komplikacija dolazi tokom poroda, pa ne znam odakle ti pravo omalovazavati zene koje su se posteno napatile. Ja sam imala dva poroda, prvi je bio skolski, drugi sam svima hebala m jer je bila noc, a po noci nosu ista pravila ko po danu, a mi ovako biramo oce biti noc, ili subota ujutro ili srida popodne kad je porod u pitanju.

   11. 8. 2019,   08:39
 • Porođaj je za mene bio jedno traumatično iskustvo u svakom pogledu pogotovo sa prvim detetom .

  10. 8. 2019,   20:38
  • Moćna, žao mi je zbog tvog iskustva 😢 moj nije bio toliko traumatičan koliko naporan i težak zbog mog ne znanja i babičine frustriranosti (gospodični je bio prvi radni dan nakon 3 mj godišnjeg), tako da eto.. Njoj se očito nije dalo, a ja pak pojma nisam imala kaj i kad trebam raditi.

   10. 8. 2019,   22:24
  • Meni je sve bilo traumatično iskustvo od momenta kada mi je ginekolog rekla da nikada neću imati decu pa sve dalje do ostajanja u drugom stanju , nošenja trudnoće , samog porođaja , brige oko bebe , itd . Žena zaista mora biti mentalno i psihički jaka da sama iznese sve to na svojim plećima . A za doktore nemam nikakve pohvale . Nažalost , sve se to pretvorilo u odnos koliko častiš dobićeš koliko toliko moju pažnju i zainteresovanost za tvoj slučaj . Strašno .

   11. 8. 2019,   06:47
  • Stvarno mi je žao što si to morala proći na taj način, nitko tako nešto ne bi trebao iskusiti. Ne mogu ni zamisliti koliko ti je teško bilo. 😢 Nadam se da su te traume prošle kada te to prvo dijete prvi put zagrlilo, te da će te grliti dok god mu ruke budu dovoljno jake za to. Zaslužila si to svojom mukom, i ti i svaka majka koja je slično prošla. Želim ti svu sreću ❤️

   12. 8. 2019,   11:24