Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Odgađanje seksa u vezi vodi boljem i ispunjenijem odnosu

None Foto: photos

Parovi čija je veza započela seksom manje su zadovoljni svojim odnosom, a ocijenili su ga i nekvalitetnijim jer se otpočetka nije upućivao na sigurnost i obvezu

Ukupno 56 posto ispitanika pričekalo je sa seksom dok veza nije postala nešto ozbiljnija. Ostatak ispitanika se u spolni odnos upustilo s partnerom još dok su neobavezno izlazili. Parovi koji su započeli vezu utemeljenu na fizičkoj privlačnosti i seksu dugoročno su bili manje zadovoljni svojim odnosom od onih koji su seks odgađali, objavili su istraživači seksualnog ponašanja ljudi sa Sveučilišta u Iowi. Obje skupine su ocjenjivale emocionalno i fizičko zadovoljstvo u svojim vezama. Na ljestvici od 1 do 5 oni koji su otpočeli vezu neobaveznim seksom dali su prosječnu ocijenu 3.8, dok su je oni strpljiviji ocjenili s 4.2.

Veze koje započnu seksom rjeđe završe brakom, no i tu postoje iznimke, ali vrlo rijetke, otkrilo je slično istraživanje. Prema njihovim rezultatima, seks na jednu noć potencira nova druženja, a prijateljstvo s povlasticama na kraju postane veza. Ipak za one koji žele sretno obvezujuće veze stručnjaci za seksualna ponašanja savjetuju odgađanje seksa kako bi eliminirali kandidate koji nisu zainteresirani za dugoročne veze.

Komentiraj, znaš da želiš!