Obavijesti

Lifestyle

Komentari 16

Ako želite ravan trbuh, ovo je iće i piće idealno prije spavanja

Ako želite ravan trbuh, ovo je iće i piće idealno prije spavanja
1

Uzimanje probavnih enzima u obliku dodataka prehrani ili, još bolje, pijenje soka od ananasa prije večere, doprinosi boljoj probavi i smiruje probavni trakt te vodi vitkijem struku

VIDEO

U svoju prehranu svakako uvrstite probiotike kako bi crijevne bakterije bile u ravnoteži. Naime, kada u crijevima dođe do poremećaja u količini dobrih bakterija, tada dolazi do stvaranja plinova, a time i nadutosti. Probiotici nisu samo odlični za probavu, već i za poboljšanje raspoloženja te jačanje imuniteta. Važan je i večernji plan prehrane.

17.00 - žlica soka od aloa vere sa vodom

- Istraživanja su pokazala da gel aloa vere ima gastroprotektivne učinke. Baš kao što smiruje opekline, tako blagotvorno djeluje i našu unutrašnjost. Ima protuupalna svojstva i pomaže kod grčeva i nadutosti. Osim toga, posjeduje i antibakterijska svojstva koja pomažu u jačanju imunološke funkcije - objasnio je nutricionist Rick Hay.

Aloa vera u obliku soka je odlična za smirivanje želuca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Dijeta 00:44

18.00 - probavni enzimi uz večeru

- Procjenjuje se da se 60 do 80 posto imunološkog sustava nalazi u našem probavnom traktu. Kada se hrana ne razgrađuje na odgovarajući način probavnim enzimima, veći komadi mogu prijeći crijevni zid i dovesti do upalnog imunološkog odgovora. To je povezano sa netolerancijom na hranu, što dovodi do trbušnog grčenja i nadutosti - objasnio je ovaj stručnjak.

Uzimanje probavnih enzima u obliku dodataka prehrani ili, još bolje, pijenje soka od ananasa prije večere, doprinosi boljoj probavi i smiruje probavni trakt.

Trikovi kako kombinirati odjeću - da izgledate daleko mršavije
Trikovi kako kombinirati odjeću - da izgledate daleko mršavije

Inače, ananas je prepun bromelaina (posebno njegov središnji, tvrdi dio), enzima koji razgrađuje bjelančevine, ubrzava metabolizam, smanjuje nadutost. Ljudi znaju kupovati bromelain u praškastom obliku kao dodatak prehrani, a zapravo se proizvodi upravo od ananasa. Zato ga je bolje unijeti u organizam iz svježeg voća.

Osim što je odličan za probavu, bromelain ima protuupalna svojstva i pomaže u obnovi oštećenih tetiva i tkiva pa se ponekad preporučuje kod bolnih koljena, sportskih ozljeda, artritisa...

I gorkim zelenim salatama, poput radiča, možete potaknuti probavne enzime, ukoliko ih pojedete prije obroka.

Fotolia

19.00 - malo fermentirane hrane

- Fermentirana hrana je izuzetno korisna za zdravlje crijeva. Tehnički, to znači pretvorba šećera i škroba u kiselinu, koristeći solnu otopinu. Ovaj proces potiče bujanje dobrih bakterija kao što su bifidobakterije i laktobacili, stvarajući veliki izvor prirodnih probiotika za probavni trakt - kaže Rick Hay.

Takva hrana će vam pomoći da bolje probavite hranu, ne nadimate se i da budete bolje raspoloženi, jer crijeva su mjesto gdje se stvara većina serotonina - hormona sreće.

- Pobrinite se da vaša večera sadrži 150 grama suhog mesa ribe, pileća prsa ili nemasne junetine uz oko pola šalice riže i neko povrće koje ne nadima, kao kelj ili špinat - dodao je.

Pravilo žudnje od tri minute i još neki savjeti za vitku liniju
Pravilo žudnje od tri minute i još neki savjeti za vitku liniju

20.00 - čaj od maslačka

Ova vrsta čaja može biti učinkovit diuretik pa tako pomaže da se tekućina ne zadržava u tijelu. Osim toga, čaj od maslačka je odličan za čišćenje jetre, stimulaciju probave i smanjenje želje za jelom. Uz to ublažava simptome žgaravice i pomaže kod drugih probavnih tegoba.

22.00 - glutamin

Glutamin je najzastupljenija aminokiselina u mišićnom tkivu koja pomaže uravnotežiti živčani sustav, nadopuniti zalihe vode u tijelu, doprinosi boljem spavanju te ravnoteži šećera u krvi. Može se kupiti u obliku prašaka, kapsula, tableta ili otopine.

- Održavanje hidratacije pomaže tijelu da se detoksicira i izbaci nečistoće. Bubrezi i jetra su odgovorni za detoksikaciju krvi i proizvodnju mokraće, pa je važno pomoći ovim organima da rade svoj posao kako treba - objasnio je Rick Hay.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

08:55
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine

Neke trgovine danas neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati
PRISTOJNO PONAŠANJE

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati

Baš kao kod kuće, i hoteli imaju brojna pravila ponašanja, to je suživot te je bitno pokazati poštovanje prema osoblju, nisu oni ničije sluge. Stručnjak u hotelijerstvu podsjeća na pristojnost
Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan
SIGURNO GA IMATE KOD KUĆE

Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan

Istraživanje je otkrilo zanimljive činjenice o začinu koji je čest u kuhinji te ima specifičan okus. Može se konzumirati u slanim, ali i slatkim jelima, a odličan je zato ubrzava metabolizam